wydarzenia ekonomia/biznes/finanse

Kongres Consumer Finance – 14 grudnia w Warszawie największe branżowe forum dyskusyjne o wyzwaniach, problemach i perspektywach rynku consumer finance

Serdecznie zapraszamy na siedemnastą edycję Kongresu Consumer Finance, która odbędzie się 14 grudnia w Warszawie, w Centrum Giełdowym. Podczas wydarzenia będziemy rozmawiać m.in o perspektywach dla rynku w najbliższych latach,  cyberbezpieczeństwie, a także nowych produktach i grupach docelowych. ZPF będzie także gospodarzem debaty na temat nowych regulacji prawnych dla rynku consumer finance.

Szczegółowy program Kongresu obejmie następujące prezentacje i debaty:

·        Perspektywy dla rynku consumer finance w najbliższych trzech latach

·        Consumer finance 2021 w liczbach

·        Nowe regulacje rynku consumer finance

·        Cyberbezpieczeństwo a nowe technologie

·        Nowy produkt na rynku consumer finance – Buy Now Pay Later (BNPL)

·        Klient online vs. klient offline – w którą grupę konsumentów powinien celować dziś biznes?

·        Quo vadis consumer finance? – debata Prezesów

Dzień zakończy niezwykle ciekawa rozmowa “o najbardziej absurdalnej aferze finansowej od czasu gorączki cebulek tulipanowych”.

Kongres Cosnumer Finance to największe branżowe forum dyskusyjne o wyzwaniach, problemach i perspektywach tej branży. Do udziału w Kongresie zapraszamy kadrę zarządzającą banków, instytucji ubezpieczeniowych, firm pośrednictwa i doradztwa finansowego oraz instytucji świadczących usługi dla sektora przedsiębiorstw.

Członkowie Związku Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce mogą skorzystać z 50% rabatu w opłacie za uczestnictwo w Kongresie.

Współorganizatorami wydarzenia są Centrum Myśli Strategicznych oraz Związek Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce. Parterami Strategicznymi wydarzenia są Biuro Informacji Kredytowej i  Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Cardif Polska S.A.

Związek Przedsiębiorstw Finansowych
ZPF

media@zpf.pl

tel: +48 58 302 92 05

***

Związek Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce (wcześniejsza nazwa: Konferencja Przedsiębiorstw Finansowych w Polsce – Związek Pracodawców) powstał 27 października 1999 roku i skupia ponad sto kluczowych przedsiębiorstw z rynku finansowego w Polsce, w tym banki, firmy zarządzające wierzytelnościami, doradców i pośredników finansowych, przedsiębiorstwa pożyczkowe, zarządzające informacją gospodarczą, sprzedające produkty odwróconej hipoteki w modelu sprzedażowym, platformy crowdfundingowe oraz przedsiębiorstwa z branży ubezpieczeniowej. ZPF to Członek Rady Rozwoju Rynku Finansowego, powołanej do życia przez Ministra Finansów RP oraz Członek prestiżowej europejskiej organizacji samorządowej europejskiego przemysłu finansowego EUROFINAS (European Federation of Finance House Associations), zrzeszającej siedemnaście krajowych organizacji, reprezentujących ponad 1200 instytucji finansowych. ZPF ma w swoim dorobku badawczym kilkadziesiąt raportów, koncentrując się merytorycznie na obszarze kredytu, jest także organizatorem cyklicznych kongresów i innych inicjatyw dla braży finansowej.

Związek Przedsiębiorstw Finansowych
ZPF