nowe produkty/usługi ekonomia/biznes/finanse

Porównywarka ubezpieczeń samochodu w Santander Bank Polska

Santander Bank Polska w bankowości internetowej i mobilnej wprowadził wygodne narzędzie, w którym można porównać i kupić ubezpieczenie samochodu. Dostępne są oferty OC, AC, NNW i Assistance z czterech Towarzystw Ubezpieczeniowych.

Porównywarka ubezpieczeń w Santander Bank Polska jest dostępna dla klientów korzystających z bankowości internetowej oraz mobilnej. Po zalogowaniu wystarczy wejść w zakładkę “Ubezpieczenia” i wybrać opcję “Ubezpieczenie samochodu”. Dostępne są oferty 4 firm – Benefia Ubezpieczenia Sp. z o.o., Generali Towarzystwo Ubezpieczeń S.A., InterRisk Towarzystwo Ubezpieczeń S.A i Link4 Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.

Klienci chcą mieć możliwość załatwienia większości swoich spraw finansowych z  laptopa lub telefonu. Najważniejszy jest więc dla nich dostęp do prostych i wygodnych narzędzi, które to umożliwiają. Szczególnie smartfon stał się mobilnym centrum zarządzania osobistymi finansami, a oferowane funkcje wykraczają poza te stricte bankowe. Kilkoma kliknięciami można już nie tylko zrobić przelew, ale także zapłacić za przejazd autostradą. Dodawanie nowych, przydatnych rozwiązań, takich jak zakup ubezpieczeń, to naturalny kierunek rozwoju bankowości internetowej i mobilnej – mówi Joanna Borysiewicz, odpowiedzialna za bancassurance w Santander Bank Polska.

W Polsce zarejestrowanych jest 24,3 mln samochodów osobowych. Na 1000 mieszkańców przypadają 747 pojazdy – swoje auto ma już około 70% polskich gospodarstw domowych.

Rozwiązanie przygotowane przez Santander Bank Polska zapewnia wygodę i przyjazność. Liczba pól, w które trzeba kliknąć, by otrzymać ofertę, została ograniczona do minimum. Ponadto, w prosty sposób można zapisać wniosek i wrócić do niego później, a dane osobowe klienta banku i jego pojazdu – w większości przypadków - uzupełnią się automatycznie. Po wyborze najkorzystniejszej spośród ofert 4 ubezpieczycieli, wystarczy potwierdzić jej zakup i opłacić polisę z konta w Santander Bank Polska.

Ochrona ubezpieczeniowa w ramach umowy Ubezpieczenia samochodu świadczona jest przez: COMPENSA Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. Vienna Insurance Group, InterRisk Towarzystwo Ubezpieczeń Spółka Akcyjna Vienna Insurance Group, Generali Towarzystwo Ubezpieczeń S.A., LINK4 Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.. Szczegółowe informacje, w tym: Ogólne Warunki Ubezpieczenia Zielona Karta dla Klientów Santander Bank Polska S.A., Ogólne Warunki Ubezpieczenia Autocasco dla Klientów Santander Bank Polska S.A., Ogólne Warunki Ubezpieczenia Assistance dla Klientów Santander Bank Polska S.A., Ogólne Warunki Ubezpieczenia Następstw Nieszczęśliwych Wypadków dla Klientów Santander Bank Polska S.A., Wyciąg z ustawy z dnia 22 maja 2003 roku o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych (Dz. U. z 2003 r., nr 124, poz. 1152 z późn. zm.) określające m.in. zakres ubezpieczenia, zasady odstąpienia oraz wypowiedzenia umowy ubezpieczenia, wyłączenia lub ograniczenia odpowiedzialności ubezpieczyciela, Dokument zawierający informacje o produkcie, Informacje dodatkowe dostępne są na stronie internetowej: santander.pl. Informacja o wysokości składki ubezpieczeniowej dostępna jest po zalogowaniu się do Santander internet albo Santander mobile. Santander Bank Polska S.A. z siedzibą w Warszawie. Numer w Rejestrze Agentów Ubezpieczeniowych: 11135943/A. Słowniczek pojęć i definicji dotyczących usług reprezentatywnych, wynikających z rozporządzenia Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 14 lipca 2017 r. w sprawie wykazu usług reprezentatywnych powiązanych z rachunkiem płatniczym, dostępny jest na stronie HYPERLINK „https://www.santander.pl/pad” santander.pl/PAD oraz w placówkach banku. Santander internet/mobile (bankowość internetowa/mobilna) jest usługą bankowości elektronicznej.

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.

biuro.prasowe@santander.pl

Biuro Prasowe
Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Santander Bank Polska S.A.

biuro.prasowe@santander.pl