sport zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka

[Media alert] EA SPORTS™ FC zaprasza graczy do poświęcenia wszystkiego dla klubu – wczesny dostęp do FC 25 startuje już dziś

20.09.2024 | Electronic Arts

Zobacz, jak gwiazdy okładki EA SPORTS FC 25 Ultimate Edition – Jude Bellingham, Aitana Bonmatí, David Beckham, Zinedine Zidane i Gianluigi Buffon – łączą siły, aby zainaugurować tydzień premier i aktualizacji w FC 25 oraz FC Mobile.

EA SPORTS FC 25 zaprezentowało dziś zwiastun premierowy z udziałem Jude'a Bellinghama, gwiazdy okładki zarówno EA SPORTS FC 25, jak i EA SPORTS FC Mobile, a także laureatki Złotej Piłki Féminin, Aitany Bonmatí, oraz ikon futbolu – Davida Beckhama, Zinedine'a Zidane'a i Gianluigiego Buffona.

W kampanii stworzonej przez Uncommon Creative Studio, oprócz gwiazd z okładki, pojawiają się także mistrz świata F1 Max Verstappen, Trent Alexander-Arnold oraz artyści muzyczni Dave i Tiakola, z którego utwór znalazł się na ścieżce dźwiękowej EA SPORTS FC 25. Kampania celebruje euforię zwycięstwa, wyciąganie lekcji z porażek oraz stawia odwieczne pytanie: co Ty zrobiłbyś dla swojego klubu?

Całość zbiega się z uruchomieniem wczesnego dostępu do EA SPORTS FC 25 za pośrednictwem Edycji Ultimate, która jest już dostępna na PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4 i Xbox One. Gracze otrzymują tydzień wczesnego dostępu oraz dodatkowe korzyści. Globalna premiera Edycji Standardowej odbędzie się 27 września i będzie dostępna na wszystkich wyżej wymienionych platformach, a także na Nintendo Switch.

Na początku tygodnia ogłoszono rocznicową aktualizację EA SPORTS FC Mobile, która zadebiutuje 24 września. Wprowadzi ona nowy tryb Club Challenge oraz funkcję Football Centre, umożliwiającą śledzenie najważniejszych wydarzeń z realnego świata piłki nożnej. Aktualizacja uczci pierwszą rocznicę FC Mobile, oferując graczom nowe mecze, dodatkowe funkcje i punkty umiejętności. Ponadto Jude Bellingham został nową twarzą EA SPORTS FC Mobile, rozszerzając swoją rolę gwiazdy okładki z EA SPORTS FC 25. Piłkarz podzielił się tą nowiną również na swoim Instagramie.

Więcej informacji na temat EA SPORTS FC 25 można znaleźć na stronie easports.com/fc25. Zachęcamy do śledzenia naszych kanałów społecznościowych, aby być na bieżąco z nadchodzącymi aktualnościami i ogłoszeniami dotyczącymi EA SPORTS FC.

Szczegóły dotyczące rocznicowej aktualizacji EA SPORTS FC Mobile, która pojawi się w przyszłym tygodniu, zostaną udostępnione wkrótce. Aplikację EA SPORTS FC Mobile można pobrać w App Store i Google Play Store.

Account Manager, MSL

tomasz.stachurski@publicisgroupe.com

O Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: EA) jest światowym liderem w dziedzinie cyfrowej rozrywki interaktywnej. Firma tworzy i dystrybuuje gry, treści i usługi online na konsole z dostępem do Internetu, urządzenia mobilne i komputery.

W roku podatkowym 2024 EA odnotowała przychody netto w wysokości około 7,6 mld USD. Siedziba firmy znajduje się w Redwood City, w Kalifornii. EA jest znana z uznanego na całym świecie portfolio wysokiej jakości marek, takich jak EA SPORTS FC™, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, EA SPORTS™ Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™ i EA SPORTS F1®. Więcej informacji na temat EA można znaleźć na stronie www.ea.com/news.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS FC, Battlefield, Need for Speed, Apex Legends, The Sims, Titanfall i Plants vs. Zombies są znakami towarowymi Electronic Arts Inc. John Madden, NFL, FIFA i F1 są własnością odpowiednich podmiotów i zostały użyte za ich zgodą.

Account Manager, MSL

tomasz.stachurski@publicisgroupe.com