ekonomia/biznes/finanse

#zKątaNaKonto w ING

23.08.2021 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

ING rusza z akcją #zKątaNaKonto, przygotowaną we współpracy z platformą Allegro Lokalnie. Bank zachęca rodziców do sprzedaży rzeczy, z których wyrosły ich nastoletnie dzieci i przelania uzyskanych środków na ich pierwsze konto bankowe – konto Mobi dla młodych. Na sprzedających na Allegro Lokalnie czeka aż do 100 tysięcy Monet i zwrot prowizji.

Z niektórych rzeczy się po prostu wyrasta. Tym samym trafiają one na półki, strychy, do piwnic i pokrywają się kurzem. Niepotrzebnie, bo przedmioty mogą zyskać drugie życie a rodzice dodatkowe pieniądze na nowe pasje nastolatków. Akcja #zKątaNaKonto to dobry moment, aby porozmawiać z dziećmi o wydawaniu i oszczędzaniu, ale też pomyśleć o założeniu im pierwszego konta. Zachęcamy rodziców do odkurzenia rzeczy z kąta i przelania pieniędzy z ich sprzedaży na konto osobiste dla nastolatków w ING. Dzięki temu młodzi mogą uczyć się gospodarowania swoimi pierwszymi pieniędzmi. Jak pokazują badania, motyw edukacji finansowej dzieci jest istotny dla prawie 50% rodziców. My również wierzymy, że wypracowanie dobrych nawyków finansowych w wieku nastoletnim ma szanse zaprocentować w dorosłym życiu – powiedziała  Barbara Pasterczyk, Dyrektor Banku odpowiedzialna za komunikację marketingową w ING Banku Śląskim.

Akcja #zKątaNaKonto realizowana jest we współpracy z platformą Allegro Lokalnie. W ramach niej, ze sprzedaży produktów zostanie zwrócona prowizja. Dodatkowo na uczestników czeka aż 100 tys. Monet Allegro. Aby otrzymać Monety wystarczy:

• wystawić minimum 3 przedmioty w kategoriach: Dziecko, Sport i Turystyka, Książki i Komiksy;
  • dodać #zKątaNaKonto w opisie oferty;
  • sprzedać co najmniej 1 z tych przedmiotów, za minimum 20 zł.

Allegro Lokalnie to platforma, która umożliwia sprzedaż niepotrzebnych przedmiotów i podarowanie im drugiego życia. Na pewno doceniają to rodzice, którzy wiedzą jak szybko dzieci wyrastają z zabawek czy ubrań. Allegro Lokalnie przychodzi z pomocą - możemy to zrobić szybko i za darmo na Allegro Lokalnie, a sprzedany przedmiot może zostać dostarczony do ponad 30 tysięcy punktów odbioru i automatów paczkowych. Wystarczy wystawić ofertę i oznaczyć ją #zKątaNaKonto, aby otrzymać Monety i zwrot prowizji. Jest to bardzo dobra okazja na zrobienie porządków przed nowym rokiem szkolnym - mówi Karol Czupryński, dyrektor Allegro Lokalnie.

Pieniądze ze sprzedaży warto przelać na konto Mobi dla młodych w ING. Akcja potrwa do 30 września br. Więcej tu: https://zobacz.allegrolokalnie.pl/akcja-ing

Akcja jest częścią kampanii „Dorośliście? Dorośliśmy.”, w której bank promuje konto Mobi dla młodych i zachęca aby w sprawach finansów rodzice otwierali się na samodzielność swoich dzieci.

Konto Mobi dla młodych (13-17) oferuje narzędzia do nauki wydawania i oszczędzania:

• kartę z własną grafiką – nastolatek może ją zaprojektować sam lub wybrać z galerii,
  • możliwość płacenia telefonem, zegarkiem lub kodem BLIK,
  • cele oszczędnościowe powiązane z kontem oszczędnościowym w Moim ING.

Rodzic może w każdej chwili wspomóc dziecko:

• przelać potrzebną kwotę za pośrednictwem bezpłatnego przelewu na telefon,
  • zmienić limity dla płatności kartą w panelu rodzica,
  • w razie potrzeby zastrzec lub zablokować kartę.

Jeśli rodzic będzie miał potrzebę dodatkowej  kontroli – wsparciem będą powiadomienia push w aplikacji Moje ING, które informują rodzica o każdej transakcji na koncie dziecka.

Nazwa akcji: #zKątaNaKonto

Start akcji: 23.08.2021

Kanały: Internet, SoMe, kino, DM

Agencje: GONG

Media: MullenLowe Media Hub

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184