wydarzenia nowe produkty/usługi zainteresowania/hobby internet kultura/sztuka/rozrywka media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

VALORANT CRUNCHIPS CUP – Crunchips stawia na gaming

15.07.2020 | Publicis Groupe

Marka Crunchips, należąca do Lorenz-Bahlsen Snack World, została sponsorem tytularnym licencjonowanego turnieju gry Valorant (Riot Games – twórca League of Legends). VALORANT CRUNCHIPS CUP to największy do tej pory turniej Valoranta w Polsce.

Valorant to nowa i szybko zyskująca popularność gra komputerowa. „Strzelanka” skupia się przede wszystkim na taktyce i współpracy między graczami. Jeszcze podczas zamkniętych testów, Valorant uzyskał rekord dniowy w historii platformy Twitch, grę oglądało jednocześnie 1,7 miliona osób, generując 34 miliony obejrzanych godzin jednego dnia. logo_VALORANT CRUNCHIPS CUP.jpgTurniej VALORANT CRUNCHIPS CUP zostanie przeprowadzony na specjalnej stronie turniejowej w domenie GRY-OnLine.pl, na której zaplanowane jest także lokowanie marki Crunchips podczas streamów. W turnieju o nagrody z puli 17 500 złotych, a także miesięczny zapas chipsów Crunchips powalczy 128 najlepszych drużyn. Zapisy do otwartych kwalifikacji ruszają 18 lipca.

Promocja turnieju podzielona została na dwie części. Od drugiej połowy lipca rusza kampania w kanale digital (social media, Gryonline.pl, Youtube), która zachęca do udziału w turnieju. Druga część kampanii, z pomocą influencerów, ma zachęcać do oglądania streamów na platformie Twitch.

Za pomysł, strategię i realizację działań odpowiada agencja mediowa Spark Foundry, przy wsparciu Game Lab komórki biznesowej Publicis Groupe, specjalizującej się w planowaniu działań marketingowych klientów w obszarze gamingu. Za przygotowanie kreacji kampanii i turnieju, koordynację działań z influencerami i działania w social media odpowiedzialna jest agencja LiquidThread, która również należy do Publicis Groupe.

Game Lab powstał w sierpniu 2019 roku i od tego czasu rozwija i poszerza swoje kompetencje, współpracując z Klientami z całego portfolio Publicis Groupe. Ta komórka strategiczna to odpowiedź agencji na rosnący potencjał branży oraz zainteresowanie Klientów i Partnerów Grupy.

Spark Foundry

Spark Foundry jest globalną agencją mediową należącą do holdingu Publicis Groupe. Agencja łączy skalę i siłę międzynarodowej firmy z energią do rozwoju, wdrażania innowacji i transformacji, charakterystyczną dla startupów. Przedsiębiorczość, nowatorskie podejście do biznesu, otwartość na zmiany i eksperymentowanie, to cechy, które łączą Spark Foundry z klientami agencji, wśród których są takie marki jak Żabka, Nest Bank, Blik, Storytel, Agata, The Lorenz Bahlsen, Lenovo/Motorola czy Circle K. Kompetencje Spark Foundry wykraczają daleko poza obszar standardowych usług związanych z biznesem mediowym i obejmuję między innymi analitykę, technologię marketingową, content marketing, e-commerce oraz doradztwo w dziedzinie digital transformation. Agencja regularnie zdobywa wyróżnienia i nagrody za efektywność i kreatywność kampanii. W 2019 zdobyła 3 statuetki w konkursie Effie Awards.

Communications Director, Publicis Groupe

joanna.carbol@publicisgroupe.com

PUBLICIS GROUPE

Publicis Groupe jest jednym z największych holdingów reklamowych na świecie i globalnym liderem w dziedzinie marketingu, komunikacji, transformacji cyfrowej napędzanych danymi, technologią i kreatywnością, które pozwalają tworzyć indywidualne doświadczenia konsumentów z markami na masową skalę.

W Polsce Publicis Groupe zatrudnia blisko 1500 ekspertów. Organizacja działa w oparciu o model operacyjny Power of One, którego ideą jest integracja i rozwój kompetencji gwarantujących obecnym i przyszłym klientom Grupy coraz większą wartość biznesową z realizowanych dla nich zadań.

Na polskim rynku w ramach Publicis Groupe działają znane i cenione na arenie lokalnej i światowej agencje marketingowe, skupione w obszarach kompetencyjnych: Creative & Content (Saatchi & Saatchi, Publicis, Leo Burnett, LiquidThread), Media (Starcom, Zenith, Spark Foundry, Performics), Public Relations (MSL, Publicis Consultants), Commerce (Digitas, &IS), Production (Prodigious), Data Science oraz Investment.

Communications Director, Publicis Groupe

joanna.carbol@publicisgroupe.com