budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

Columbia Sportswear Poland przenosi się do Signum Work Station

Firma Columbia Sportswear Poland, specjalizująca się w projektowaniu i produkcji profesjonalnej odzieży sportowej, wynajęła 350 mkw. powierzchni biurowej w Signum Work Station na warszawskim Służewcu. W negocjacjach najemcę reprezentowała firma doradcza Cresa Polska.

Firma Columbia Sportswear została założona w 1938 r., a dziś oferowana przez nią odzież, obuwie i akcesoria sportowe są dostępne na rynkach europejskim, azjatyckim i północnoamerykańskim. Tylko w Europie firma jest obecna w 14 krajach i zatrudnia 500 pracowników. Klienci z krajów europejskich mogą kupić produkty oferowane przez Columbia Sportswear pod jedną z trzech marek: Columbia Sportswear, Mountain Hardwear i SOREL.

Signum Work Station (dawne Trinity Park III) to budynek biurowy klasy A o powierzchni 32.400 mkw., który posiada certyfikat ekologiczny BREEAM Excellent. W 2019 r. przeprowadzono modernizację nieruchomości obejmującą zarówno części wspólne, jak i tereny zielone wokół budynku. Atutem inwestycji jest jej położenie i dobre skomunikowanie transportem publicznym z pozostałymi dzielnicami. Obiekt zlokalizowany jest przy ul. Domaniewskiej 49, w pobliżu lotniska Chopina, przy stacji PKP Służewiec i przy pętli tramwajowej. Asset Managerem obiektu jest Cromwell Property Group.

– Firma Columbia Sportswear Poland przeprowadzi się do nowej siedziby w kwietniu br. Nasz klient poszukiwał biura w obrębie tej samej dzielnicy. Zmiana lokalizacji związana jest z rozwojem firmy – nowa powierzchnia jest dwukrotnie większa od dotychczasowej – oraz planowanym wyburzeniem biurowca University Business Center I, w którym firma obecnie prowadzi działalność. O wyborze Signum Work Station zadecydował wyższy standard powierzchni biurowej i liczne udogodnienia dla pracowników, takie jak np. parking na rowery, stacja rowerowa, zaplecze dla rowerzystów, punkty handlowo-usługowe czy centrum medyczne – mówi Łukasz Dreger, Senior Associate w Dziale Reprezentacji Najemców Biurowych w firmie Cresa Polska.

– Jesteśmy bardzo zadowoleni z faktu, iż firma Columbia Sportswear doceniła atuty Signum Work Station zarówno pod kątem lokalizacji, jak i standardu oraz oferowanych udogodnień. Cieszymy się, że powiększy ona grono naszych najemców w obiekcie SWS – powiedziała Anna Szymańska, Director of Office Leasing w Cromwell.

Cresa jest największą na świecie firmą doradczą na rynku nieruchomości komercyjnych świadczącą usługi agencyjne wyłącznie na rzecz najemców i specjalizującą się w dostarczaniu kompleksowych rozwiązań w zakresie nieruchomości. Prowadzi działalność w ponad 80 biurach na całym świecie. Cresa Polska oferuje obiektywne i niezależne usługi doradcze na rynku nieruchomości komercyjnych. Firma zapewnia kompleksowe usługi agencyjne w zakresie reprezentacji najemców pozbawione ryzyka konfliktu interesów, jak również obsługi transakcji na rynkach kapitałowych, badań rynku i doradztwa, wycen nieruchomości, projektowania i zarządzania projektami oraz workplace strategy. Więcej informacji na www.cresa.pl