nowe produkty/usługi handel towary konsumpcyjne

Poczta Polska z letnią ofertą sprzedażową

07.07.2020 | Poczta Polska

W ramach akcji LATO 2020 pocztowe placówki oferują najnowsze wydawnictwa dla dzieci oraz książeczki z akcji „Czytam sobie”, która ma na celu promowanie czytelnictwa wśród najmłodszych. Wakacje sprzyjają rodzinnym wyjazdom, to czas wysyłania pocztowych widokówek, kupowania pamiątkowych bibelotów. Warto przy okazji letniego odpoczynku zapoznać się z ofertą Poczty Polskiej.

Tegoroczna akcja „Czytam sobie” skierowana jest do pierwszoklasistów, ich nauczycieli i rodziców. Jej głównym celem jest wyrabianie nawyków czytania u najmłodszych. W pocztowych placówkach dostępne są pozycje o trzech poziomach trudności: 1 – składam słowa, 2 – składam zdania i 3 – połykam strony. Wszystkie książeczki posiadają formę zgodną z zaleceniami metodyków.

Dodatkowo klienci Poczty Polskiej mogą zapoznać się z najnowszą ofertą wydawniczą, która może zaciekawić nie tylko dzieci i młodzież, ale także osoby dorosłe. Wśród pozycji jest m.in. „Nie jesteś skazany" Grzegorza i Renaty Czerwińskich, „Mam wątpliwość” Aleksandry Radomskiej czy „Amulet", którego autorką jest Roma J. Fiszer, a także „Piechotą do źródeł Orinoko" Wojciecha Cejrowskiego oraz „Polska niezwykła. Przewodnik turystyczny".

Dla osób chcących dowiedzieć się czegoś nowego o miejscowościach, w których spędzają urlop, Poczta Polska oferuje szereg przewodników i map turystycznych.

Wizyta w pocztowej placówce to dobra okazja, by kupić pamiątkowy magnez na lodówkę lub breloczek. Swoje ulubione gadżety znajdą także zwolennicy bardziej wyszukanych wakacyjnych pamiątek, takich jak korkowe podkładki z folkowymi wzorami, zakładki magnetyczne do książek, czy papeterie. Szczególnie przydatne mogą okazać się atlasy grzybów i atlasy ptaków. Zaś osoby preferujące aktywny wypoczynek mogą kupić mapy rowerowych tras kilkunastu miast i okolic m.in. Trójmiasta, Warszawy, Poznania i Krakowa.

Na szlaku wakacyjnych wycieczek łatwo jest trafić do pocztowej placówki.

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28