handel technologie

Szukasz prezentu na święta? Podaruj cenny czas – postaw na praktyczny i wielofunkcyjny upominek

30.11.2022 | Amica S.A.

Okres przedświąteczny to czas licznych obowiązków, a jednym z nich jest planowanie prezentów dla najbliższych. Coraz częściej wybieramy praktyczne rozwiązania i upominki, które ułatwiają codzienne życie, takie jak wielofunkcyjne urządzenia do domu (np. sprzęt kuchenny). Przedstawiamy kilka propozycji, które z pewnością ucieszą obdarowanych i znajdą zastosowanie również wśród najbliższych. Podaruj cenny czas i codzienne ułatwianie realizowania domowych obowiązków!

Święta wiążą się zwykle z koniecznością spędzenia większej ilości czasu w kuchni. Jednak wiele osób również na co dzień nie może sobie pozwolić na przyrządzenie pełnowartościowego posiłku. W wyzwaniach tych pomagają niewielkie urządzenia AGD, np. parowar, blender lub mikser. To praktyczne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych, a wybór konkretnego sprzętu powinien być podyktowany przede wszystkim potrzebami osoby, która otrzyma prezent. Sprzęty do mieszania, miksowania i blendowania docenią ci, którzy kochają słodkie przekąski i desery, ale też najróżniejsze formy zdrowych i szybkich posiłków. Przykładowo: miłośnikom zielonych koktajli i owocowych shake’ów z pewnością przyda się blender kielichowy BTM 5011. Tym, którzy wolą bardziej poręczny i lekki sprzęt lub mają mniej miejsca w kuchni przypadnie do gustu blender ręczny BL 6016 – to również znakomita opcja dla tych, którzy często przygotowują sycące, gęste zupy oraz domowe pasty warzywne, a nawet sałatki, które można przygotować dzięki temu wielofunkcyjnemu sprzętowi z malakserem i różnymi końcówkami. Z kolei osoby, które mają mało czasu na gotowanie lub nie do końca radzą sobie w kuchni, docenią pomoc w postaci parowaru PT 4011 z niezależnymi komorami gotowania i gotowymi programami.

Praktyczne rozwiązania dla wszystkich zabieganych

Pomysłem na świąteczny prezent, z którego skorzysta cała rodzina, są urządzenia ułatwiające szybkie sprzątanie, np. odkurzacze czy elektryczne szczotki do czyszczenia. Tu również główną rolę w wyborze konkretnego modelu powinny odgrywać względy praktyczne. Z tego powodu warto rozważyć zakup wielofunkcyjnych i uniwersalnych sprzętów, dzięki którym bliskie osoby zaoszczędzą sporo czasu już w okresie świątecznym. Przykładem takiego urządzenia jest bezprzewodowy odkurzacz pionowy VM XPro Aqua, który umożliwia odkurzanie na mokro, na sucho a także trudno dostępnych miejsc.

Prezent świąteczny w postaci sprzętu AGD jest świetnym i praktycznym pomysłem, który będzie służył przez długie latakomentuje Małgorzata Fuszpaniak, menadżer ds. komunikacji kategorii w Grupie Amica. Wybierając się na zakupy, warto pamiętać o kilku ważnych zasadach. Przede wszystkim starajmy się wybierać te urządzenia, które faktycznie będą przydatne naszym bliskim. Jeśli wiemy, że ktoś zakupił dobry mikser miesiąc temu, kolejny raczej nie będzie mu potrzebny. Po drugie, warto postawić na sprzęt dobrej jakości, który będzie służył przez długie lata. W przypadku wszystkich urządzeń marki Amica regularnie przeprowadzamy testy konsumenckie i udoskonalamy nasze sprzęty AGD, dzięki czemu mamy pewność, że spełniają one oczekiwania osób, które z nich korzystają.

Ostatnie tygodnie roku są czasem intensywnej pracy i zwiększonej liczby domowych obowiązków. Aby uniknąć stresu związanego z zakupami, warto już teraz pomyśleć o świątecznych prezentach – sposobem na szybkie, bezpieczne i wygodne zakupy jest skorzystanie z oferty sklepów internetowych. W przypadku akcesoriów i sprzętów AGD dobrym rozwiązaniem jest skorzystanie z opcji zakupu w sklepie internetowym, na przykład na www.amica.pl. Taka forma wiąże się przede wszystkim z oszczędnością czasu i wygodą, ale nie tylko – to także szansa na dokładną analizę funkcjonalności i przemyślany wybór upominku dla najbliższych, pełną gwarancję serwisową jak i bezpieczeństwo płatności. To bezpieczne i szybkie rozwiązanie, które wiąże się z gwarancją na zakupiony produkt i możliwością zwrotu nawet do 30 dni.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl