handel budownictwo/nieruchomości

Drogeria Rossmann w Metropolitan Outlet Bydgoszcz

26.10.2017 | Carrefour Polska

Drogeria Rossmann będzie jednym z najemców Metropolitan Outlet, pierwszego w regionie kujawsko-pomorskim kompleksu łączącego formułę nowoczesnego centrum wyprzedażowego z hipermarketem Carrefour.

Drogeria Rossmann zajmie jeden z większych lokali w outlecie, który powstaje w Bydgoszczy przy Alei Jana Pawła II. Na powierzchni ponad 376 mkw. sieć otworzy regularną drogerię o takim samym asortymencie i podobnej wielkości, jak w innych centrach  handlowych. Ofertę drogerii uzupełni szeroki asortyment produktów dostępnych w hipermarkecie Carrefour, dzięki czemu Metropolitan Outlet zaoferuje mieszkańcom regionu największy wybór produktów drogeryjnych pod jednych dachem.

- Zdecydowaliśmy się na obecność w Metropolitan Outlet, który będzie wyjątkowym centrum outletowym połączonym z hipermarketem Carrefour. Nasza drogeria będzie doskonałym uzupełnieniem oferty centrum – wyjaśnia Agata Nowakowska, rzecznik prasowy sieci Rossmann.

Rossmann jest liderem rynku drogeryjnego w Polsce. Codziennie zakupy w ponad 1200 drogeriach sieci robi 700 tys. Polaków. Pierwszy sklep powstał w 1993 r. w Łodzi, a 22 lata później firma świętowała otwarcie tysięcznej lokalizacji. Rossmann oferuje największy wybór artykułów w rozsądnych cenach - ponad 16 tys. produktów polskich i zagranicznych (w sumie 800 marek), a także 35 marek własnych.

Bydgoski Metropolitan Outlet zaoferuje mieszkańcom regionu nowoczesną przestrzeń zakupową. Na powierzchni 17 000 mkw. znajdzie się ponad 60 salonów outletowych - modowych, sportowych, obuwniczych, wyposażenia wnętrz z ofertą w atrakcyjnych cenach. Ofertę modową Metropolitan Outlet budują już takie marki, jak Guess, Próchnik, Franco Ferruzzi, Lavard, Kubenz, By Insomnia, Evolution, Bagatelle, London Hill, Italian Fashion, ONYXX czy Ewtex. Sektor mody uzupełni bogata oferta sportowa marki 4F, oferta wyposażenia wnętrz marek Dajar Home & Garden oraz Home & Cook, a także pierwszy w Bydgoszczy outletowy salon z elegancką biżuterią firmy Apart. Ofertę obiektu uzupełnią również liczne punkty gastronomiczne i usługowe, plac zabaw dla dzieci czy stacja paliw. Mocną stroną inwestycji będzie z pewnością funkcjonujący w nowej odsłonie hipermarket Carrefour o powierzchni blisko 6 000 mkw.

Zakończenie prac budowlanych i otwarcie Metropolitan Outlet zaplanowano na jesień 2018 roku. NEINVER, czołowy operator centrów outlet w Polsce i Europie, będzie odpowiedzialny za zarządzanie powstającym centrum outletowym.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka

izabella_rokicka@carrefour.com

O Carrefour

Carrefour Polska to omnikanałowa sieć handlowa, pod szyldem której działa w Polsce prawie 900 sklepów w 5 formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Carrefour jest w Polsce również właścicielem sieci 20 centrów handlowych o łącznej powierzchni ponad 230 000 GLA oraz sieci ponad 40 stacji paliw.

Carrefour, światowy lider i referencyjna sieć branży detalicznej, posiada ponad 12 000 sklepów i e-sklepów w ponad 30 krajach. Carrefour jest multilokalną, multiformatową i omnikanałową grupą handlową, zatrudniającą ponad 384 000 osób na całym świecie i generującą sprzedaż w wysokości 103,7 miliarda euro w 2016 roku. Każdego dnia 13 milionów klientów na całym świecie odwiedza sklepy Carrefour, których wyróżnikiem jest jakość i zaangażowanie w zrównoważony handel.

Polityka biznesu odpowiedzialnego społecznie Grupy Carrefour opiera się na trzech filarach: zwalczanie wszelkich form marnotrawstwa, ochrona bioróżnorodności oraz wsparcie dla partnerów firmy. Wszyscy pracownicy Carrefour Polska przyczyniają się do realizacji tej polityki poprzez programy: STOP Marnotrawstwu, Z miłości do Zdrowia oraz Różnorodność.

