handel media/marketing/reklama

Marek Maruszak Menedżerem X-lecia Regionu Łódzkiego

Marek Maruszak, Prezes Zarządu Rossmann SDP Sp. z o.o., otrzymał prestiżowy tytuł Menedżera X-lecia Regionu Łódzkiego. Uroczysta gala odbyła się w czwartek (25.01.2018) w Filharmonii Łódzkiej.

To była jubileuszowa, 10. edycja konkursu Menedżera Roku Regionu Łódzkiego, którego organizatorami są redakcja "Dziennika Łódzkiego" i Loża Łódzka Business Center Club. Honorowani są wybitni menedżerowie z województwa, którzy skutecznie rozwijają zarządzane przez siebie firmy, osiągają dobre wyniki finansowe, wspierają lokalne inicjatywy i organizacje charytatywne.

- Bardzo dziękuję za przyznanie mi tak zaszczytnego tytułu. To dla mnie wielki honor. W tym roku Rossmann obchodzi jubileusz 25-lecia obecności w Polsce. Z tej perspektywy mogę śmiało powiedzieć, że warto inwestować w Łodzi. Potencjał tego miejsca wynika nie tylko ze strategicznego położenia, ale również z faktu, że mieszkańcy Łodzi są ambitni, dobrze wykształceni, zdeterminowani by odnosić sukcesy, by budować firmy takie jak Rossmann - powiedział Marek Maruszak.

I dodał: - Dla mnie sukces jest mierzony nie tylko zyskiem - to ma być również satysfakcja z działań na rzecz społeczeństwa, pracowników, miasta. Dlatego aktywnie uczestniczymy w życiu Łodzi: wspieramy m.in. festiwale światła i 4 kultur, lokalne instytucje - w tym charytatywne, sami organizujemy różne imprezy dla mieszkańców: jak Rossmann Run Bieg Ulicą Piotrkowską czy Dzień Dziecka w łódzkim zoo. Chciałbym podkreślić, że ta nagroda jest wyróżnieniem dla wszystkich pracowników Rossmanna. Dziękuję im za to co robią dla naszej firmy i regionu. Jestem przekonany, że zarówno przed Rossmannem jak i przed Łodzią rysuje się świetna przyszłość.

Rzecznik Prasowy Rossmann SDP Sp. z o.o., +48 691 521 009
Agata Nowakowska