sport

PUMA przedstawia najnowszą kolekcję Neymar Jr. Creativity

18.03.2021 | Puma

Warszawa, 18 marca 2021r. - PUMA prezentuje kolekcję Neymar Jr. Creativity, w skład której wchodzą przełomowe buty piłkarskie FUTURE Z 1.1 Creativity, koszulka piłkarska, spodenki, akcesoria treningowe, a także odzież lifestyle’owa.

FUTURE Z 1.1 Creativity – doskonała kontrola i znakomity wygląd

Model FUTURE Z 1.1 Creativity to hołd złożony najbardziej ekscytującym graczom, niezwykle kreatywnym, którzy wyróżniają się umiejętnościami i szybkością myślenia, kształtując grę według swojej wizji każdym ruchem, każdym zagraniem, każdą akcją tak, aby doprowadzić przeciwników do szaleństwa.

FUTURE Z opierają się na adaptacyjnej opasce kompresyjnej FUZIONFIT+, która zapewnia optymalną blokadę i wsparcie dla ekstremalnych ruchów. Cholewka wykonana jest z innowacyjnej dzianiny pokrytej cienką warstwą GripControl Pro, która zapewnia doskonałe czucie i kontrolę nad piłką. Unikalna, nowoczesna podeszwa Dynamic Motion System została zaprojektowana z myślą o zaawansowanej przyczepności i kontroli biegu.

Korki PUMA FUTURE Z 1.1 Creativity zadebiutują na boisku, kiedy Neymar Jr. wyjdzie na murawę w  meczu francuskiej Ligue 1 pomiędzy PSG i Lyonem 21 marca.

Artysta zarówno na boisku, jak i poza nim

Sportowiec czy artysta. Na boisku lub na ulicy. Kreatywność nie zna granic i wykracza poza konwenanse, tak jak kolekcja Neymar Jr. Creativity, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Żywe, radosne, inspirowane ulicznym stylem grafiki i kolory, oddają wyjątkowy charakter jednego
z najbardziej kreatywnych piłkarzy na świecie.

Zostań artystą na boisku dzięki kolekcji Neymar Jr. Creativity, dostępnej od 18 marca na stronie PUMA.com i u wybranych partnerów handlowych.

Account Executive, MSL

krzysztof.brodowski@publicisgroupe.com

PUMA jest jedną z wiodących na rynku marek sportowych, projektującą i sprzedającą obuwie, odzież oraz akcesoria. Od ponad 70 lat nieustannie buduje reputację producenta tworzącego najlepsze produkty dla sportowców na całym świecie. W swojej ofercie PUMA posiada produkty w linii lifestyle i performance w kategoriach: piłka nożna, bieganie, trening, koszykówka, golf oraz sporty motorowe. Marka od lat angażuje się w ekscytujące współprace ze znanymi projektantami, przenosząc sport do kultury oraz mody ulicznej. Grupa PUMA jest właścicielem marek PUMA, Cobra Golf oraz stichd. Firma dystrybuuje swoje produkty w ponad 120 krajach, zatrudnia ponad 16 000 osób na całym świecie, a jej siedziba mieści się w Herzogenaurach w Niemczech. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.puma.com.

Account Executive, MSL

krzysztof.brodowski@publicisgroupe.com