budownictwo/nieruchomości technologie ekonomia/biznes/finanse

PLAY przeprowadza się do kampusowego biurowca NEOPARK

14.10.2020 | Yareal

Nowa siedziba centrali firmy PLAY zajmie prawie całą przestrzeń jednego z dwóch biurowców NEOPARK. Operator sieci telekomunikacyjnej w listopadzie br. przeprowadzi się do kampusowego kompleksu wybudowanego przez Yareal w biznesowej części Mokotowa. PLAY jest największym najemcą NEOPARK, zajmując w nim aż 11 000 mkw. powierzchni biurowej. Kompleks o łącznej powierzchni 24 000 mkw. jest wynajęty w 100%.

Kompleks NEOPARK to dwa bliźniacze, 4-piętrowe biurowce, stanowiące swoje lustrzane odbicie. Pomiędzy nimi znajduje się duży, ogólnodostępny zielony dziedziniec, na który kaskadowo schodzą słoneczne tarasy, przylegające do biur zajmowanych przez najemców. Niemal całą powierzchnię budynku B zajmą wkrótce biura firmy PLAY – wiodącego polskiego operatora sieci komórkowej.

„PLAY stale się rozwija, o czym świadczą dotychczasowe działania naszej firmy. Odgrywamy kluczową rolę na polskim rynku telekomunikacyjnym, a fundamentem tych sukcesów jest zespół wyjątkowych ludzi - zaangażowanych profesjonalistów. To właśnie z myślą o nich, prawie dwa lata temu, rozpoczęliśmy poszukiwania miejsca, które spełniałoby oczekiwania i potrzeby związane z odpowiednią jakością przestrzeni biurowej. Nasz wybór padł na NEOPARK. Jestem przekonany, że my - pracownicy PLAY - docenimy możliwość pracy w nowoczesnym, dobrze zlokalizowanym i przystosowanym do naszych potrzeb biurze. W związku z trwającą pandemią ważne dla nas jest także to, że zajmiemy w zasadzie cały budynek, co pozwoli na większe możliwości zapewnienia bezpieczeństwa i komfortu pracy zarówno pracownikom, jak i naszym partnerom. Chciałbym podziękować zespołowi Yareal za bardzo dobrą współpracę przy realizacji prac związanych z aranżacją naszej powierzchni biurowej”  - powiedział Jarosław Wojciechowski-Boruta, Zastępca Dyrektora Finansowego PLAY.

Biurowce NEOPARK znajdują się u zbiegu ulic Cybernetyki i Wynalazek, w sąsiedztwie przystanku kolejowego Warszawa Służewiec oraz drogi ekspresowej, zapewniającej dogodny dojazd
na obwodnice i lotnisko Okęcie. Kameralny charakter kampusowego kompleksu wzbogaca wielkomiejskie otoczenie, na które składa się połączenie różnorodnych funkcji – mieszkaniowej, usługowej i biurowej.

„NEOPARK zaprojektowaliśmy w taki sposób, aby duże firmy - takie jak PLAY - miały zapewnione optymalne warunki do pracy w komfortowych warunkach. Kompleks został opracowany w sposób łączący atuty lokalizacji oraz rozwiązania zgodne z potrzebami najemców, którzy docenili niską, 4 piętrową zabudowę wyróżniającą się elegancką i minimalistyczną elewacją, otwieralne okna oraz dużą ilość zieleni na otwartym dziedzińcu. W efekcie wybudowaliśmy kameralny park biurowy, którego cechy są pożądane przez największych liderów rynkowych, wybierających adres NEOPARK na swoją siedzibę” - wyjaśnia Eric Dapoigny, prezes Yareal Polska.

Biurowce tworzące NEOPARK oferują łącznie 24 000 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej klasy A. Kompleks wybudowany przez Yareal został zaprojektowany zgodnie z wymaganiami systemu BREEAM dla tzw. zielonych budynków. Dzięki przyjaznemu dla środowiska projektowi i przyjętym rozwiązaniom, otrzymał certyfikat ekologiczny z oceną „Excellent". Więcej informacji na temat kompleksu NEOPARK można znaleźć na witrynie: https://www.yareal.pl/neopark.

