Informacje MAKRO Cash & Carry Polska

Hala MAKRO w Częstochowie bardziej przyjazna środowisku

10.07.2019 14:32 MAKRO Cash & Carry Polska

Hala MAKRO w Częstochowie jest siódmą placówką sieci przechodzącą przebudowę w ramach strategii zrównoważonego rozwoju, mającej na celu m.in. redukcję emisji freonu i zużycia energii elektrycznej.

Kulinarne smaki Warszawy, Krakowa i Zakopanego

01.07.2019 11:18 MAKRO Cash & Carry Polska

Jaki związek ma warszawska trasa W-Z ze słynnym ciastkiem wuzetka? Co jadano na dworze Zygmunta II Augusta? Z czego słynął krakowski lokal Antoniego Hawełki? Te i inne historie już wkrótce będzie można odkryć przemierzając szlaki kulinarne Warszawy, Krakowa i Zakopanego. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści będą mogli rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni.

Szeroki wybór profesjonalnego sprzętu dla gastronomii w hali MAKRO w Katowicach

26.06.2019 09:56 MAKRO Cash & Carry Polska

W katowickiej hali MAKRO ekspozycja art. wyposażenia dla gastronomii marki MAKRO Professional została wzbogacona o dodatkową strefę ekspozycyjną ze specjalistycznym sprzętem firmy M&M Gastro. W ofercie pojawiło się blisko 300 artykułów czołowych producentów przeznaczonych do profesjonalnych zastosowań.

Michel Moran gościem specjalnym w Akademii Inspiracji MAKRO

13.06.2019 11:36 MAKRO Cash & Carry Polska

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone daniom z ryb przygotowanych zgodnie z filozofią zero waste odbędzie się 26 czerwca.

150 młodych kucharzy na Mikserze Kulinarnym w Olsztynie

05.06.2019 11:22 MAKRO Cash & Carry Polska

Za nami ostatnie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. W Mikserze Kulinarnym wzięło udział 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Olsztyna i okolic. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu – Pawła Kosiorka.

Kompostowalne akcesoria jednorazowe w ofercie MAKRO Polska

29.05.2019 11:02 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska poszerzyła asortyment marki MAKRO Professional o jednorazowe artykuły z materiałów biodegradowalnych. Do sprzedaży trafiły przyjazne środowisku produkty, które znajdą szerokie zastosowanie w branży gastronomiczno-hotelarskiej. Oferta obejmuje liczne elementy zastawy stołowej, m.in. sztućce, talerze i miski.

MAKRO Polska poszerza asortyment produktów ekologicznych

08.05.2019 10:00 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży nowe produkty marki Rioba – herbaty i syropy pochodzące z rolnictwa ekologicznego. W ofercie firmy znalazły się artykuły w kilku wariantach smakowych, stworzone z myślą o profesjonalnych zastosowaniach w lokalach gastronomicznych.

Mikser Kulinarny z deserami w roli głównej

26.04.2019 11:03 MAKRO Cash & Carry Polska

Kwietniowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów poświęcone zostało tematowi czekolady. W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Na uczestników czekał pokaz kulinarny i prezentacja produktowa Michała Kleibera i Macieja Gucia z firmy Callebaut.

MAKRO Polska docenione w raporcie „Odpowiedzialny biznes w Polsce 2018. Dobre praktyki”

15.04.2019 11:18 MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska znalazła się w raporcie poświęconym dobrym praktykom z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. W publikacji przygotowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu sieć hurtowni została wyróżniona w obszarach „środowisko” oraz „zaangażowanie społeczne i rozwój społeczności lokalnej”.

Urodziny Akademii Inspiracji MAKRO z Michelem Moran

05.04.2019 09:17 MAKRO Cash & Carry Polska

Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie zaprasza do wspólnego świętowania 2. rocznicy obecności na rynku gastronomicznym. Z tej okazji przygotowano tematyczne warsztaty m.in. z udziałem gościa specjalnego – Michela Moran.

Smaki Podhala tematem pierwszego spotkania z cyklu Historyczny Stół Kulinarny

03.04.2019 10:58 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska zainaugurowała nową inicjatywę na kulinarnej mapie Polski. Pierwsze wydarzenie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny odbyło się 2 kwietnia br. w Zakopanem i upłynęło pod znakiem kuchni podhalańskiej. W spotkaniu, będącym jednocześnie otwarciem drugiej edycji programu Polskie Skarby Kulinarne, uczestniczyło 85 przedstawicieli lokalnej gastronomii. Wydarzenie otrzymało honorowe Partnerstwo Miasta Zakopane.

MAKRO Polska rozpoczyna nowy sezon na Dniach Gastronomii

29.03.2019 09:01 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska zaprasza właścicieli i kierowników lokali, szefów kuchni, kucharzy, jak i osoby wiążące swoją przyszłość z sektorem HoReCa na Dni Gastronomii. Wydarzenie odbędzie się w dniach 3-4 kwietnia we wszystkich halach MAKRO w Polsce. Z tej okazji na uczestników czekać będą pokazy dostawców, degustacje oraz specjalne promocje i rabaty.

Debiut młodych kucharzy w roli junior ambasadorów programu Szef dla Młodych Talentów

28.03.2019 09:46 MAKRO Cash & Carry Polska

Pierwsze spotkanie z junior ambasadorami programu Szef dla Młodych Talentów odbyło się w marcu w kuchni pokazowej MAKRO w Warszawie. Pod okiem szefów kuchni Michała Grzywacza i Cezarego Powały troje młodych kucharzy przygotowało dania na bazie łososia wędzonego, cielęciny i mrożonych poziomek.

