nowe produkty/usługi ekonomia/biznes/finanse

Brak opłat za prowadzenie rachunku i atrakcyjne oprocentowanie depozytów – Bank BNP Paribas z nową ofertą dla sektora agro

16.01.2023 | Bank BNP Paribas

Bank BNP Paribas przygotował specjalną ofertą dla nowych Klientów z sektora agro. Mogą liczyć na 6 miesięcy bez opłat za prowadzenie rachunku bieżącego w ramach Konta Otwartego na Agrobiznes, a także lokaty i rachunek lokacyjny z korzystnym oprocentowaniem. Promocja potrwa do końca stycznia.

- Zima to okres, kiedy intensywność pracy w gospodarstwach rolnych spada, co pozwala poświęcić więcej czasu na zadbanie o finansowy aspekt działalności – zmianę konta na wygodniejsze czy zdeponowanie oszczędności na korzystnych warunkach. Biorąc to pod uwagę, wychodzimy z propozycją bezpiecznych i dopasowanych do potrzeb Klienta form lokowania i oszczędzania pieniędzy, przygotowaną specjalnie dla rolników. W nowej promocji łączymy je z, niezbędnym w każdym gospodarstwie, wielofunkcyjnym kontem biznesowym – tłumaczy Maciej Wójcik, Tribe Lider zarządzający obszarem Przedsiębiorców i Rolników w Banku BNP Paribas.

Nowi Klienci, którzy w styczniu założą Konto Otwarte na Agrobiznes (z rachunkiem bieżącym w PLN, z kartą debetową i bankowością internetową), nie będą ponosili przez 6 miesięcy opłat za prowadzenie rachunku bieżącego. Dodatkowo mogą otworzyć lokatę na 3, 6 lub 12 miesięcy z oprocentowaniem na poziomie 7%. Klientom, którzy potrzebują stałego dostępu do pieniędzy, Bank BNP Paribas proponuje rachunek lokacyjny z oprocentowaniem zmiennym na poziomie 5%. Z rachunku można podjąć oszczędności bez utraty naliczonych odsetek. Do założenia każdego z wymienionych depozytów wystarczą nowe środki w kwocie co najmniej 10 tys. zł.

W ramach Konta Otwartego na Agrobiznes Klienci otrzymują dostęp do systemu bankowości elektronicznej GOonline lub GOonline Biznes, które umożliwiają szybkie, wygodne zarządzanie finansami z dowolnego miejsca i o każdej porze. Atutami systemów, oprócz stałego dostępu do konta i produktów banku, są łatwa obsługa, nawet dla osób, które wcześniej nie korzystały z bankowości internetowej, bezpieczeństwo transakcji oraz dostęp do usługi wymiany walut 24/7 w FX Pl@net.

Prowadzenie Konta Otwartego na Agrobiznes może być bezpłatne nawet po okresie promocji. Konieczne jest utrzymanie na nim średniego miesięcznego salda na rachunku w wysokości minimum 3 000 zł. Bez spełnienia tego warunku opłata wyniesie 10 zł miesięcznie.

Izabela Tworzydło
Dyrektorka Dep. Komunikacji Korporacyjnej, Rzeczniczka prasowa, BNP Paribas Bank Polska

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl