media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Grupa BNP Paribas z sześcioma nagrodami w międzynarodowym konkursie Euromoney Awards for Excellence 2020

20.07.2020 | Bank BNP Paribas

Grupa BNP Paribas została doceniona w sześciu kategoriach tegorocznej edycji Euromoney Awards for Excellence. Kapituła uznała Bank m.in. za najlepszy w Europie Zachodniej w obszarze odpowiedzialności biznesu (Western Europe's Best Bank for Corporate Responsibility). Organizatorem konkursu jest prestiżowy magazyn finansowy Euromoney.

Bank BNP Paribas został uznany również najlepszym w Europie Zachodniej bankiem inwestycyjnym (Western Europe’s Best Investment Bank) oraz finansującym (Western Europe’s Best Bank for Financing). Jury konkursu doceniło również działania banku na rynkach lokalnych (France’s Best Investment Bank, Belgium’s Best Investment Bank, Luxembourg’s Best Bank)

Docenienie przez jury odpowiedzialności społecznej banku to także zasługa globalnego zaangażowania Grupy w pomoc osobom i firmom poszkodowanym z powodu pandemii. Grupa BNP Paribas przekazała łącznie 55 mln euro na walkę z negatywnym wpływem koronawirusa na gospodarkę. Bank bardzo aktywnie angażuje się również w inicjatywy proekologiczne i równościowe, m.in. przez wycofywanie się z finansowania przedsiębiorstw wytwarzających energię z węgla.

Nagrody Euromoney Awards for Excellence przyznawane są bankom, które najlepiej wywiązują się ze zobowiązań wobec swoich klientów oraz wykazują umiejętność dostosowywania się do zmieniających się warunków rynkowych i wprowadzania kluczowych innowacji.

Izabela Tworzydło
Dyrektorka Dep. Komunikacji Korporacyjnej, Rzeczniczka prasowa, BNP Paribas Bank Polska

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl