kultura/sztuka/rozrywka

Dom Mody Klif wspiera polskich artystów

24.05.2021 | Cushman & Wakefield

Od 4 maja klienci Domu Mody Klif, zarządzanego przez międzynarodową firmę doradczą Cushman & Wakefield, mogą zapoznać się z pracami artystów reprezentujących różne dziedziny sztuki w ramach wystawy „ART & MORE”. Wznowienie działania Galerii Sztuki w Domu Mody Klif po okresie lockdown, to kontynuacja programu Klif Kultura, którego celem jest promocja polskich artystów oraz ich dorobku artystycznego.

Dom Mody Klif kontynuuje działania w ramach unikalnego programu Klif Kultura, którego celem jest wspieranie twórców reprezentujących różne pokolenia oraz wartości. Program skupia się wokół wydarzeń artystycznych, wystaw tematycznych oraz programów kulturalnych z udziałem wybitnych artystów m.in. polskiej sceny muzycznej. Aktywna współpraca obiektu z warszawskimi instytucjami kultury, umożliwia gratyfikację stałych klientów poprzez dostęp do limitowanej oferty zaproszeń VIP na wydarzenia premierowe. Działanie to wpisane jest w cele strategiczne działań marketingowych, opartych na koncepcji unikalnej karcie członkowskiej programu Klif Kultura.

Wystawa ART & MORE, zorganizowana w Galerii Zbylut mieszczącej się na poziomie 1 Domu Mody Klif, eksponuje dzieła artystów reprezentujących różne dziedziny sztuki współczesnej o uznanym i cenionym dorobku. Do udziału w programie zaproszono takich artystów jak: Beata Czapska – rzeźba, Joanna Wisławska – malarstwo, Jan Różnowicz - gobeliny, Ryszard Pasikowski – malarstwo, Józef Wilkoń - gwasz, Krzysztof Wojtarowicz – malarstwo, Leszek Żegalski – malarstwo. Kuratorem wystawy jest Mecenas sztuki, Bogusław Żurek.

Artyści prezentujący swoje prace należą do różnych pokoleń i reprezentują różne nurty współczesnej sztuki. Pośród wielu dzieł można zobaczyć zarówno rzeźby w syntetycznej formie, jak i obrazy reprezentujące nurt symboliczny w malarstwie. Na miłośników mody czekać będą bogate w strukturze i formie ekspozycji gobeliny nawiązujące do tkactwa. Wszystkie prace poszczególnych artystów można oglądać do 30 czerwca w godzinach 10:00 – 20:00.

Dom Mody Klif postrzegany jest nie tylko, jako destynacja zakupowa, ale i miejsce spotkań ze sztuką. Wieloletnia tradycja silnego zaangażowania w elementy kultury wysokiej (wystawy malarstwa, koncerty muzyki klasycznej, sztuka konceptualna nawiązująca do mody), owocuje bardzo pozytywnymi odczuciami naszych Klientów. Staramy się włączać także w aktywności wspierające lokalne inicjatywy, aby podkreślić naszą pracę na rzecz odpowiedzialności społecznej w biznesie – dodaje Waldemar Kurdziel-Świeczka, Dyrektor Domu Mody Klif z ramienia Cushman & Wakefield.

Więcej informacji o ofercie Domu Mody Klif na www.klif.pl

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rzecz najemców i właścicieli nieruchomości komercyjnych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości, zatrudnia ok. 50 tysięcy pracowników w 400 biurach i 60 krajach na całym świecie. W 2020 roku jej przychody wyniosły 7,8 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji można uzyskać na stronie: www.cushmanwakefield.com lub na Twitterze: @CushWake

O Cushman & Wakefield