nowe produkty/usługi media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Fakturowanie dla spółek w ING

15.04.2020 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

ING udostępnił spółkom Fakturowanie za 0 zł. Z usługi mogą teraz korzystać zarówno małe firmy – działalności gospodarcze za pomocą Mojego ING oraz spółki, poprzez ING Business. Jest to oferta dla wszystkich firm, które potrzebują narzędzia do wystawiania, przesyłania oraz przechowywania faktur online.

Oferta Fakturowania obejmuje:

• wystawianie faktur przychodowych – umożliwia sprawne i intuicyjne wystawianie faktur, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
  • wprowadzanie faktur kosztowych – pozwala klientom na łatwą rejestrację faktur kosztowych i zachowanie porządku w dokumentacji;
  • zarządzanie dokumentami – ułatwia wysyłkę dokumentów do kontrahentów, a także do księgowego lub biura rachunkowego;
  • monitorowanie terminów płatności za poszczególne dokumenty – umożliwia wysyłanie przypomnień kontrahentom;
  • zarządzanie bazą produktów, usług oraz kontrahentów – dzięki stworzeniu własnej listy kontrahentów oraz produktów, pozwala na wystawianie dokumentów, zarządzanie rabatami oraz sprawdzanie informacji o wystawionej fakturze.

Dodatkowo klienci mogą skorzystać z następujących rozwiązań:

• Magazyn za 0 zł - moduł umożliwia rozliczanie stanu towarów. To proste narzędzie, które pozwala na prowadzenie ewidencji magazynowej setek towarów, a inwentaryzacja nie sprawia kłopotu;
  • Finansowanie Faktur – klient zleca fakturę do finansowania faktur a środki otrzymuje nawet tego samego dnia! Wszystko w ramach jednej aplikacji.

Dotychczas średnie i duże firmy w ramach ING Księgowość mogły korzystać z usługi Biura rachunkowego – profesjonalnych usług księgowych dostępnych w systemie on-line, który pozwala samodzielnie sprawdzić stan finansów, generować raporty i zestawienia czy utworzyć elektroniczne archiwum dokumentów.

Usługa ING Księgowość stanowi ofertę spółki ING Usługi dla Biznesu, należącej do grupy kapitałowej ING Banku Śląskiego.

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117

tel: +48 605-169-041

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117