sport zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka

[News] Zwyciężaj dla swojego klubu w EA SPORTS FC™ 25

17.07.2024 | Electronic Arts

EA SPORTS FC™ 25 wprowadza szereg innowacji w rozgrywce, jak tryb Rush, całkowicie nowe doświadczenie społecznościowe w formacie 5 na 5; gruntowna przebudowa elementów taktycznych za sprawą FC IQ; wsparcie kobiecej piłki nożnej oraz punkty Live Start Points* w trybie kariery oraz wiele, wiele więcej

REDWOOD CITY, Kalifornia - 17 lipca 2024 r. - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) ujawniła dziś kolejny rozdział światowej serii gier, EA SPORTS FC™ 25, która zadebiutuje 27 września 2024 roku. EA SPORTS FC kontynuuje rozwój największej na świecie platformy piłkarskiej, wprowadzając szereg innowacji, w tym tryb Rush i FC IQ, zapewniając najbardziej autentyczne doświadczenie społecznościowe dla graczy. Do sieci trafił także zwiastun EA SPORTS FC 25, prezentujący znaną na całym świecie gwiazdę Jude'a Bellinghama oraz rozgrywkę opartą na silniku Frostbite™.

„W EA SPORTS FC 25 rozwijamy naszą wizję przyszłości piłki nożnej, koncentrującą się na fanach oraz redefiniujemy  możliwości na boisku dzięki FC IQ. Wykorzystujemy sztuczną inteligencję i rzeczywiste dane, aby wzbogacić aspekt taktyczny, wspierając się technologią HyperMotionV oraz PlayStyles. Zapewniamy naszym fanom innowacyjny tryb gry za sprawą trybu Rush, czyli naszego najbardziej społecznościowego i angażującego doświadczenia, jakie kiedykolwiek stworzyliśmy. Dodatkowo wprowadzamy kobiecą piłkę nożną do trybu kariery, kontynuując dążenia do stworzenia realistycznej reprezentacji światowej piłki nożnej” - powiedział Nick Wlodyka, SVP i Group GM, EA SPORTS FC.

Rush to całkowicie nowy tryb gry 5 na 5, wykorzystujący te same elementy zarządzania rozgrywką i mechanikę, co tryb 11 na 11. Dostępny w trybach Football Ultimate Team™, Clubs i Kick-Off, Rush został stworzony z myślą o grze ze znajomymi, gdzie czteroosobowe grupy mogą wspólnie grać na jednym boisku, a bramkarz jest sterowany przez sztuczną inteligencję. Dodatkowo w trybie kariery menedżera, Rush umożliwia kontrolowanie rozwoju akademii młodzieżowej przez cały sezon oraz uczestnictwo w zupełnie nowych turniejach 5 na 5.

Z kolei FC IQ wprowadza fundamentalne zmiany w aspekcie taktycznym każdego meczu 11 na 11, zapewniając większą kontrolę strategiczną. Nowy model sztucznej inteligencji, oparty na rzeczywistych danych z czołowych drużyn piłkarskich, wpływa na taktykę graczy poprzez całkowicie nowe Player Roles. Odświeżone elementy taktyczne i bardziej realistyczne ruchy zespołów na boisku unowocześniają grę pozycyjną, dostosowując styl każdej drużyny do jej rzeczywistych preferencji. To wszystko przekłada się na większą różnorodność w każdym spotkaniu.

W trybie kariery Live Start Points umieszczają graczy w centrum najważniejszych wydarzeń, takich jak przejęcie klubu po transferach w połowie sezonu lub zmiany menedżerów. Dodatkowo po raz pierwszy w historii, piłka nożna kobiet jest dostępna w trybie kariery, co zapewnia równość między żeńską reprezentacją a męską w każdym aspekcie gry, podkreślając zaangażowanie EA SPORTS FC w rozwój tej części rozgrywki.

Gra EA SPORTS FC 25 będzie dostępna 27 września 2024 r., a wczesny dostęp w ramach Edycji Ultimate rozpocznie się już 20 września 2024 r. Zamówienia przedpremierowe na grę EA SPORTS FC 25 są już dostępne. Gra trafi na PlayStation®5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC oraz Nintendo Switch™.

Fani, którzy do 20 sierpnia złożą zamówienie przedpremierowe na Edycję Ultimate, otrzymają szereg korzyści, w tym specjalne, ograniczone czasowo historyczne przedmioty**, które umożliwią im skompletowanie drużyn Football Ultimate Team zarówno w EA SPORTS FC 24 (sprzedawanej oddzielnie), jak i EA SPORTS FC 25.

Członkowie EA Play*** otrzymają 10-godzinny wczesny dostęp do EA SPORTS FC 25 od 20 września. Ponadto, subskrybenci mogą liczyć na regularne nagrody, takie jak comiesięczne tokeny dla trybu Draft w Ultimate Team oraz sezonowe Club Rewards, a dodatkowo mogą oszczędzić 10% przy zakupie punktów FC i nie tylko. Szczegóły na temat EA Play są dostępne pod adresem https://www.ea.com/ea-play.

Więcej informacji na temat EA SPORTS FC 25 można znaleźć na stronie easports.com/fc25. Bądź na bieżąco ze wszystkimi nadchodzącymi wiadomościami i ogłoszeniami EA SPORTS FC w kanałach społecznościowych.

*Zostanie wydany wraz z aktualizacją po premierze. Więcej szczegółów oraz informacje o dostępności można znaleźć na stronie https://www.ea.com/games/ea-sports-fc/fc-25/disclaimers.

**Obowiązują warunki i ograniczenia. Oferty mogą nie być dostępne na wszystkich platformach i/lub terytoriach. Szczegóły znajdują się na stronie https://www.ea.com/games/ea-sports-fc/fc-25/disclaimers.

***Obowiązują warunki, ograniczenia i wyłączenia. Szczegóły można znaleźć w Regulaminie EA Play.

Technologia HyperMotionV jest dostępna tylko w wersjach na PlayStation 5, Xbox Series X|S i PC.

MATERIAŁY PRASOWE SĄ DOSTĘPNE POD ADRESEM EAPressPortal.com

Account Manager, MSL

tomasz.stachurski@publicisgroupe.com

O Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: EA) jest światowym liderem w dziedzinie cyfrowej rozrywki interaktywnej. Firma tworzy i dystrybuuje gry, treści i usługi online na konsole z dostępem do Internetu, urządzenia mobilne i komputery.

W roku podatkowym 2024 EA odnotowała przychody netto w wysokości około 7,6 mld USD. Siedziba firmy znajduje się w Redwood City, w Kalifornii. EA jest znana z uznanego na całym świecie portfolio wysokiej jakości marek, takich jak EA SPORTS FC™, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, EA SPORTS™ Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™ i EA SPORTS F1®. Więcej informacji na temat EA można znaleźć na stronie www.ea.com/news.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS FC, Battlefield, Need for Speed, Apex Legends, The Sims, Titanfall i Plants vs. Zombies są znakami towarowymi Electronic Arts Inc. John Madden, NFL, FIFA i F1 są własnością odpowiednich podmiotów i zostały użyte za ich zgodą.

Account Manager, MSL

tomasz.stachurski@publicisgroupe.com