nowe produkty/usługi handel internet zdrowie

Porówneo.pl zadba o zdrowie kierowców

27.05.2020 | Porówneo.pl

Porówneo.pl – bezpłatna porównywarka ubezpieczeń komunikacyjnych i kredytów rozszerza swoje portfolio. Tym razem stawia na telemedycynę. Od 25 maja 2020 r. każdy klient, który kupi polisę komunikacyjną w Porówneo.pl przez 3 miesiące będzie objęty bezpłatną opieką medyczną z telemedycyną w SIGNAL IDUNA. Marka w ten sposób reaguje na potrzeby klientów i promuje nowoczesne metody gwarantujące bezpieczeństwo w każdym momencie życia.

Na rynku telemedycyny w Polsce trwa prawdziwa rewolucja. Nowa wirtualna rzeczywistość, w której znalazło się wiele branż sprawiła, że nowoczesne kanały komunikacji i świadczenia usług zyskują na popularności. Polacy inwestują w e-zdrowie – do tej pory na kilkadziesiąt wizyt lekarskich, tylko 2 - 3 realizowane były stacjonarnie. Reszta odbywała się drogą telemedyczną (dane Ministerstwa Zdrowia).

Ubezpieczanie komunikacyjne i zdalna opieka

Od 25 maja, w ramach akcji „Bądź zdrowy z Porówneo”, ze zdalnej formy opieki zdrowotnej może skorzystać bezpłatnie każdy kupujący polisę komunikacyjną (OC, AC) w Porówneo.pl. Dokonując transakcji otrzyma gratis pakiet medyczny z telemedycyną w SIGNAL IDUNA na okres min. 3 miesięcy. Zyska tym samym dostęp do darmowych e-konsultacji oraz możliwość skorzystania z usług e-recepty, e-skierowania, e-zwolnienia lekarskiego, jak również umówienia wizyt u wybranych lekarzy specjalistów, wykonania badań w placówkach medycznych SIGNAL IDUNA, a nawet pomocy psychologa.

Gwarantowanie opieki lekarskiej i umożliwienie korzystania z bezpłatnych usług telemedycznych to ukłon w stronę klientów Porówneo, którzy w dobie koronawirusa oczekują błyskawicznego kontaktu i dostarczenia im innowacyjnych rozwiązań gwarantujących bezpieczeństwo – mówi Wojciech Rabiej, prezes Porówneo.pl. – Te oczekiwania możemy spełnić dzięki współpracy z SIGNAL IDUNA - jedną z największych instytucji finansowo-ubezpieczeniowych, świadczącą usługi od ponad 100 lat. Obecnie każdy klient Porówneo.pl bez wychodzenia z domu może w bardzo krótkim czasie nie tylko porównać i kupić online polisę komunikacyjną, ale też w szybki i prosty sposób skonsultować się z lekarzami różnych specjalizacji, otrzymać e-receptę, e-zwolnienie, zalecenia dotyczące leczenia czy skierowanie na badania lub bezpośrednią wizytę lekarską w jednej z 400 placówek naszego partnera zlokalizowanych w całej Polsce – zaznacza Wojciech Rabiej.

Bezpieczny i zdrowy kierowca

Promocja „Bądź zdrowy z Porówneo” obejmuje każdego, kto kupi polisę komunikacyjną (OC, AC) na Porówneo.pl. Po podpisaniu umowy i dopełnieniu formalności przez 3 miesiące za damo będzie można uzyskać porady medyczne lekarza POZ oraz lekarzy - internisty, chirurga ogólnego, dermatologa, endokrynologa czy okulisty. W pakiecie znajdzie się również możliwość umówienia wizyt u wybranych specjalistów i wykonania badań diagnostycznych (laboratoryjnych, obrazowych, czynnościowych) np. morfologii krwi oraz zabiegów ambulatoryjnych, pielęgniarskich i szpitalnych tj. usunięcie szwów, podanie kroplówki czy usunięcie migdałka. Wszystkie świadczenia zrealizowane zostaną w sieci 400 placówek medycznych SIGNAL IDUNA w całej Polsce, dzięki czemu czas oczekiwania na wizytę został ograniczony do minimum.

Dodatkowo do dyspozycji klientów Porówneo.pl będzie Assistance Medyczny - szybka pomoc medyczna - telefoniczna rozmowa z pracownikiem uprawnionym przez SIGNAL IDUNA, który w miarę posiadanej wiedzy specjalistycznej oraz istniejących możliwości udzieli uprawnionemu ustnej informacji, co do dalszego postępowania. Będzie można skorzystać też z Infolinii Baby Assistance udzielającej informacji m.in. o objawach ciąży, badaniach prenatalnych, szkołach rodzenia, pielęgnacji w czasie ciąży i po porodzie, karmieniu oraz pielęgnacji noworodka czy obowiązkowych szczepieniach dzieci.

Akcja dbania o bezpieczeństwo i zdrowie klientów Porówneo.pl – „Bądź zdrowy z Porówneo” potrwa od 25 maja 2020 do odwołania. Więcej informacji można znaleźć na https://porowneo.pl/badz-zdrowy.

Informacje o Porówneo.pl

Porówneo.pl to nowoczesna porównywarka ubezpieczeń komunikacyjnych (OC, AC, NNW, Assistance), współpracująca z największymi towarzystwami ubezpieczeniowymi. Klienci mogą porównać i zakupić polisy dopasowane do swoich potrzeb oraz możliwości, spośród ofert takich firm, jak m.in. Aviva, AXA, Benefia, Generali, Link4, MTU24, Proama, PZU czy You Can Drive. Wybór oraz zakup ubezpieczenia komunikacyjnego zajmuje zaledwie kilka minut i może być zrealizowany za pośrednictwem serwisu online, jak też telefonicznie poprzez kontakt z doradcą. Eksperci Porówneo.pl z centrum telefonicznej obsługi klienta doradzają także przy wyborze ubezpieczeń turystycznych oraz domu i mieszkania. Poza działalnością sprzedażową, misją Porówneo.pl jest edukacja konsumentów w zakresie bardziej efektywnego i wygodniejszego korzystania z dostępnych na rynku usług ubezpieczeniowych i finansowych. Porówneo.pl rozpoczęło działalność pod koniec 2017 roku. Więcej informacji o firmie można znaleźć na stronie porowneo.pl.

Informacje o Porówneo.pl