Webinobranie w SGGW
W tym roku egzamin maturalny będzie trudniejszy od poprzedniego. Do matury w nowej formule obowiazkowych sześciu egzaminów przystąpią te roczniki szkół średnich, które ukończyły ośmioklasową szkołę podstawową. Wychodząc naprzeciw potrzebom uczniów klas maturalnych Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego przygotowała cykl webinariów, które prezentują w przystępnej i atrakcyjnej wizualnie formie główne kierunki kształcenia.
Od dziś do 20 kwietnia br. SGGW zaprezentuje ofertę dydaktyczną, przybliżając w każdym tygodniu kolejny kierunek studiów. Wszystkie wyemitowane materiały będą dostępne na stronie www.sggw.edu.pl oraz na oficjalnym kanale You Tube SGGW.
WEBInobranie w SGGW - BIOTECHNOLOGIA
Strona internetowa poświęcona wszystkim webinariom: https://www.sggw.edu.pl/webinaria-2023/
Pierwszy odcinek Webinobrania SGGW jest poświęcony kierunkowi biotechnologia, prowadzonemu przez Wydział Biologii i Biotechnologii. Wydział kształci na 4 kierunkach: Biologia, Biotechnologia, Technologia Biomedyczna, Biotechnology (kierunek prowadzony w języku angielskim).
Więcej informacji o wydziale oraz kierunkach:
https://wbib.sggw.edu.pl/
https://www.facebook.com/cojestwbibSGGW.
Kalendarium WEBInobranie w SGGW uzgledniające obszary kształcenia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego:
Data webinarium |
Kierunek, wydział | |
styczeń |
12 |
Biotechnologia – W. Biologii i Biotechnologii |
19 |
Żywienie człowieka i ocena żywności– W. Żywienia Człowieka | |
26 |
Budownictwo – W. Budownictwa i Inżynierii Środowiska | |
Luty |
2 |
Ekonomia – W. Ekonomiczny |
9 |
Bioinżynieria zwierząt – W. Hodowli, Bioinżynierii i Ochrony Zwierząt | |
16 |
Technologie energii odnawialnej – W. Inżynierii Produkcji | |
23 |
Leśnictwo – W. Leśny | |
Marzec |
2 |
Weterynaria – W. Medycyny Weterynaryjnej |
9 |
Ogrodnictwo – W. Ogrodniczy | |
16 |
Technologia drewna – W. Technologii Drewna | |
23 |
Inżynieria ekologiczna – W. Rolnictwa i Ekologii | |
30 |
Socjologia – W. Socjologii i Pedagogiki | |
kwiecień |
6 |
Architektura krajobrazu – W. Budownictwa i Inżynierii Środowiska |
13 |
Technologia żywności i żywienie człowieka – W. Technologii Żywności | |
20 |
Informatyka – W. Zastosowań Informatyki i Matematyki |
Obszary kształcenia w SGGW:
- Środowisko i klimat
- Żywność i żywienie
- Inżynieria i technika
- Świat zwierząt
- Gospodarka i społeczeństwo
- Biologia i zdrowie
- Człowiek i środowisko
kontakt dla mediów
dr inż. Krzysztof Szwejk
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879
Anna Kiryjow-Radzka
anna_kiryjow@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 97
Marta Hulak
marta_hulak@sggw.edu.pl
Biuro Prasowe
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: +48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879
informacje o firmie
dr inż. Krzysztof Szwejk
Rzecznik Prasowy
Biuro Prasowe
ul. Nowoursynowska 166, bud. 10, pok. 54, 02-787 Warszawa
tel. +48 22 593 19 98, +48 22 593 19 97, kom. 604 534 879
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
kontakt dla mediów
dr inż. Krzysztof Szwejk
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879
Anna Kiryjow-Radzka
anna_kiryjow@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 97
Marta Hulak
marta_hulak@sggw.edu.pl
Biuro Prasowe
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: +48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879
informacje o firmie
dr inż. Krzysztof Szwejk
Rzecznik Prasowy
Biuro Prasowe
ul. Nowoursynowska 166, bud. 10, pok. 54, 02-787 Warszawa
tel. +48 22 593 19 98, +48 22 593 19 97, kom. 604 534 879
SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa