nowe produkty/usługi media/marketing/reklama

Nowe kanały rozrywkowe w WP Pilot

WP Pilot, najpopularniejsza w Polsce platforma z telewizją online, wciąż rozwija ofertę. We wrześniu pojawiły się w niej cztery nowe kanały, które zapewnią widzom jeszcze więcej rozrywki.

Posiadacze pakietów Podstawowy, Maxi oraz Maxi + Eleven Sports mogą korzystać z nowych kanałów dostarczających rozrywki. Fani mody, kina, sztuki, a także zagadek kryminalnych czy kina grozy mają dostęp do czterech nowych stacji: E! Entertainment, 13 Ulica i SCI FI. Zadowoleni będą również młodsi widzowie, dzięki dołączeniu do oferty młodzieżowego kanału TeenNick.

– Chcemy mieć pewność, że w naszej ofercie dla każdego użytkownika znajdzie się coś ciekawego. Wiemy, że nasi widzowie mają różne zainteresowania, dodaliśmy zatem cztery nowe, wyjątkowe stacje, o odlotowej tematyce – mówi Marcin Malicki, CEO WP Pilot.

Jednym z nowych kanałów dostępnych w WP Pilot jest E! Entertainment, czyli kanał poświęcony lifestyle’owi. Stacja oferuje programy skupione na najnowszych trendach popkultury. Użytkownicy E! Entertainment mogą obejrzeć transmisje z czerwonych dywanów czy reality show z udziałem największych gwiazd.

Kolejną nowością na platformie WP Pilot jest kanał SCI FI, pełen filmów akcji i przygód. Emituje najlepsze serialowe pozycje science fiction: „DC’s Legends of Tomorrow”, „Killjoys”, „Podróżnicy” czy „Wynonna Earp” oraz oryginalne produkcje SCI FI, jak np. “Rekinado” i ” i „Lawalantula”.

Wyjątkową pozycją na liście kanałów będzie również stacja 13 Ulica, przeznaczona dla fanów zagadek, filmów detektywistycznych, intryg i sensacji. To tutaj można obejrzeć seriale takie jak: „Mordercze rodzeństwa”, „Agenci NCIS: Los Angeles”, „CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas” czy najnowszy sezon serialu „Chicago P.D.”.

Czwarty z nowych kanałów dedykowany jak młodszym użytkownikom. TeenNick to pierwsza i jedyna stacja skierowana do grupy 10-16 lat. Emituje najlepsze seriale Nickelodeona, m.in: „Sam&Cat”, „Zagadki Rodziny Hunterów”, „Niebezpieczny Henryk” czy „Biuro Ochrony Magii”.

WP Pilot to najpopularniejsza w Polsce platforma do odbioru tradycyjnej telewizji w wersji online. Umożliwia oglądanie ponad 100 kanałów telewizyjnych. W ofercie WP Pilot dostępne są stacje ogólnotematyczne, informacyjne, filmowe, sportowe oraz dla najmłodszych. Usługa jest dostępna poprzez stronę internetową, aplikacje na platformy Android, iOS, Windows oraz z wykorzystaniem Chromecast i Airplay. WP Pilot posiada również aplikacje dedykowane na telewizory LG Smart TV i Samsung Smart TV oraz na platformę Android TV.

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

Wirtualna Polska to holding spółek mediowych oraz e-commerce. Jest właścicielem portali WP i o2. Prowadzi specjalistyczne serwisy tematyczne i rozrywkowe, w tym m.in. money.pl, WP Wiadomości, WP SportoweFakty, dobreprogramy.pl i WP Magazyn. W branży e-commerce WP działa w obszarach turystyki, mody, wyposażenia wnętrz i projektowania domów, usług finansowych oraz motoryzacji. Wirtualna Polska nadaje również Telewizję WP dostępną naziemnie, na platformie cyfrowej, w najlepszych sieciach kablowych oraz usłudze WP Pilot.

michal.siegieda@grupawp.pl