ekonomia/biznes/finanse rolnictwo

Historyczne wyniki i rekordy sprzedaży ubezpieczeń upraw w Concordii Polska Grupa Generali

27.07.2020 | Generali Agro

W wiosennym sezonie ubezpieczenia upraw Concordia Polska Grupa Generali osiągnęła rekordowy przypis składki na poziomie 105 mln zł. To aż o 20 mln więcej, niż rok temu w tym samym okresie. Wartość ubezpieczanych przez Concordię upraw, przekroczyła 5 mld zł. Ponadto w tym sezonie, Concordia ubezpieczyła rekordową powierzchnię upraw oraz zyskała znaczną grupę nowych klientów.

W tym roku po raz pierwszy od początku swojej działalności Concordia przekroczyła próg 100 mln zł przypisu składki z ubezpieczeń upraw w wiosennym sezonie. Również pierwszy raz w historii firmy, ubezpieczona powierzchnia upraw przekroczyła milion hektarów. Wartość ubezpieczonych przez Concordię upraw przekroczyła 5 mld zł.

Gratuluję całemu zespołowi Concordii fantastycznych wyników, a naszym parnterom i klientom dziękuję za zaufanie. Takie wyniki osiąga się tylko grając zespołowo. Mamy świetny dobrze przygotowany i zaangażowany zespół sprzedaży, który mógł dobrze wykonać swoje zadanie, bo został wyposażony w doskonały i nowoczesny produkt. W swojej pracy był wspierany przez zespół produktowy, serwis i marketing, a swoje rozmowy z agentami, brokerami i bankami mógł opierać na wiarygodności doświadczonych ekpertów likwidacji szkód. Dziękuję również naszym partnerom, którzy rozmawiają z klientami, wspierają ich w zarządzaniu ryzykiem w ich gospodarstwach. Sezon wiosenny za nami, a my przygotowujemy się do jesieni, bo nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa – mówi Rajmund Rusiecki, członek Zarządu Concordia Polska TU SA, odpowiedzialny za sprzedaż.

W wiosennym sezonie Concordia zaproponowała swoim Klientom wiele nowości, by chronić rezultaty ich pracy jeszcze lepiej. Jedną z nich, która została szczególnie doceniona przez rolników, była klauzula wprowadzająca odpowiedzialność w ryzyku gradobicia i przymrozków na poziomie 100%, którą Concordia wprowadziła jako pierwsza na rynku. Oznacza to, że w sytuacji, gdy rolnik który poniósł wszystkie nakłady, a tuż przed żniwami lub w trakcie ich trwania jego pola np. z ubezpieczonym w Concordii rzepakiem zniszczyło gradobicie, otrzyma 100% zadeklarowanej sumy ubezpieczenia. Klienci docenili jakość tej oferty. Co szósta polisa sprzedana w tym sezonie zawiera tę klauzulę i chroni klientów Concordii w pełnym zakresie w ryzyku gradobicia i przymrozków wiosennych.

Biuro Prasowe, Generali Agro

justyna.szafraniec@generali.com

Concordia Ubezpieczenia od ponad 20 lat dba o kompleksową ochronę ubezpieczeniową zarówno firm, jak i osób prywatnych. W jej portfolio znajdują się produkty stworzone z myślą o rolnikach, klientach indywidualnych i przedsiębiorcach. Concordia należy do wiodących graczy na rynku w segmencie ubezpieczeń rolnych.

Biuro Prasowe, Generali Agro

justyna.szafraniec@generali.com