styl życia turystyka/wypoczynek ekonomia/biznes/finanse nauka/edukacja/szkolenia

Youtuberzy Co z tym hajsem?! polecają 5 sposobów na tanie wakacje w Polsce

26.06.2020 | Provident Polska SA

Epidemia koronawirusa pokrzyżowała nasze wakacyjne plany i znacząco ograniczyła budżety przeznaczone na urlop. Jak pokazują wyniki Barometru Providenta, niemal ¼ Polaków zamierza w tym roku pozostać w domu. Wśród młodszych badanych (do 24 lat) ten odsetek wyniósł aż 31 proc. Youtuberzy Co z tym hajsem?! przekonują jednak, że nawet bez wielkich planów i obciążających wydatków, możemy spędzić niezapomniane lato.

Przed wybuchem epidemii to właśnie grupa młodszych respondentów snuła najbardziej dalekosiężne plany – niemal co czwarty zamierzał wypoczywać zarówno w kraju jak i za granicą, a zaledwie niecałe 4 proc. brało pod uwagę, że zostanie w domu. Sytuacja z koronawirusem mocno zweryfikowała ich urlopowe decyzje i wielu z nich postanowiło nigdzie nie wyjeżdżać.

Zobacz cały Barometr Providenta: Polacy rezygnują z wakacyjnych wyjazdów

Na pomoc przychodzą im youtuberzy z edukacyjnego kanału Co z tym hajsem?!, którzy przedstawiają proste sposoby na inspirujące wakacyjne rozrywki w Polsce. Ola, Maksym i Szymon zachęcają do odkrywanie polskiej przyrody oraz atrakcji lokalnych miejscowości.

Odpoczynek na działce, piesze i rowerowe wycieczki czy zabawa w turystę we własnym mieście to niemal bezkosztowe rozwiązania, które umilą wakacyjne dni. A Ci, którzy nie lubią siedzieć w miejscu mogą wykorzystać spadek cen benzyny i ruszyć w samochodową podróż po Polsce. Warto skorzystać także z tanich sposobów na nocleg i spędzić noc na biwaku pod namiotem lub z większą i zaufaną grupą, a najlepiej z rodziną, wynająć domek letniskowy na odludziu – wtedy będziemy mieli pewność, że zetkniemy się tylko z osobami, które przestrzegają zasad higieny w trakcie epidemii.

Kierownik ds. Społecznej Odpowiedzialności Biznesu, Provident Polska

malgorzata.domaszewicz@provident.pl

tel: +48 22 455 49 28

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.

Provident Polska SA jest częścią grupy finansowej International Personal Finance (IPF) notowanej na Londyńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, a także – w ramach notowań równoległych – na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. IPF działa w 11 krajach na całym świecie i planuje rozwój na kolejnych rynkach. W Polsce Provident działa od 1997 roku i jest największą firmą na rynku pozabankowych pożyczek gotówkowych. Prezesem zarządu jest Agnieszka Kłos.

Provident Polska jest firmą multikanałową i multiproduktową - dociera do wszystkich grup klientów i oferuje szereg produktów: pożyczkę konsumencką, dostępną w wariantach online, z obsługą domową lub samodzielną spłatą, a także pożyczkę dla firm.

Jednym z filarów strategii biznesowej Providenta jest odpowiedzialne pożyczanie. W 2018 roku Provident zaprezentował trzeci raport społeczny, w którym podsumowane zostały działania firmy w latach 2016-2017. Provident jest jedyną firmą pożyczkową, która przygotowuje raport CSR. W latach 2015, 2016 i 2018 Provident otrzymał nagrodę Etyczna Firma przyznawaną przez dziennik „Puls Biznesu”. W 2015 roku, będąc jednym z największych reklamodawców sektora finansowego, Provident został sygnatariuszem Rady Reklamy. Firma sześciokrotnie została wyróżniona certyfikatem Top Employer (w latach 2013-2018).

Kierownik ds. Społecznej Odpowiedzialności Biznesu, Provident Polska

malgorzata.domaszewicz@provident.pl

tel: +48 22 455 49 28

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.