sport zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

As serwisowy w Twoim domu. TAURON wspiera najlepszych sportowców

Startują rozgrywki Polskiej Ligi Siatkówki. Sponsorem tytularnym Ligi Kobiecej oraz 1. Ligi Mężczyzn został TAURON. Dodatkowo koncern wesprze także Puchar Polski kobiet i mężczyzn, PlusLigę i Superpuchary Polski kobiet i mężczyzn. Umowa obejmuje cztery sezony.

Polska siatkówka ma długą i piękną historię. Rozgrywki najwyższych lig są śledzone w milionach domów. Cieszymy się, że możemy być częścią tej sportowej sagi i wspierać generowanie sportowych emocji. Największym walorem siatkówki jest jej familijność, łączy pokolenia dzięki sportowym emocjom – wyjaśnia Łukasz Zimnoch, rzecznik prasowy TAURON Polska Energia.

W PlusLidze sezonu 2020/2021 występować będzie 12 z 14 aktualnych mistrzów świata w siatkówce. Z biało-czerwonej drużyny trenera Vitala Heynena z 2018 roku poza Polską grają tylko Bartosz Kurek oraz Michał Kubiak (obaj w Japonii).

Współpracę z TAURONEM podsumowuje Kamil Składowski, dyrektor Działu Komunikacji Polskiej Ligi Siatkówki. – Zainteresowanie siatkówką rośnie, sukcesy wielu drużyn, tak męskich jak i żeńskich, wspierane milionami kibiców, przyciągają największe firmy. Witamy wśród sponsorów TAURON Polska Energia, jednego z najważniejszych graczy na polskim rynku energetycznym. Siatkówka i energia to naturalne skojarzenie, co dobrze wróży współpracy i pozwoli rozwijać tak polską siatkówkę, jak i pozycję rynkową TAURONA – dodaje Składowski.

Siatkówka kobiet wypada doskonale na tle czołowych dyscyplin w Polsce, jeżeli chodzi o zasięgi komunikacyjne. Z ekwiwalentem reklamowym przekraczającym 33 miliony złotych jest najwyżej sklasyfikowana spośród sportów kobiecych – na czwartej pozycji. W zestawieniu przygotowanym przez firmę Sponsoring Insight (z kwietnia 2020 roku) ustępuje tylko piłce nożnej mężczyzn, skokom narciarskim oraz siatkówce mężczyzn.

Walkę o Superpuchar w piłce siatkowej mężczyzn pod auspicjami PLS wznowiono w 2012 roku, z kolei panie walczyły o to trofeum po raz pierwszy w 2015 roku. Jest to starcie mistrzów Polski ze zdobywcą Pucharu Polski, które otwiera nowy sezon.

As serwisowy

W trakcie rozgrywek TAURON prowadzić będzie kampanię „As serwisowy w Twoim domu” polegającą na promocji usług serwisantów, które TAURON oferuje klientom wraz z prądem i gazem. Akcja nawiązuje do emocji towarzyszącym meczom siatkówki, a także buduje skojarzenie z niezawodnością usług TAURONA. W kampanii występują gwiazdy polskich rozgrywek ligowych sponsorowanych przez TAURON, czyli Maria Stenzel, Mariusz Wlazły oraz Tomasz Fornal. Działania promocyjne będą toczyć się głównie w Internecie.

TAURON od lat rozbudowuje wachlarz usług, które świadczą fachowcy z różnych dziedzin. Do domów klientów zawitał najpierw Elektryk 24H, który pomagał w usuwaniu awarii instalacji wewnętrznych. Potem pojawiły się usługi napraw sprzętów RTV, AGD a także Serwisant 24H. Dziś „asy serwisowe” Spółki obejmują także naprawę sprzętu i instalacji gazowej oraz usługi szklarza, ślusarza czy hydraulika. Klienci TAURONA dodatkowo mogą skorzystać z oferty Zdrowie 24H oraz Serwisant komputerowy 24H.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch

lukasz.zimnoch@tauron.pl

***

TAURON Polska Energia S.A. jest spółką holdingową w grupie kapitałowej, która zajmuje się wydobyciem węgla, wytwarzaniem, dystrybucją i sprzedażą energii. Grupa TAURON jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, w tym największym dystrybutorem i jednym z największych sprzedawców i wytwórców energii elektrycznej. W skład Grupy TAURON wchodzą m.in. TAURON Wytwarzanie, TAURON Dystrybucja, TAURON Sprzedaż, TAURON Obsługa Klienta, TAURON Wydobycie, TAURON Ekoenergia oraz TAURON Ciepło. Od 2010 roku akcje TAURON Polska Energia SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie m.in. w indeksach WIG20 i WIG30. Spółka wchodzi w skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch