sprawy społeczne media/marketing/reklama

Redakcja „Rzeczpospolitej” nagradza Rossmanna

Dziennik „Rzeczpospolita” docenił naszą firmę za bezpieczeństwo zakupów w czasie pandemii oraz innowacyjne rozwiązania w handlu detalicznym.

„Rzeczpospolita” przygotowała zestawienie liderów branży dóbr szybko zbywalnych (FMCG - ang. fast moving consumer goods, czyli artykuły pierwszej potrzeby), którzy w czasie pandemii - w latach 2019-2020 – wyróżniali się na tle konkurencji. Wyłoniono liderów w 7 kategoriach.
Trafiła do nas nagroda specjalna za działania firmy mające zapewnić maksymalne bezpieczeństwo pracownikom (także finansowe poprzez wypłacenie premii za pracę w pandemicznych warunkach) oraz naszym klientom.

Ponadto w kategorii „za wdrożenie innowacyjnych rozwiązań w handlu detalicznym/hurtowym”, redakcja „Rzeczpospolitej” uhonorowała nas wyróżnieniem za nowatorskie udogodnienia, jak wprowadzenie kas samoobsługowych w każdej drogerii czy nowej funkcji w aplikacji - RossmannGO, dzięki której klienci mogą dokonywać bezpiecznych, bezdotykowych zakupów (skanowanie kodów własnym telefonem i płatność online).

Małgorzata Mrozowska

Rzecznik Prasowy Rossmann SDP Sp. z o.o., +48 691 521 009