handel media/marketing/reklama

Czyściochy z Rossmanna świętują urodziny Łodzi

W ostatni lipcowy weekend miasto Łódź świętuje swoje 601. urodziny. Na mieszkańców i turystów czekają atrakcje przygotowane w różnych punktach miasta. Sercem wydarzeń będzie ul. Piotrkowska, gdzie zainstaluje się także strefa Rossmanna „Czyściochowo”, stworzona dla najmłodszych. Na dzieci czekać tam będą różne atrakcje oraz dentobus, w którym będą mogły zrobić przegląd stomatologiczny.

Gospodarzami strefy Czyściochowa będą – oczywiście – Czyściochy, czyli bajkowi bohaterowie. Ich zadaniem jest zapoznanie dzieci z zasadami higieny, tak, żeby nie było nudno: w atmosferze dobrej zabawy, w luźny i kreatywny sposób. Najmłodsi łodzianie zaprzyjaźnią się z: Psem Łapsonem, Królikiem Higienkiem, Jelonkiem Gładziem, Kotką Pupilką i Kotem Pupikiem, Lisicą Rudką oraz Świnką Zakatarzynką.

W Strefie Czyściochowa na najmłodszych czekają kreatywne zabawy, animacje i konkursy z atrakcyjnym nagrodami. Mali goście zjadą z wielkiej, dmuchanej zjeżdżalni, samodzielnie zrobią ogromne mydlane bańki. Dodatkowo na wydarzeniu czekają kolorowe fryzury, a nawet tatuaże z ulubionymi bohaterami Czyściochowa.

Poza zabawą będą też rzeczy praktyczne. W specjalnym dentobusie specjaliści wykonają bezpłatny przegląd zębów najmłodszych łodzian. Na pierwszych 50 uczestników, odwiedzających dentobus, czekają worki z upominkami.

Strefa „Czyściochowo” będzie otwarta 27-28 lipca w godz. 11:00-18:00 przy ul. Piotrkowskiej 32 na placu przed Domem Handlowym „Magda”.

Sprawdźcie, co jeszcze czeka na najmłodszych: rsmn.pl/Pikniki.

Więcej o Czyściochach dowiecie się tutaj: https://www.rossmann.pl/rossne/czysciochowo.

Jakub Jankowski

Rzecznik Prasowy Rossmann SDP Sp. z o.o., +48 691 521 009