handel transport

Europejska premiera nowego modelu Mitsubishi Outlander PHEV 1 października

18.07.2024 | Mitsubishi Motors
* Nowy Outlander PHEV zadebiutuje publicznie 1 października 2024 roku w Madrycie
* Flagowy model marki oparty jest na japońskiej koncepcji I-Fu-Do-Do, wyrażającej autentyzm i majestatyczność
* Opracowany specjalnie na rynek europejski SUV segmentu D jest napędzany przez skonstruowany w Mitsubishi Motors   układ hybrydowy PHEV najnowszej generacji, zapewniający duży zasięg i wykorzystujący dwa silniki obsługujące napęd 4x4 – Outlander był pionierem tego rozwiązania w swojej pierwszej generacji, wprowadzonej na rynek w 2013 roku

Amsterdam, 18 lipca 2024 – Mitsubishi Motors kontynuuje ofensywę produktową i inwestycje na rynku europejskim, wprowadzając Outlandera PHEV – nowego SUV-a segmentu D, będącego flagowym modelem marki.

Nowe Mitsubishi Outlander PHEV, opracowane specjalnie na rynek europejski, dostarcza pasażerom zarówno pozytywnych wrażeń – zarówno dzięki wysokiej dynamice, jak i kulturze jazdy. Filozofię projektową modelu oparto na koncepcji "I-Fu-Do-Do", co w języku japońskim oznacza autentyczny i majestatyczny. Pojazd oferuje układ hybrydowy PHEV, zapewniający długi zasięg i wykorzystujący dwa silniki do obsługi napędu 4x4. Wyróżnia go śmiały design, wysoki stopień bezpieczeństwa i komfortu oraz nowe standardy jakości, dzięki czemu marka wkracza w Europie na wyższy rynkowy poziom.

Nowy Outlander PHEV to autentyczny SUV, który został stworzony na fundamencie międzynarodowego sukcesu modelu i mocnej pozycji poprzednich generacji. Jego poprzednik w segmencie D-SUV-ów, będący pionierem formuły łączącej technologię PHEV z cechami SUV-a, trafił od momentu wprowadzenia w 2013 roku do 200 000 europejskich klientów, zyskując uznanie za doskonałą jakość i zdobywając na świecie liczne nagrody.

Najnowsza generacja jest ponownie gotowa dostarczać europejskiemu klientowi wielu innowacyjnych rozwiązań.

Premiera Outlandera PHEV odbędzie się 1 października, podczas imprezy transmitowanej na żywo z Madrytu.

Produkcja nowego Mitsubishi Outlandera rozpoczyna się pod koniec 2024 roku, a model trafia do klientów po wcześniejszym wprowadzeniu na rynek nowego ASX-a i COLT-a.

Astara Poland – polski dystrybutor Mitsubishi Motors – zaprezentuje nowy model Mitsubishi Outlander PHEV pod koniec bieżącego roku.

O Mitsubishi Motors:
Mitsubishi Motors Corporation to działający w branży motoryzacyjnej producent o zasięgu międzynarodowym, z siedzibą w Tokio, który zbudował konkurencyjną przewagą na rynku pojazdów typu SUV i pick-up oraz elektrycznych i hybryd ładowanych z gniazdka PHEV. Firma w roku 2009 wprowadziła na rynek pierwszy masowo produkowany pojazd elektryczny – i-MiEV, a następnie w roku 2013 model OUTLANDER PHEV - lidera rynków w Japonii i Europie w segmencie hybryd ładowanych z gniazdka. Mitsubishi Motors jest podmiotem globalnym, dzięki zakładom produkcyjnym w Japonii, Tajlandii, Chinach, Indonezji, Filipinach , w których zatrudnia łącznie 30 000 pracowników. Modele takie jak PAJERO SPORT / MONTERO SPORT, TRITON / L200 i OUTLANDER mają ważny udział w budowaniu pozycji firmy. Spółka MMC jest notowana na giełdzie w Tokio.

Kinga Ossowska
PR/Communications Manager&Storyteller, ASTARA Poland Sp. z o.o.

kinga.ossowska@astara.com

Kinga Ossowska
PR/Communications Manager&Storyteller, ASTARA Poland Sp. z o.o.

kinga.ossowska@astara.com