O Metropolitan Outlet w Bydgoszczy

Metropolitan Outlet w Bydgoszczy powstanie w miejscu obecnie działającej galerii handlowej przy Al. Jana Pawła II - jednej z najnowocześniejszych arterii komunikacyjnych miasta. Lokalizacja centrum jest dobrze znana i łatwo dostępna dla klientów. Dzięki otoczeniu kluczowych dróg wylotowych z miasta, pozwala na dogodny dojazd zarówno mieszkańcom Bydgoszczy, jak również innych miast województwa kujawsko - pomorskiego, takich jak Toruń, Grudziądz, Inowrocław czy Włocławek. Modernizacja dróg ekspresowych S5 i S10 dodatkowo polepszy skomunikowanie regionu z sąsiadującymi miastami, zapewniając szybki i wygodny dojazd do autostrady A1, co istotnie przełoży się na zwiększenie zasięgu oddziaływania Metropolitan Outlet Bydgoszcz. Obecnie w strefie do 90 minut jazdy samochodem do powstającego centrum outletowego mieszka ponad dwa miliony jego przyszłych klientów.

www.metropolitanoutlet.com

O NEINVER

NEINVER jest wiodącym europejskim deweloperem, inwestorem oraz zarządcą nieruchomości i funduszy.
Od czasu założenia firmy w roku 1969, jej działalność skupia się na budowaniu, wynajmowaniu oraz zarządzaniu szerokim portfelem nieruchomości, w tym kompleksami biurowymi, parkami przemysłowymi i galeriami handlowymi. W ciągu ostatnich 18 lat, NEINVER wybudował obiekty przemysłowe o łącznej powierzchni ponad 1,5 mln m2, dostosowane do indywidualnych potrzeb klientów.

NEINVER zdobył silną pozycję na europejskim rynku nieruchomości handlowych dzięki obiektom o łącznej powierzchni 566.000 m2, w których znajduje się ponad 2000 sklepów oferujących produkty 1200 popularnych krajowych i międzynarodowych marek. Grupa działa we Francji, Niemczech, Włoszech, Holandii, Polsce, Portugalii i Hiszpanii.

Od ponad 20 lat strategia rozwoju Grupy NEINVER opiera się na specjalizacji w sektorze centrów wyprzedażowych. Ta hiszpańska firma zarządza 17 obiektami o łącznej powierzchni najmu 349.000 m2, funkcjonującymi pod markami The Style Outlets i FACTORY.

W Polsce NEINVER wybudował dotychczas ponad 250.000 m² nowoczesnej powierzchni handlowej: sieć centrów outlet FACTORY w czterech miastach: Warszawa (Ursus, Annopol), Wrocław, Poznań i Kraków, parki handlowe Futura w Krakowie i Wrocławiu, Galerię Malta oraz Galerię Katowicką wraz ze zintegrowanym centrum komunikacyjno – handlowym.

Jedną z kluczowych wartości NEINVER jest prowadzenie działalności zgodnie z zasadami zrównoważonego budownictwa i odpowiedzialności społecznej. Grupa – jako pierwsza na rynku – uzyskała certyfikat BREEAM In-Use dla całego swojego europejskiego portfolio centrów outlet.

O JLL

JLL jest międzynarodową firmą doradczą świadczącą kompleksowe usługi na rynku nieruchomości, sklasyfikowaną na liście Fortune 500. JLL zatrudnia 58 000 osób i obsługuje klientów w 80 krajach w ramach 230 oddziałów na całym świecie. Przychód firmy sięga 5,4 mld USD. Na rzecz klientów, JLL zarządza i świadczy usługi dla portfolio obiektów o łącznej powierzchni ok. 316 mln mkw. W 2014 r. firma zrealizowała na całym świecie transakcje o wartości 118 mld USD. LaSalle Investment Management (spółka w ramach grupy), zarządza aktywami o łącznej wartości ok. 55,3 mld USD.

O SpaceArchitects

W dorobku pracowni SpaceArchitects znajdują się projekty innych obiektów wielkopowierzchniowych, między innymi rozbudowa i przebudowa Centrum Handlowego Carrefour w Olsztynie (26 000 mkw.), rozbudowa i przebudowa Factory Outlet w Ursusie (współautor) (13 000 mkw.), Centrum Handlowego Gdańsk Regional Centre dla White Star Real Estate (90 000 mkw.), jak również parków handlowych, budynków mieszkaniowych i biurowych. Do grona swoich Klientów, oprócz Carrefour Polska, zalicza m.in. White Star Real Estate, Mota Engil – Central Europe, Ove Arup, Walencja Development, PPL, Claybark limited.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka