Informacje MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska docenione w raporcie „Odpowiedzialny biznes w Polsce 2018. Dobre praktyki”

15.04.2019 11:18 MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska znalazła się w raporcie poświęconym dobrym praktykom z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. W publikacji przygotowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu sieć hurtowni została wyróżniona w obszarach „środowisko” oraz „zaangażowanie społeczne i rozwój społeczności lokalnej”.

Urodziny Akademii Inspiracji MAKRO z Michelem Moran

05.04.2019 09:17 MAKRO Cash & Carry Polska

Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie zaprasza do wspólnego świętowania 2. rocznicy obecności na rynku gastronomicznym. Z tej okazji przygotowano tematyczne warsztaty m.in. z udziałem gościa specjalnego – Michela Moran.

Smaki Podhala tematem pierwszego spotkania z cyklu Historyczny Stół Kulinarny

03.04.2019 10:58 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska zainaugurowała nową inicjatywę na kulinarnej mapie Polski. Pierwsze wydarzenie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny odbyło się 2 kwietnia br. w Zakopanem i upłynęło pod znakiem kuchni podhalańskiej. W spotkaniu, będącym jednocześnie otwarciem drugiej edycji programu Polskie Skarby Kulinarne, uczestniczyło 85 przedstawicieli lokalnej gastronomii. Wydarzenie otrzymało honorowe Partnerstwo Miasta Zakopane.

MAKRO Polska rozpoczyna nowy sezon na Dniach Gastronomii

29.03.2019 09:01 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska zaprasza właścicieli i kierowników lokali, szefów kuchni, kucharzy, jak i osoby wiążące swoją przyszłość z sektorem HoReCa na Dni Gastronomii. Wydarzenie odbędzie się w dniach 3-4 kwietnia we wszystkich halach MAKRO w Polsce. Z tej okazji na uczestników czekać będą pokazy dostawców, degustacje oraz specjalne promocje i rabaty.

Debiut młodych kucharzy w roli junior ambasadorów programu Szef dla Młodych Talentów

28.03.2019 09:46 MAKRO Cash & Carry Polska

Pierwsze spotkanie z junior ambasadorami programu Szef dla Młodych Talentów odbyło się w marcu w kuchni pokazowej MAKRO w Warszawie. Pod okiem szefów kuchni Michała Grzywacza i Cezarego Powały troje młodych kucharzy przygotowało dania na bazie łososia wędzonego, cielęciny i mrożonych poziomek.

Olej kokosowy – nowość w portfolio marki MAKRO Chef

06.03.2019 11:53 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży nowy produkt pod parasolem marki MAKRO Chef – olej kokosowy. W ofercie znalazł się zarówno olej nierafinowany Bio, jak i olej rafinowany.

Szef dla Młodych Talentów rusza w Polskę – pierwszym przystankiem Kraków

19.02.2019 12:26 MAKRO Cash & Carry Polska

Za nami pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Krakowa i okolic. Pokaz dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie.

MAKRO Polska po raz drugi z prestiżowym tytułem TOP Employer 2019

11.02.2019 09:29 MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska znalazła się w gronie najlepszych pracodawców wyróżnionych tytułem Top Employer Polska 2019 i Top Employer Europe 2019. Sieć hurtowni została uznana za jedną z firm, które najlepiej dbają o swoich pracowników oraz utrzymują najwyższe standardy w obszarze zarządzania.

Pięć nowych rodzajów soli w portfolio marki MAKRO Premium

05.02.2019 14:54 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży pięć rodzajów soli marki MAKRO Premium. W ofercie znajdują się: płatki soli czarnej, paprykowej i cytrynowej oraz kwiat soli i sól himalajska.

Toruńscy uczniowie zwyciężyli w trzeciej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa

14.01.2019 09:49 MAKRO Cash & Carry Polska

Spośród dwudziestu prac konkursowych zwyciężyła ta zgłoszona przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu. Jury wyróżniło również szkoły z Jarosławia i Suwałk, a publiczność największą liczbą głosów nagrodziła placówkę z Zamościa.

Drób, filozofia zero waste i gastronomiczne trendy na Mikserze Kulinarnym

04.01.2019 10:29 MAKRO Cash & Carry Polska

Ostatni w 2018 roku Mikser Kulinarny przyciągnął ponad 200 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całej Polski. Tematem przewodnim spotkania był drób, filozofia zero waste oraz nadchodzące w 2019 roku trendy kulinarne.

MAKRO Polska wydało kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni

02.01.2019 15:19 MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne przygotowało limitowaną edycję kalendarzy na 2019 rok. Do udziału w projekcie sieć hurtowni zaprosiła czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej. Szefowie kuchni wzięli udział w wyjątkowej sesji zdjęciowej.

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” już w sprzedaży

14.12.2018 12:35 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska przygotowała drugie wydanie książki „Sto receptur na sto lat niepodległości”. Publikacja zawiera historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka dostępna jest w halach MAKRO. Część dochodu z jej sprzedaży zostanie przeznaczona na cel charytatywny.

„Triki szefa kuchni” – jak przyrządzić jelenia?

29.11.2018 11:44 MAKRO Cash & Carry Polska

Jelenina to szlachetne mięso, które często gościło na stołach naszych przodków. Ten wyborny produkt sprawdzi się w formie tatara, pieczeni lub grillowanego steku – w każdym wypadku obroni się swoim wyrazistym aromatem. W tym odcinku „Trików szefa kuchni” Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju i ambasador marek MAKRO Chef, MAKRO Premium i MAKRO Professional, omawia podział tuszy jelenia dzieląc się z widzami fachową wiedzą i inspiracjami.

Młodzi kucharze odkryli tradycyjne polskie smaki na Mikserze Kulinarnym

26.11.2018 11:01 MAKRO Cash & Carry Polska

Za nami kolejne spotkanie edukacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych organizowane w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. W listopadowym Mikserze Kulinarnym udział wzięło ponad 170 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całego kraju. Temat przewodni wydarzenia nawiązał do setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości.

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości

31.10.2018 08:39 MAKRO Cash & Carry Polska

Z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, sieć hurtowni MAKRO Polska wydała bezpłatną książkę „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”, zawierającą historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje tych przepisów autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka wydana jest w ramach edycji specjalnej programu Polskie Skarby Kulinarne – Kulinarne Zjednoczenie Polski.

MAKRO Polska świętuje setną rocznicę niepodległości

04.10.2018 14:24 MAKRO Cash & Carry Polska

11 listopada 2018 r. świętujemy setną rocznicę odzyskania niepodległości przez Polskę. Z tej okazji sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczyna Kulinarne Zjednoczenie Polski – edycję specjalną programu Polskie Skarby Kulinarne. W ramach projektu ukaże się książka „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” oraz w dn. 5-11 listopada odbędzie się Tydzień Kuchni Polskiej, podczas którego lokale w całej Polsce wprowadzą specjalne menu. 4 października w Forcie Mokotów – Szarotka w Warszawie odbyła się uroczysta inauguracja projektu, której towarzyszyła także inauguracja trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów.

"Triki szefa kuchni" - przepis na sałatkę z ananasem flambirowanym

03.10.2018 17:21 MAKRO Cash & Carry Polska

W tym odcinku "Trików szefów kuchni" Wojciech Harapkiewicz prezentuje technikę flambirowania. Ananas po flambirowaniu zyskuje wyrazisty smak i aromat, dzięki czemu świetnie sprawdzi się jako składnik sałatki z serem pleśniowym, sałatą frisee, chipsami ze skorżonery i owocami, doprawionej dressingiem z mango. Jak ją przygotować  krok po kroku pokazuje szef uchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju oraz ambasador marek MAKRO Chef, MAKRO Premium i MAKRO Professional.

25 tys. ofert specjalnych na Dzień Własnego Biznesu

02.10.2018 12:56 MAKRO Cash & Carry Polska

Już 9 października odbędzie się Dzień Własnego Biznesu – święto małych i średnich przedsiębiorców. Z tej okazji na konsumentów czekać będzie 25 tys. ofert specjalnych – w tym promocje, rabaty i gratisy w sklepach i lokalach w całym kraju.

MAKRO Polska głównym sponsorem siódmej edycji programu „MasterChef”

12.09.2018 16:17 MAKRO Cash & Carry Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz siódmy jest głównym sponsorem polskiej edycji „MasterChefa”, jednego z najbardziej rozpoznawalnych programów kulinarnych na świecie. Zmagania kucharzy-amatorów można oglądać w każdą niedzielę o godz. 20:00 na antenie TVN. Ponadto z produktów MAKRO korzystają uczestnicy „10 zadań specjalnych Michela Morana”, dostępnego na kanale TTV.

MAKRO Polska świętuje z klientami 24 urodziny

05.09.2018 11:06 MAKRO Cash & Carry Polska

Z okazji 24 lat istnienia na polskim rynku sieć hurtowni MAKRO przygotowała szereg atrakcji dla swoich klientów – w tym „Karuzelę okazji” obejmującą specjalne promocje oraz loterię w wersji cyfrowej, w której do zdobycia jest 100 000 nagród.

"Triki szefa kuchni" - jak przygotować ananasa?

30.08.2018 09:00 MAKRO Cash & Carry Polska

Ananas to owoc pełen witamin i słodyczy, który świetnie sprawdzi się m.in. jako składnik pysznej sałatki. Jak pokroić ananasa i przygotować go z melisą oraz miodem w tym odcinku "Trików szefa kuchni" pokazuje Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju i ambasador marek MAKRO Chef, MAKRO Premium i MAKRO Professional.

Międzynarodowy Dzień Własnego Biznesu po raz trzeci w Polsce

29.08.2018 11:04 MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Polska zaprasza wszystkich właścicieli małych i średnich firm do wspólnego świętowania. Dzień Własnego Biznesu, który odbędzie się 9 października, to okazja do promocji swojego biznesu i zdobycia nowych klientów.

Obrane i gotowe do dalszej obróbki warzywa w ofercie MAKRO

28.08.2018 10:33 MAKRO Cash & Carry Polska

W sieci hurtowni MAKRO Polska znaleźć można szeroki wybór obranych, krojonych i kalibrowanych warzyw, gotowych do dalszej obróbki termicznej.  Produkty są pozbawione konserwantów oraz pozwalają lokalom gastronomicznym zaoszczędzić na czasie i pracy.

Pizza, kebab, a może owoce morza – ile wydajemy w restauracjach? (wideo)

21.08.2018 10:33 MAKRO Cash & Carry Polska

Jak pokazują wyniki najnowszego badania „Polska na Talerzu 2018”, Polacy chętnie odwiedzają różnego rodzaju restauracje, w których zostawiają coraz więcej pieniędzy. Liczy się smak potraw i chęć poznawania nowych smaków, za które jesteśmy w stanie zapłacić od 10 od 70 złotych.

Strona 1 następna

Dla mediów

Jesteś wydawcą, dziennikarzem, blogerem? Uzyskaj akredytację i ciesz się bezpłatną licencją na wykorzystanie informacji, zdjęć, MP3, a także wideo - nawet w jakości TV!

Dla firm

Odpowiadasz za komunikację? Zwiększ swoją widoczność w mediach!

Wideo od MAKRO Cash & Carry Polska
MAKRO i FKSK na WOSP.mp4
MAKRO i FKSK na WOSP.mp4
Piotr Zych o rybach.webm
Piotr Zych o rybach.webm
Polacy wydaja coraz wiecej na posilki na miescie PNT small.m
                            ...
Polacy wydaja coraz wiecej na posilki na miescie PNT small.m ...
Handel jest kobieta relacja z eventu laureatki.mp4
Handel jest kobieta relacja z eventu laureatki.mp4
Szef dla Mlodych Talentow eksperci small.mp4
Szef dla Mlodych Talentow eksperci small.mp4