sport

Mistrzynie tenisa stołowego kolejny rok ze wsparciem Enei

05.02.2021 | Enea

W nowym sezonie KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg ponownie wystartuje ze wsparciem swojego strategicznego sponsora – Enei. Kontynuacja współpracy to ogromna szansa dla tenisistek w grze o kolejne zwycięstwa. W ostatnim sezonie drużyna po raz kolejny obroniła tytuł, sięgając po 29. mistrzostwo Polski.

Rok 2020 był dla KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg bardzo udany. Ogromnym sukcesem była obrona tytułu mistrzyń Polski po raz dwudziesty dziewiąty z rzędu. Ponadto na początku ubiegłego roku zawodniczka Qian Li oraz trenerzy klubu Zbigniew Nęcek i Kinga Stefańska, występując w barwach reprezentacji Polski, uzyskali kwalifikację olimpijską do Tokio w turnieju drużynowym.

W Lidze Mistrzyń KTS Enea Siarkopol w 2020 r. był klasyfikowany na pierwszym miejscu w rankingu europejskich drużyn. Dodatkowo nasze tenisistki przywiozły medale z indywidualnych mistrzostw Polski seniorek – złoto i brąz – oraz z krajowego czempionatu młodzieżowców – brązowe i srebrne, a w połowie aktualnego sezonu z czystym kontem przewodzą ekstraklasie kobiet – powiedział Zbigniew Nęcek, trener klubu.

– Cieszymy się ze współpracy z tak wyjątkowym klubem, jakim jest KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg. Dzięki niej kontynuujemy nasze zaangażowanie we wspieranie profesjonalnego sportu i sponsoring najwyższej klasy mistrzowskich klubów. Wygrane mecze oraz zdobyte przez KTS medale na polskiej i europejskiej arenie sportowej, konsekwentnie wzmacniają rozpoznawalność naszej firmy. Dziękując tenisistkom za ich wysiłek i dostarczane sportowe emocje, życzymy dalszych sukcesów oraz realizacji wszystkich planów w nowym sezonie – powiedział Bogusław Rybacki, prezes Enei Połaniec.

Celem w 2021 roku jest jubileuszowy, 30. tytuł mistrzyń Polski i to priorytet w polskich występach. Indywidualne występy naszych zawodniczek są podporządkowane właśnie temu wyzwaniu. Jesienią czeka nas kolejna edycja Ligi Mistrzyń, a wcześniej – w co gorąco wierzymy – udział w letnich Igrzyskach Olimpijskich w Tokio – dodał Zbigniew Nęcek.

Najbliższe sportowe emocje z udziałem zawodniczek KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg już w najbliższy piątek, 5 lutego. Tenisistki walkę o jubileuszowy, 30. tytuł Drużynowego Mistrza Polski rozpoczną meczem z KU AZS UE Wrocław.

Enea, jako firma odpowiedzialna społecznie, aktywnie angażuje się w projekty sponsoringowe w regionach, w których najaktywniej działa. Firma wspiera m.in. drużyny siatkarskie i koszykarskie, a także edukację sportową dzieci w ramach Enei Akademii Sportu.

Enea Elektrownia Połaniec

justyna.kosowicz@enea.pl