handel budownictwo/nieruchomości

Bydgoszcz Logistics Centre kontynuuje współpracę z siecią handlową

22.02.2023 | Cushman & Wakefield

Bydgoszcz Logistics Centre nadal będzie wynajmował 45 000 mkw. powierzchni magazynowej znanej sieci sklepów spożywczych Kaufland. W procesie renegocjacji warunków kontraktu właściciela obiektu, firmę CBRE Investment Management (CBRE IM) reprezentowała międzynarodowa agencja doradcza Cushman & Wakefield.

Bydgoszcz Logistics Centre jest jednym z trzech centrów dystrybucyjnych zarządzanych przez sieć sklepów spożywczych Kaufland. Budynek został oddany do użytku w 2017 roku.

Inwestycja jest obiektem typu BTS, a więc została wybudowana z uwzględnieniem wszystkich potrzeb swojego najemcy. Fakt, że Kaufland zdecydował się na przedłużenie najmu w Bydgoszcz Logistics Centre to najlepszy dowód na to, że magazyn bardzo dobrze spełnia restrykcyjne standardy branży FMCG oraz wspiera sprawne prowadzenie biznesu. Dużym atutem jest przy tym jego lokalizacja – zaledwie 5 km od drogi krajowej nr 10 oraz 9 km od portu lotniczego – komentuje Justyna Kwiatkowska, Senior Leasing Manager/Landlord Representation, Cushman & Wakefield.

Bydgoszcz Logistics Centre jest częścią portfela należącego od końca 2021 roku do firmy CBRE IM. W jego skład wchodzi też Kraków Logistics Centre, Warsaw Airport Logistics Centre, Łódź Logistics Centre, Poznań South Logistics Centre oraz Sosnowiec Distribution Centre. Całkowita powierzchnia wszystkich sześciu nieruchomości, łącznie z obiektem w Bydgoszczy, wynosi 212 000 mkw. nowoczesnej powierzchni magazynowej klasy A. Zarządcą magazynów jest Cushman & Wakefield, który pełni również rolę wyłącznego agenta odpowiedzialnego za ich wynajem.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rzecz najemców i właścicieli nieruchomości komercyjnych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości, zatrudnia ok. 50 tysięcy pracowników w 400 biurach i 60 krajach na całym świecie. W 2021 roku jej przychody wyniosły 9,4 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji można uzyskać na stronie: www.cushmanwakefield.com lub na Twitterze: @CushWake

O Cushman & Wakefield