handel praca

Premie dla pracowników

Drogerie Rossmann wprowadziły premię 750 zł brutto dla pracowników sklepów za pracę w szczególnych warunkach w dniach od 16 marca do 15 kwietnia. Decyzję podjął zarząd firmy 14 marca.

Podjęliśmy także wiele działań mających zapewnić bezpieczne zakupy naszym klientom oraz bezpieczne warunki pracy naszym pracownikom. Niektóre sklepy skróciły godziny pracy, kierownictwo drogerii może także podjąć decyzje o ograniczaniu liczby klientów w sklepie czy wyznaczeniu stref 1 metra od kas. Przekazaliśmy pracownikom środki do dezynfekcji rąk oraz kas, terminali itd. Jeśli ktoś chce pracować w rękawiczkach, są one do dyspozycji w sklepach. W krótkim czasie dostępne będą też maseczki.

Przygotowaliśmy akcję skierowaną do naszych klientów by korzystali z usługi click&collect, korzystali z kas samoobsługowych i bezgotówkowych form płatności oraz nie korzystali z testerów. Prosimy także o zachowywanie bezpiecznych odległości (1-1,5 metra) i nie tworzenie kolejek.

Rzecznik Prasowy Rossmann SDP Sp. z o.o., +48 691 521 009

Agata_Nowakowska@rossmann.com.pl