nowe produkty/usługi

Płatności za parking w aplikacji Moje ING

26.07.2021 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

ING Bank Śląski wprowadził nową funkcjonalność w aplikacji mobilnej Moje ING – możliwość płacenia za parking w centrach ponad 100 miast. Płatność realizowana jest bezpośrednio z konta w ING.

Żeby z niej skorzystać, wystarczy aktywować usługę. W aplikacji mobilnej Moje ING na ekranie przed zalogowaniem należy dodać skrót „Mój Transport”, a następnie wybrać „Parkingi”. Kolejny krok to potwierdzenie aktywacji i zaakceptowanie zasad korzystania z usługi.

Żeby dokonać płatności za postój należy wybrać miasto i strefę parkowania, podać numer rejestracyjny auta oraz wskazać czas postoju, a następnie potwierdzić zlecenie PIN-em do aplikacji. Aplikacja Moje ING dzięki opcji płacenia START/STOP pozwala użytkownikowi zapłacić tylko za faktyczny czas postoju.

Płatności parkingowe w bankowości mobilnej ING oferuje we współpracy z operatorem aplikacji moBiLET.

Obecnie usługa jest dostępna w aplikacji Moje ING na telefonach z systemem Android od wersji 4.0.2. oraz na telefonach z systemem iOS od wersji 4.0.0.

Użytkownicy aplikacji Moje ING wcześniej już zyskali możliwość automatycznych płatności za autostrady, a w planach jest wdrożenie płatności za bilety komunikacji miejskiej.

Magdalena Ostrowska
Starszy Menedżer ds. Komunikacji, ING Bank Śląski S.A.

magdalena.ostrowska1@ing.pl

Magdalena Ostrowska
Starszy Menedżer ds. Komunikacji, ING Bank Śląski S.A.

magdalena.ostrowska1@ing.pl