handel budownictwo/nieruchomości

Yareal rozpoczyna sprzedaż apartamentów w Wilanowie

17.07.2023 | Yareal

Yareal ruszył z ofertą apartamentów w pobliżu skrzyżowania ulic Branickiego i Sarmackiej, tworzących główne osie Miasteczka Wilanów. Docelowo w ramach nowego osiedla Yareal powstaną 3 ogrodowe dziedzińce dla mieszkańców oraz ogólnodostępny skwer rekreacyjny, połączony z zielonym parkiem linearnym z ogrodami deszczowymi prowadzącym wzdłuż całej inwestycji. Wszystkie apartamenty będą dysponowały loggiami, balkonami lub tarasami, a właściciele mieszkań usytuowanych na parterze skorzystają z własnych ogródków, w tym dwustronnych.

Budynek ENSO, którego nazwa nawiązuje do buddyjskiego symbolu zen, powstanie na jednej z ostatnich niezabudowanych działek na terenie Miasteczka Wilanów. Docelowo będzie to połączony w jednolitą formę urbanistyczną budynek o wysokości 4-5 kondygnacji. W pierwszym etapie sprzedaży dostępnych jest 89 apartamentów. W ENSO Wilanów znajdą się głównie duże apartamenty 3-4 pokojowe, zaprojektowane z myślą o rodzinach, które planują powiększanie bądź pragną podnieść aktualny standard mieszkaniowy. Wszystkie apartamenty będą wyposażone w duże, drewniane okna, starannie rozplanowana przestrzeń zapewni podział na strefę nocną i dzienną, a w większych apartamentach znajdą się wydzielone garderoby przy sypialniach.

„Projektowaliśmy ENSO tworząc harmonijną zabudowę i elegancką, dopracowaną w detalach, wielkomiejską architekturę, wpisującą się w ekologiczny i prospołeczny styl życia mieszkańców dzielnicy. Założenia urbanistyczne Miasteczka Wilanów sprawiły, że jej mieszkańcy cenią dbałość o wysokie standardy estetyczne i użytkowe, dlatego budujemy reprezentacyjny apartamentowiec pełen udogodnień przyjaznych ludziom i środowisku. Efektowne ogrody deszczowe w parku linearnym będą gromadziły wodę do nawodnienia bogatej, wielogatunkowej zieleni na trzech zacisznych dziedzińcach, kwitnącej nieprzerwanie o różnych porach roku. Uzupełnieniem zielonych stref relaksu na zewnątrz będzie ekskluzywna strefa do ćwiczeń we wnętrzu. Zadbaliśmy też, by powstanie naszej inwestycji wzbogaciło ofertę usługową i gastronomiczną okolicy, przyczyniając się do jeszcze większej poprawy warunków życia mieszkańców” – wyjaśnia prezes Yareal, Jacek Zengteler.

Obok reprezentacyjnego wejścia głównego od strony ul. Adama Branickiego, w budynku zaplanowano funkcjonalnie zaprojektowane pomieszczenie fitness dla mieszkańców. Na parterze, od strony ulicy, znajdzie się kilka lokali usługowych, w tym jeden przystosowany do potrzeb restauracji z wydzielonym ogródkiem dla gości. Wszystkie miejsca parkingowe w jednokondygnacyjnym podziemnym garażu będą miały możliwość zamontowania ładowarek do samochodów elektrycznych. Rozbudowana w Miasteczku Wilanów sieć ścieżek rowerowych i bliskość terenów rekreacyjnych sprzyjają miłośnikom jednośladów, dlatego w ENSO przewidziano pojemne rowerownie. Mieszkańcy będą mogli korzystać również z ekologicznego transportu miejskiego dostępnego m.in. z przystanku autobusowego obok budynku. Dodatkowo właśnie przy ul. Branickiego będzie kończyć się budowana obecnie linia tramwajowa, łącząca Wilanów z centrum Warszawy (https://tramwajdowilanowa.pl/).

Zrównoważone otoczenie inwestycji i dogodne połączenia komunikacyjne m.in. z pobliską obwodnicą, a także bliskość infrastruktury społecznej oraz liczne rozwiązania przyjazne środowisku zapewnią ENSO wysoką ocenę na poziomie Very Good w ramach międzynarodowego systemu zrównoważonego budownictwa BREEAM. Inwestycja Yareal w Miasteczku Wilanów przejdzie wymagającą certyfikację zielonego budownictwa, podobnie jak wszystkie projekty dewelopera, który zgromadził już certyfikaty środowiskowe dla 20 inwestycji mieszkaniowych oraz biurowych.

Rozpoczęcie budowy ENSO, jest przewidywane na III kwartał tego roku. Więcej informacji na temat ENSO oraz prośrodowiskowych rozwiązań stosowanych przez Yareal można znaleźć na witrynie projektu: https://www.yareal.pl/enso.

MSL
Przemysław Skory

przemyslaw.skory@mslgroup.com

* * *

YAREAL Polska to kluczowy gracz w branży deweloperskiej w Polsce. Spółka należy do YAM Invest Group i jest zarządzana przez YAREAL Polska Holding, której kapitał własny przekracza 350 mln zł. Firma YAREAL Polska zrealizowała wiele projektów nieruchomościowych o charakterystycznym stylu architektonicznym, dowodząc swojego szerokiego doświadczenia zarówno na rynku mieszkaniowym, jak i biurowym. Jakość, innowacyjność, doskonałe relacje z klientami oraz zaangażowanie w ochronę środowiska stały się DNA firmy. Od listopada 2005 roku spółka jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich.

Od 2005 roku zrealizowaliśmy 19 projektów mieszkaniowych i 8 projektów biurowych o łącznej powierzchni ponad 123 tys. metrów kwadratowych. Renomowani architekci i projektanci krajobrazu, niekwestionowane lokalizacje, innowacje i działania proekologiczne zapewniają naszym klientom dostęp do wysokich standardów i jakości oraz oferują najlepszy stosunek jakości do ceny.

YAM Invest Group zapewnia firmie YAREAL długoterminowy kapitał własny w celu realizacji selektywnej strategii zabezpieczania najlepszych możliwości w zakresie nieruchomości w odpowiednim czasie. Niezależnie od oczekiwań, budżetu czy stylu życia, YAREAL stara się oferować swoim klientom dostęp do wysokiej jakości standardów i wsparcie dostosowane do ich potrzeb.

Projekty YAREAL były wielokrotnie nagradzane przez profesjonalistów z branży nieruchomości, co jest cennym dowodem uznania i stanowi istotną część solidnego dorobku budowanego przez ostatnie niemal dwadzieścia lat.

Ważniejsze nagrody i wyróżnienia:

– budynek biurowy Nowogrodzka Square – Grand Prix i wyróżnienie w konkursie „Nagroda Architektoniczna Prezydenta m.st. Warszawy 2019” (kategoria „Najlepszy budynek komercyjny”),
– budynek biurowy Nowogrodzka Square – nagroda PLGBC w konkursie „Green building awards 2018” (kategoria „Najlepszy certyfikowany budynek ekologiczny”),
– apartamentowiec Konstancińska Residence – nagroda w plebiscycie Domiporta – „Mieszkanie Roku 2014/2015”,
– apartamentowiec Hoża 55 – nagroda Construction & Investment Journal „Residential Luxury Development of the Year” w 2013 r.,
– budynek biurowy Oxygen Park – Construction & Investment Journal „ESSA Green Award” w 2013 r.,
– budynek biurowy Mokotowska Square – nagroda Eurobuild za „New Office of the Year 2011, Poland”, nagroda Construction & Investment Journal za „Best refurbishment/ expansion of the year 2011”, nagroda w konkursie European Property Awards za „BREEAM Application In-Process”, nagroda główna CEE Quality Awards za „Office Development of the Year”,
– budynek biurowy Renaissance – nagroda Construction & Investment Journal (kategoria „Best Office Development in 2004”).

Yareal Polska jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich od listopada 2005 r.

MSL
Przemysław Skory

przemyslaw.skory@mslgroup.com

* * *