ekonomia/biznes/finanse

Ordery Finansowe dla produktów Generali Polska

28.03.2024 | Grupa Generali

Produkty Generali Polska zostały wyróżnione przez Home and Market Orderami Finansowymi. Redakcja miesięcznika doceniła pakiet nowotworowy oraz ubezpieczenie Cyber Red.

Pakiet nowotworowy oferowany w ramach ubezpieczenia Generali, z myślą o życiu PLUS został wyróżniony w kategorii ubezpieczenia na życie.

- Cieszymy się bardzo z tego wyróżnienia. Chcemy być dla naszych klientów partnerem na całe życie. Wiemy też, ze pandemia uświadomiła nam, jak ważne jest zdrowie. Według badania przeprowadzonego przez PIU, aż 81 proc. respondentów boi się zachowania na raka. Odpowiedzią na te obawy może być ubezpieczenie. Pakiet nowotworowy w Generali Polska zapewnia pieniądze na badania diagnostyczne, konsultacje medyczne z lekarzem, nierefundowane leki, terapie, rehabilitacje, inne wydatki związane z procesem leczenia i szybszym powrotem do zdrowia. Świadczenie może wynieść nawet do 1 mln zł - taką maksymalną sumę ubezpieczenia może wybrać klient – wyjaśnia Agnieszka Callen, Dyrektor Zarządzający ds. Ubezpieczeń Życiowych i Osobowych, Generali Polska. - W ramach tego pakietu Generali daje możliwość uzyskania dodatkowej opinii medycznej oraz wiedzy na temat najnowszych i efektywnych metod leczenia. Dzięki temu po zdiagnozowaniu choroby, ubezpieczona osoba może otrzymać drugą opinię wybitnych w danej dziedzinie specjalistów, którzy praktykują poza Polską - dodaje.

Generali pomaga klientowi zebrać dokumentację medyczną i w oparciu o to lekarz będący specjalistą w danej dziedzinie, przygotowuje informacje czy istnieją metody leczenia odpowiednie i zalecane w danym przypadku wraz ze wskazaniem zagranicznego ośrodka stosującego tego typu leczenie. W ramach tej samej składki, jest możliwość objęcia ochroną na wypadek wystąpienia nowotworu u ubezpieczonego i/lub wszystkich jego dzieci do 21 roku życia. Wówczas w przypadku zdiagnozowania nowotworu ubezpieczyciel zorganizuje i pokryje koszty badań genetycznych dla dzieci ubezpieczonego. Wypłata świadczenia nastąpi również w przypadku nowotworu złośliwego przedinwazyjnego (carcinoma in situ), łagodnego nowotworu wewnątrzczaszkowego, czy przewlekłej białaczki limfocytowej.

W tegorocznym rankingu Home and Market Generali Polska otrzymało dwie nagrody. W kategorii ubezpieczenia dla firm wyróżniony został produkt  CyberRED. Klienci Generali, którzy kupują tę polisę, otrzymują obecnie pakiet 10 sprzętowych kluczy zabezpieczających U2F/FID02. To efekt współpracy ubezpieczyciela z Grupą MCX, wyspecjalizowanym dostawcą rozwiązań cybersecurity oraz Yubico producentem kluczy YubiKey. Klucze U2F/FID02 to cenione przez specjalistów rozwiązanie, pomagające znacząco zmniejszyć ryzyko cyberataków. Klucze chronią najbardziej narażone dane.

Redakcja Home and Market od lat nagradza produkty instytucji finansowych, w tym banków, ubezpieczycieli czy firm leasingowych, które „wspierają rozwój przedsiębiorstw w Polsce i które ułatwiają funkcjonowanie odbiorcom indywidualnym”.

Rzecznik prasowy, Grupa Generali

justyna.szafraniec@generali.com