sport

Zagraj w piłkę z TAURONEM. Wygraj sprzęt dla klubu

Zachęcenie do aktywności sportowej to pomysł katowickiego koncernu na świętowanie Dnia Niepodległości. Do turnieju TAURON Junior Cup firma zaprasza dzieci z roczników 2012, 2013 i 2014. Udział w rozgrywkach jest bezpłatny. Wszystkie zakwalifikowane od Wielkiego Finału drużyny otrzymają atrakcyjne nagrody finansowe.

Około stu drużyn młodych piłkarzy zmierzy się w tegorocznej edycji TAURON Junior Cup. Zawodnicy rozegrają mecze eliminacyjne w Krakowie, Wrocławiu i Siemianowicach Śląskich. Finał imprezy zaplanowany jest w TAURON Arenie. Zapisy przyjmowane są przez internetowy formularz – https://bit.ly/3A5pQZj.

TAURON Junior Cup to lekcja nowoczesnego patriotyzmu dla najmłodszych oraz szansa na rozwijanie dyscypliny, zamiłowania do zdrowego trybu życia oraz szacunku do drugiego człowieka. TAURON od lat jest ambasadorem polskiego sportu – mówi Artur Michałowski, p.o. prezesa zarządu TAURON Polska Energia.

TAURON Junior Cup organizowany jest po raz trzeci. W poprzednich edycjach udział brało około 1000 najmłodszych piłkarzy. Zespoły zajmujące miejsca na podium każdorazowo liczyć mogły na atrakcyjne nagrody. W 2020 roku zwycięzcy z rocznika 2010 wyjechali na sponsorowane przez TAURON zgrupowanie na Malcie.

Gościem specjalnym finału poprzedniego turnieju był Jerzy Dudek, wielokrotny reprezentant Polski w piłce nożnej i zwycięzca Ligi Mistrzów z 2005 roku. Były bramkarz Liverpoolu i Realu Madryt przeprowadził z młodymi sportowcami rozgrzewkę.

Tegoroczne rozgrywki to już trzecia edycja turnieju TAURON Junior Cup. Tym razem do Wielkiego Finału wejdą 24 zespoły, a każdy z nich będzie mógł liczyć na atrakcyjne nagrody pieniężne. Pierwszą część eliminacji zawodnicy rozegrają w krakowskiej Com-Com Zone Nowa Huta już 2 października. Kolejne mecze odbędą się w Hali Orbita we Wrocławiu (9 października) i Kompleksie Sportowym Michał w Siemianowicach Śląskich (16 października). Rozgrywki organizowane są we współpracy ze Stowarzyszeniem SIEMACHA.

Zapisy na turniej przyjmowane są do 24 września lub do wyczerpania puli miejsc. Swoją drużynę do turnieju zgłosić można przez specjalny formularz internetowy dostępny na stronie https://bit.ly/3A5pQZj

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch

lukasz.zimnoch@tauron.pl

***

TAURON Polska Energia S.A. jest spółką holdingową w grupie kapitałowej, która zajmuje się wydobyciem węgla, wytwarzaniem, dystrybucją i sprzedażą energii. Grupa TAURON jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, w tym największym dystrybutorem i jednym z największych sprzedawców i wytwórców energii elektrycznej. W skład Grupy TAURON wchodzą m.in. TAURON Wytwarzanie, TAURON Dystrybucja, TAURON Sprzedaż, TAURON Obsługa Klienta, TAURON Wydobycie, TAURON Ekoenergia oraz TAURON Ciepło. Od 2010 roku akcje TAURON Polska Energia SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie m.in. w indeksach WIG20 i WIG30. Spółka wchodzi w skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch