sport

#wWasJestMoc – Enea zachęca do wspólnego kibicowania Olimpijskiej Reprezentacji Polski

26.07.2024 | Enea

Przed nami Igrzyska XXXIII Olimpiady Paryż 2024, na których wystąpi liczna reprezentacja Polski. Pod hasłem #wWasJestMoc, Enea - sponsor Olimpijskiej Reprezentacji Polski zachęca do kibicowania biało-czerwonym i wspólnego przeżywania sportowych emocji.

Enea od lat wspiera sport zawodowy i amatorski. Jako członek Rodziny Olimpijskiej, firma angażuje się we wsparcie zawodników Polskiej Reprezentacji Olimpijskiej w przygotowaniach do zawodów. Ponadto jest partnerem Polskiego Związku Towarzystw Wioślarskich, Polskiego Związku Triathlonu, Polskiego Związku Tenisa Stołowego, Polskiego Związku Koszykówki, Polskiego Związku Rugby oraz Polskiego Związku Sportowego Cheerleadingu.

Przy okazji rozpoczynających się Igrzysk XXXIII Olimpiady Paryż 2024 firma integruje swoich pracowników, klientów i kibiców wokół działań oraz aktywności związanych ze świętem sportu w stolicy Francji.

„Mocne pytania” – ciekawe odpowiedzi

Najważniejsza wygrana? Nowy cel sportowy do osiągnięcia? Porada dla początkujących sportowców? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań będzie można znaleźć w krótkich rozmowach ze sportowcami. Przed kamerami Enei rozmawiali: ambasadorki marki Enea - lekkoatletka Pia Skrzyszowska oraz  tenisistka stołowa Natalia Partyka; wioślarki Martyna Radosz i Katarzyna Wełna; sprinter Marek Zakrzewski oraz lekkoatleta, szef misji olimpijskiej w Paryżu 2024 Tomasz Majewski. Wywiady przybliżają sylwetki naszych mistrzów w nietuzinkowy sposób, pokazując ich charakter i osobowość, ujawniając ciekawostki z życia prywatnego

Pierwszy z 10 odcinków serii „Mocnych pytań” jest już dostępny na kanale YouTube Enei. Kolejne będą udostępnianie codziennie, od 30 lipca. Wszystkie zostaną opublikowane również na Facebooku Enei i w innych kanałach mediów społecznościowych Grupy.

Konkurs olimpijski dla klientów indywidualnych Enei

Pod hasłem #DodajemyEnergii Enea zaprasza klientów indywidualnych do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania jest 10 smartwatchów GT 2e. Do konkursu mogą przystąpić klienci indywidualni, którzy w okresie od 7 czerwca do 11 sierpnia zdecydują się i podpiszą umowę na zakup energii elektrycznej w ramach ofert ENERGIA+ Fachowiec lub ENERGIA+ Pomoc IT poprzez jeden z dwóch zdalnych kanałów kontaktu: eBOK lub eFormularze. Następnie należy ułożyć hasło dopingujące polską reprezentację podczas igrzysk olimpijskich w Paryżu i zarejestrować swoje zgłoszenie, wypełniając formularz znajdujący się na stronie enea.pl/konkurs. Nagrodzonych zostanie 10 osób.

Lista zwycięzców zostanie ogłoszona do 12 września na stronie enea.pl/konkurs. Wszyscy zwycięzcy zostaną powiadomieni o wygranej za pośrednictwem poczty elektronicznej w ciągu pięciu dni od dnia ogłoszenia wyników.

Szczegóły dotyczące cen energii, dodatkowej miesięcznej opłaty handlowej oraz warunków korzystania z oferty ENERGIA+ Fachowiec lub ENERGIA+ Pomoc IT, z którymi klient powinien się zapoznać przed zawarciem umowy, dostępne są na stronie www.enea.pl. Regulamin konkursu dostępny jest na stronie enea.pl/konkurs.

#wWasJestMoc

Na ostatniej olimpiadzie w Tokio Polacy zdobyli 14 medali: 4 złote, 5 srebrnych i 5 brązowych. Czy teraz będzie ich więcej? Olimpijczycy czekają na wsparcie i doping kibiców. Obecni na francuskich arenach sportowych i przed telewizorami na całym świecie kibice, czekają na sportowe emocje, rekordy i występy, której przejdą do historii igrzysk olimpijskich. Wspólnie kibicujmy biało-czerwonym!

Biuro Prasowe Grupy Enea

luiza.trocka@enea.pl