MSL
Przemysław Skory

przemyslaw.skory@mslgroup.com

* * *

PLAY jest operatorem komórkowym, z bazą 15 mln klientów. Operatorem sieci PLAY jest spółka P4 Sp. z o.o., której głównym udziałowcem jest Play Communications S.A – spółka notowana na Warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. Spółka świadczy mobilne usługi głosowe, tekstowe, transmisji danych oraz wideo klientom indywidualnym oraz biznesowym (w tym przede wszystkim małym i średnim przedsiębiorstwom) w oparciu o umowę oraz w formule pre-paid. Operator oferuje także usługę telewizyjną PLAY NOW TV, w ramach której klienci mogą wybierać spośród bogatej oferty kanałów oraz platform streamingowych. Usługi oferowane przez PLAY, dostępne są dla 99% mieszkańców Polski w oparciu o własną, rozległą i nowoczesną sieć telekomunikacyjną oraz umowy o roamingu krajowym. Więcej informacji znajduje się na stronie www.playcommunications.com  oraz www.play.pl.

* * *

Yareal Polska, wiodący deweloper w Polsce i lider pod względem jakości, jest spółką należącą do Yareal International N.V., firmy działającej na europejskim rynku nieruchomości. Realizowane przez Yareal na polskim rynku projekty z zakresu nieruchomości mieszkaniowych i biurowych wyróżniają się niezmiennie najwyższym poziomem jakości i elastyczności wprowadzanych rozwiązań.

Długoterminowa strategia firmy oparta na zaangażowaniu i optymalnym dostosowaniu oferty do oczekiwań i potrzeb naszych Klientów jest najlepszą gwarancją długoterminowego bezpieczeństwa i rosnącej z dnia na dzień wartości inwestycji.

Troska o zadowolenie Klienta, dbałość o najwyższą jakość i atrakcyjność projektów oraz niezawodność – to nasze wartości przewodnie. Wiedza i doświadczenie zdobyte przez nasz zespół w Polsce i za granicą, zarówno w zakresie projektowania, jak i realizacji, są gwarantami jakości oraz zadowolenia ze wzrostu wartości naszych inwestycji. Wszystkie realizowane przez nas obiekty mieszkaniowe i biurowe charakteryzują się optymalnym doborem lokalizacji, odpowiednim otoczeniem, zachowując jednocześnie wyjątkową elastyczność, funkcjonalność i zgodność z najnowszymi kanonami jakości. Również dzięki maksymalnej racjonalizacji przestrzeni użytkowej nasze projekty zapewniają nową jakość życia codziennego i nowe standardy pracy. Yareal Polska realizuje najwyższej jakości budynki mieszkaniowe we wszystkich segmentach rynku od ekskluzywnych apartamentów poprzez kameralne budynki o podwyższonym standardzie, aż po osiedla mieszkaniowe przeznaczone dla szerszej grupy odbiorów, jak również prestiżowe obiekty biurowo-komercyjne.

Zrealizowane przez Yareal Polska projekty z zyskały uznanie w środowisku branżowym, czego wyrazem są przyznane liczne nagrody:

• budynek biurowy Renaissance – nagroda Construction & Investment Journal w kategorii „Best Office Development w 2004
  • budynek biurowy Mokotowska Square – nagroda Eurobuild w kategorii „New Office of the Year 2011, Poland”, nagroda Construction & Investment Journal w kategorii „Best refurbishment/ expansion of the year 2011”, nagroda EuropaProperty w kategorii „BREEAM Application In-Process”, nagroda główna CEE Quality Awards w kategorii „Office Development of the Year”.
  • budynek biurowy Oxygen Park – nagroda Construction and Investment Journal „ESSA Green Award” w 2013 r.
  • budynek apartamentowy Hoża 55 - nagroda Construction and Investment Journal “Residential Luxury Development of the Year” („Luksusowa inwestycja mieszkaniowa Roku”) w 2013 r.
  • budynek mieszkaniowy Rezydencja Konstancińska – wyróżnienie w plebiscycie Domiporta – “Mieszkanie Roku 2014/2015
  • budynek biurowy Nowogrodzka Square – nagroda PLGBC w konkursie „Green building awards 2018” –kategoria Najlepszy Certyfikowany Budynek Ekologiczny
  • budynek biurowy Nowogrodzka Square – Grand Prix i nagroda w konkursie „Nagroda Architektoniczna Prezydenta m.st. Warszawy” 2019 - kategoria „Najlepszy budynek komercyjny”

Yareal Polska jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich od listopada 2005 r.

MSL
Przemysław Skory