Olej kokosowy – nowość w portfolio marki MAKRO Chef

06.03.2019 11:53 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży nowy produkt pod parasolem marki MAKRO Chef – olej kokosowy. W ofercie znalazł się zarówno olej nierafinowany Bio, jak i olej rafinowany.

Szef dla Młodych Talentów rusza w Polskę – pierwszym przystankiem Kraków

19.02.2019 12:26 MAKRO Cash & Carry Polska

Za nami pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Krakowa i okolic. Pokaz dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie.

MAKRO Polska po raz drugi z prestiżowym tytułem TOP Employer 2019

11.02.2019 09:29 MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska znalazła się w gronie najlepszych pracodawców wyróżnionych tytułem Top Employer Polska 2019 i Top Employer Europe 2019. Sieć hurtowni została uznana za jedną z firm, które najlepiej dbają o swoich pracowników oraz utrzymują najwyższe standardy w obszarze zarządzania.

Pięć nowych rodzajów soli w portfolio marki MAKRO Premium

05.02.2019 14:54 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży pięć rodzajów soli marki MAKRO Premium. W ofercie znajdują się: płatki soli czarnej, paprykowej i cytrynowej oraz kwiat soli i sól himalajska.

Toruńscy uczniowie zwyciężyli w trzeciej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa

14.01.2019 09:49 MAKRO Cash & Carry Polska

Spośród dwudziestu prac konkursowych zwyciężyła ta zgłoszona przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu. Jury wyróżniło również szkoły z Jarosławia i Suwałk, a publiczność największą liczbą głosów nagrodziła placówkę z Zamościa.

Drób, filozofia zero waste i gastronomiczne trendy na Mikserze Kulinarnym

04.01.2019 10:29 MAKRO Cash & Carry Polska

Ostatni w 2018 roku Mikser Kulinarny przyciągnął ponad 200 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całej Polski. Tematem przewodnim spotkania był drób, filozofia zero waste oraz nadchodzące w 2019 roku trendy kulinarne.

MAKRO Polska wydało kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni

02.01.2019 15:19 MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne przygotowało limitowaną edycję kalendarzy na 2019 rok. Do udziału w projekcie sieć hurtowni zaprosiła czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej. Szefowie kuchni wzięli udział w wyjątkowej sesji zdjęciowej.

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” już w sprzedaży

14.12.2018 12:35 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska przygotowała drugie wydanie książki „Sto receptur na sto lat niepodległości”. Publikacja zawiera historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka dostępna jest w halach MAKRO. Część dochodu z jej sprzedaży zostanie przeznaczona na cel charytatywny.

„Triki szefa kuchni” – jak przyrządzić jelenia?

29.11.2018 11:44 MAKRO Cash & Carry Polska

Jelenina to szlachetne mięso, które często gościło na stołach naszych przodków. Ten wyborny produkt sprawdzi się w formie tatara, pieczeni lub grillowanego steku – w każdym wypadku obroni się swoim wyrazistym aromatem. W tym odcinku „Trików szefa kuchni” Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju i ambasador marek MAKRO Chef, MAKRO Premium i MAKRO Professional, omawia podział tuszy jelenia dzieląc się z widzami fachową wiedzą i inspiracjami.

Młodzi kucharze odkryli tradycyjne polskie smaki na Mikserze Kulinarnym

26.11.2018 11:01 MAKRO Cash & Carry Polska

Za nami kolejne spotkanie edukacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych organizowane w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. W listopadowym Mikserze Kulinarnym udział wzięło ponad 170 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całego kraju. Temat przewodni wydarzenia nawiązał do setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości.

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości

31.10.2018 08:39 MAKRO Cash & Carry Polska

Z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, sieć hurtowni MAKRO Polska wydała bezpłatną książkę „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”, zawierającą historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje tych przepisów autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka wydana jest w ramach edycji specjalnej programu Polskie Skarby Kulinarne – Kulinarne Zjednoczenie Polski.

MAKRO Polska świętuje setną rocznicę niepodległości

04.10.2018 14:24 MAKRO Cash & Carry Polska

11 listopada 2018 r. świętujemy setną rocznicę odzyskania niepodległości przez Polskę. Z tej okazji sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczyna Kulinarne Zjednoczenie Polski – edycję specjalną programu Polskie Skarby Kulinarne. W ramach projektu ukaże się książka „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” oraz w dn. 5-11 listopada odbędzie się Tydzień Kuchni Polskiej, podczas którego lokale w całej Polsce wprowadzą specjalne menu. 4 października w Forcie Mokotów – Szarotka w Warszawie odbyła się uroczysta inauguracja projektu, której towarzyszyła także inauguracja trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów.

Strona 1 następna

Dla mediów

Jesteś wydawcą, dziennikarzem, blogerem? Uzyskaj akredytację i ciesz się bezpłatną licencją na wykorzystanie informacji, zdjęć, MP3, a także wideo - nawet w jakości TV!

Dla firm

Odpowiadasz za komunikację? Zwiększ swoją widoczność w mediach!

Wideo od MAKRO Cash & Carry Polska
MAKRO i FKSK na WOSP.mp4
MAKRO i FKSK na WOSP.mp4
Piotr Zych o rybach.webm
Piotr Zych o rybach.webm
Polacy wydaja coraz wiecej na posilki na miescie PNT small.m
                            ...
Polacy wydaja coraz wiecej na posilki na miescie PNT small.m ...
Handel jest kobieta relacja z eventu laureatki.mp4
Handel jest kobieta relacja z eventu laureatki.mp4
Szef dla Mlodych Talentow eksperci small.mp4
Szef dla Mlodych Talentow eksperci small.mp4