media/marketing/reklama

Finałowy turniej Davis Cup 2023 wyłącznie w Pilocie WP

We wtorek, 21 listopada rozpocznie się kolejna edycja prestiżowego, finałowego turnieju Davis Cup 2023. Wszystkie mecze będą rozgrywane w hiszpańskiej Maladze od 21 do 26 listopada. Nie zabraknie światowej sławy tenisistów, wśród których są finaliści zakończonych właśnie ATP Finals: Novak Djoković, Jannik Sinner, Félix Auger-Aliassime czy Alex de Minaur.

W tym roku Międzynarodowa Federacja Tenisowa (International Tennis Federation – ITF) przyznała wyłączne prawa do transmisji turnieju platformie Pilot WP. W ramach współpracy, platforma udostępni wszystkie mecze wraz z polskim komentarzem. Wśród komentatorów znajdą się: Marek Furjan, Maciej Synówka, Michał Gryckiewicz, Dominika Pawlik, Marcin Stańczuk, a także Alicja Rosolska – polska tenisistka, finalistka wielkoszlemowego turnieju US OPEN 2018 w grze mieszanej oraz półfinalistka Wimbledonu 2018 w deblu.

Dostęp do turnieju, bez dodatkowych opłat, na platformie Pilot WP, będą mieli wszyscy użytkownicy z aktywną subskrypcją głównych pakietów (Starter Plus, Podstawowy i Maxi). Platforma Pilot WP udostępni również specjalny pakiet, wyłącznie z dostępem do turnieju, za kwotę 9,99zł. Przebieg turnieju i jego emocjonującą atmosferę będzie można śledzić również w serwisie WP SportoweFakty.

Davis Cup to niezwykle ceniony, międzynarodowy turniej drużyn męskich, w którym rywalizują zespoły stworzone z najlepszych tenisistów reprezentujących dany kraj. Turniej od lat przyciąga ogromną publiczność, a wiele emocjonujących rywalizacji poprzednich edycji wpisało się do historii. W 2023 roku turniej Davis Cup może poszczycić się rekordową liczbą 155 reprezentacji, które wzięły udział w eliminacjach, co czyni go zwycięzcą wśród największych rozgrywek drużynowych na świecie.

Terminarz Davis Cup:

• Wtorek 21 listopada 16:00 - Canada vs Finlandia
  • Środa 22 listopada 16:00 – Czechy vs Australia
  • Czwartek 23 listopada 10:00 – Włochy vs Holandia
  • Czwartek 23 listopada 16:00 – Serbia vs Wielka Brytania
  • Piątek 24 listopada 16:00 – półfinał
  • Sobota 25 listopada 12:00 – półfinał

W niedzielę, 26.11.2023 będziemy mieli przyjemność oglądać wielki finał turnieju. Mecz zaplanowano na godzinę 16:00. Tego dnia dowiemy się, która z reprezentacji otrzyma puchar Davisa 2023 i zdobędzie tytuł mistrzowski.

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

Grupa Wirtualna Polska to holding technologiczny, prowadzi działalność mediową, reklamową oraz e-commerce. Jest właścicielem Strony Głównej WP, posiada również specjalistyczne serwisy tematyczne, takie jak money.pl, WP SportoweFakty, benchmark.pl oraz rozwija usługi subskrypcyjne m.in. poprzez spółki Audioteka i Patronite. W branży e-commerce WP działa głównie w obszarach turystyki (m.in. wakacje.pl, Szallas Group, nocowanie.pl) i finansów konsumenckich (superauto.pl i totalmoney.pl). Wirtualna Polska nadaje również Telewizję WP dostępną naziemnie, na platformie cyfrowej, w najlepszych sieciach kablowych oraz usłudze Pilot WP.

michal.siegieda@grupawp.pl