media/marketing/reklama turystyka/wypoczynek

„JedziemyWPolskę”. Powraca wakacyjny cykl Wirtualnej Polski

Wraca wyczekiwana przez czytelników WP, ale i przez dziennikarzy, wakacyjna akacja "Jedziemy w Polskę". Reporterki i reporterzy Wirtualnej Polski sprawdzą, jak wygląda wypoczynek na pierwszych od dawna wakacjach, na których epidemia Covid-19 nie gra pierwszoplanowej roli.

W kolejnej edycji "Jedziemy w Polskę" czytelnicy zobaczą ciekawe, nieoczywiste, ale jak zawsze urokliwe i wyjątkowe miejsca. W tym roku z naciskiem na “odpoczywanie budżetowe”, bo miejsce pandemii, jako głównego zmartwienia Polaków, zastąpiła drożyzna. Reporterzy podpowiadają więc, czy biwak pod namiotem jest alternatywą dla wynajęcia domku, a także pokażą polskie atrakcje, które niczym nie ustępują słynnym zagranicznym zabytkom i cudom natury.

Jedziemy WPolskę logotypPrzez całe wakacje reporterzy i reporterki Wirtualnej Polski będą podróżować po kraju, przygotowując artykuły wzbogacone zdjęciami i nagraniami wideo. Ważnym punktem cyklu "Jedziemy w Polskę" będzie autorski program Klaudiusza Michalca "Polska na weekend", który co tydzień będzie miał premierę na stronie głównej WP i w Telewizji WP. Materiały do cyklu będą przygotowywać także Tomasz Molga, Żaneta Gotowalska, Maciej Szefer, Hubert Ossowski, Michał Krawiel, Magdalena Drozdek, Katarzyna Pawlicka, Hanna Szczypiór, Monika Sikorska.

Pierwszy tekst o popularnej, zwłaszcza wśród Wielkopolan, miejscowości Skorzęcin nad Jeziorem Niedzięgiel pt. "Wielkopolska Ibiza. Tu na bramkach zostawiasz godność i rozum” do przeczytania tutaj.

jwp-vE-300x250W poprzedniej edycji „JedziemyWPolskę” reporterzy WP odwiedzili popularne wakacyjne miejscowości zlokalizowane m.in. wzdłuż Wybrzeża i w Bieszczadach, sprawdzając, co zmieniło się w turystyce w pandemii oraz badając kontrasty w wyjazdach w wersji premium
i niskobudżetowych.

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

Wirtualna Polska to holding spółek mediowych oraz e-commerce. Jest właścicielem portali WP i o2. Prowadzi specjalistyczne serwisy tematyczne i rozrywkowe, w tym m.in. money.pl, WP Wiadomości, WP SportoweFakty, dobreprogramy.pl i WP Magazyn. W branży e-commerce WP działa w obszarach turystyki, mody, wyposażenia wnętrz i projektowania domów, usług finansowych oraz motoryzacji. Wirtualna Polska nadaje również Telewizję WP dostępną naziemnie, na platformie cyfrowej, w najlepszych sieciach kablowych oraz usłudze WP Pilot.

michal.siegieda@grupawp.pl