ekonomia/biznes/finanse

Ujednolicenie systemów bankowości internetowej i mobilnej w Banku BNP Paribas dla Klientów biznesowych (mikroprzedsiębiorców i rolników)

30.05.2023 | Bank BNP Paribas

24-25 czerwca 2023 r. obsługa produktów prowadzona w systemach bankowości internetowej Banku BNP Paribas GOonline Biznes dla mikroprzedsiębiorców i rolników zostanie przeniesiona do bankowości internetowej GOonline. Zmiana dotyczy tej części Klientów biznesowych, z którymi bank skontaktował się w GOonline Biznes 30 maja 2023 r. Zmianie ulegnie także mobilna wersja bankowości – GOmobile Biznes zostanie zastąpiona aplikacją GOmobile.

Od 26 czerwca 2023 r. klienci biznesowi będą mogli się logować do systemu GOonline – tego samego, z jakiego korzystają Klienci indywidualni. Numery rachunków pozostają niezmienione. Jeżeli dana osoba posiada w banku konto indywidualne i rachunek firmowy, będzie mogła korzystać z obu logując się tylko raz – wygodna rozwijana lista pozwoli łatwo przełączać się między poszczególnymi profilami .

– Stały rozwój technologiczny jest częścią DNA naszego banku. Jednocześnie pilnujemy, by nigdy nie był to postęp dla samego postępu – każda zmiana musi przynosić wymierne korzyści dla naszych Klientów tak, by korzystanie przez nich z naszych usług było coraz bardziej intuicyjne, szybkie i wygodne – powiedział Maciej Wójcik, odpowiedzialny za obszar produktów dla Mikroprzedsiębiorców i Rolników w Banku BNP Paribas.

Ujednolicenie systemów będzie też dotyczyć aplikacji bankowej dostępnej w telefonie. Teraz do obsługi kont indywidualnych i rachunków firmowych dla klienta biznesowego wystarczy GOmobile. Dzięki temu możliwe będzie kompleksowe zarządzanie finansami z jednej tylko aplikacji. Aplikacja GOmobile Biznes przestanie działać – dlatego bank prosi o jej odinstalowanie przed 23 czerwca. Następnie należy pobrać z Google Play lub App Store aplikację GOmobile i ją aktywować.

Izabela Tworzydło
Dyrektorka Dep. Komunikacji Korporacyjnej, Rzeczniczka prasowa, BNP Paribas Bank Polska

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl