zdrowie nauka/edukacja/szkolenia
Sztuczny przewód pokarmowy w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW
Model SHIME2® umożliwia badania mikrobioty zarówno dzieci, dorosłych, jak i osób starszych. Sztuczny przewód pokarmowy wykorzystywany będzie do wykonywania szerokiego spektrum doświadczeń w zakresie m.in. metabolizmu składników diet, ich wpływu na mikrobiotę jelitową czy też badań dotyczących żywności probiotycznej. SGGW jest pierwszym ośrodkiem akademickim w Polsce mogącą się poszczycić posiadaniem tak unikatowej i kompletnej technologii.
Aparatura została zakupiona w ramach Projektu pt. „Centrum Żywności i Żywienia - modernizacja kampusu SGGW w celu stworzenia Centrum Badawczo-Rozwojowego Żywności i Żywienia (CŻiŻ)” realizowanego w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
kontakt dla mediów
dr inż. Krzysztof Szwejk
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879
Anna Kiryjow-Radzka
anna_kiryjow@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 97
Marta Hulak
marta_hulak@sggw.edu.pl
Biuro Prasowe
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: +48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879
informacje o firmie
kontakt dla mediów
dr inż. Krzysztof Szwejk
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879
Anna Kiryjow-Radzka
anna_kiryjow@sggw.edu.pl
tel: + 48 22 593 19 97
Marta Hulak
marta_hulak@sggw.edu.pl
Biuro Prasowe
rzecznik@sggw.edu.pl
tel: +48 22 593 19 98
tel: +48 604 534 879