handel towary konsumpcyjne

Auchan na tłusty czwartek

Zgodnie z tradycją, w tłusty czwartek należy zjeść przynajmniej jednego pączka, dlatego królują one tego dnia na polskich stołach. Z tej okazji, jak co roku, firma Auchan przygotowała bogatą ofertę karnawałowych smakołyków, w tym pączki, donuty i faworki.

16 lutego br., w tłusty czwartek, klienci Auchan będą mogli wybrać pączki w 25 smakach i 20 rodzajów donatów oraz faworki. Pączki według receptur własnych Auchan są smażone w 26 hipermarketach i dostarczane do pobliskich sklepów sieci. Auchan oferuje również pączki od ogólnopolskich dostawców i rodzinnych lokalnych cukierni

Poza tradycyjnymi pączkami z marmoladą, z nadzieniem z dzikiej róży, adwokatem, czy w wersji bez nadzienia, w ofercie znajdą się także pączki z toffi,  czekoladą,  maliną, wiśnią. W wybranych sklepach będzie można kupić pączki z nowymi smakami nadzień, takich jak rabarbar, truskawka, porzeczka, jabłko  lub kokos. Dla dzieci, i nie tylko, sieć przygotowała pączki smerfowe i balonowe o smaku gumy balonowej z różową lub niebieską dekoracją. Miłośnicy drobnych przekąsek będą mieli do wyboru mini pączki ze śmietaną, nadzieniem porzeczkowym  lub toffi  oraz mini pączki na maślance lub pączki serowe. Osoby, które nie lubią nadzienia znajdą tego dnia oponki i pączki wiedeńskie w pudrze lub lukrze oraz pączki bez nadzienia.

Gama przysmaków na świętowanie tłustego czwartku zawiera także donuty, w tym nowości: dwusmakowy donut z nadzieniem sernik mango lub sernik malinowy, donut w ciemnej czekoladzie vege, czy donuty Milka, Daim, Oreo. W ofercie znajdują się także walentynkowe pączki i donuty w kształcie serca oraz nowość – donut serce w wersji  vege.  W Warszawie, Łodzi i okolicy obu miast będzie można także kupić pączki wegańskie z nadzieniem porzeczkowym od lokalnego dostawcy.

W tym roku z okazji tłustego czwartku, w ramach akcji Too Good To Go, każdy, kto  korzystając z aplikacji Too Good To Go zamówi w Auchan paczkę Cukiernia-Piekarnia może spodziewać się, że będzie ona zawierała dodatkowe pączki

Partnerstwo z aplikacją Too Good To Go to inicjatywa Auchan Retail Polska na rzecz niemarnowania żywności.

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie

h.bernatowicz@auchan.pl

Auchan Retail Polska to wielkoformatowa sieć sprzedaży detalicznej o francuskich korzeniach, obecna w Polsce od 1996 r., zarządzająca na polskim rynku siecią hipermarketów pod marką Auchan, supermarketów pod marką Auchan Supermarket, sklepami typu convenience store pod marką Easy Auchan, sklepami osiedlowymi pod marką Moje Auchan, a także kanałem handlu e-commerce. Sieć posiada również sklepy franczyzowe w formacie supermarket i hipermarket. Więcej informacji na temat firmy znaleźć można na stronie https://www.auchan.pl/pl

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie