ekonomia/biznes/finanse

Cushman & Wakefield: Nowy Menadżer HSSEQ na Europę Środkowo-Wschodnią

18.10.2019 | Cushman & Wakefield

Na początku października br. Łukasz Włodyga awansował na stanowisko Menadżera HSSEQ na Europę Środkowo-Wschodnią w regionie EMEA. Jego zadaniem będzie współpraca ze wszystkimi liniami usług oraz realizacja programów i inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony środowiska (HSSEQ) w regionie Europy Środkowo-Wschodniej.

Łukasz dołączył do międzynarodowej firmy doradczej Cushman & Wakefield w lutym 2019 roku, obejmując stanowisko Quality & Performance Improvement Manager w dziale zarządzania nieruchomościami. Do jego obowiązków należało zwiększanie efektywności, w tym monitorowanie jakości i bezpieczeństwa (compliance) w ramach całej struktury firmy w regionie EMEA. Po objęciu stanowiska Menadżera HSSEQ jego zadaniem będzie identyfikacja potencjalnych zagrożeń wewnątrz firmy oraz opracowywanie odpowiednich systemów kontroli, procedur i wytycznych dotyczących minimalizowania ryzyka dla zdrowia i bezpieczeństwa zgodnie ze strategią w zakresie HSSEQ firmy Cushman & Wakefield w regionie EMEA oraz lokalnymi przepisami.

Łukasz już wcześniej pełnił podobną regionalną rolę w grupie Deutsche Post DHL, w której, poprzez współpracę z klientami reprezentującymi różne sektory gospodarki, zdobył doświadczenie w wielu branżach takich jak logistyka, lotnictwo, farmacja i motoryzacja. Zanim dołączył do Cushman & Wakefield pracował dla firmy DHL Express, w której pełnił funkcję Szefa BHP na kraj i wdrożył system zarządzania BHP zgodny z OHSAS 18001. Następnie w DHL Supply Chain przejął odpowiedzialność za region Europy Środkowo-Wschodniej i wspólnie z międzynarodowym zespołem zarządzał programem HSSEQ and Business Continuity obejmującym 14 tys. pracowników w 5 krajach w regionie.

Jonathan Hallett, dyrektor firmy Cushman & Wakefield na region Europy Środkowo-Wschodniej, powiedział: „Kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy są niezwykle ważne w codziennym funkcjonowaniu naszej firmy. Powierzenie Łukaszowi obowiązków w tym zakresie na stanowisku regionalnym pomoże nam zapewnić, że bezpieczeństwo i higiena pracy są nadal najwyższym priorytetem dla naszych pracowników i kluczowym elementem usług, które świadczymy na rzecz naszych klientów”.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rzecz najemców i właścicieli nieruchomości komercyjnych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości, zatrudnia ok. 51 tysięcy pracowników w 400 biurach i 70 krajach na całym świecie. W 2018 roku jej przychody wyniosły 8,2 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji można uzyskać na stronie: www.cushmanwakefield.pl lub na Twitterze: @CushWakeCE

O Cushman & Wakefield