media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Bank BNP Paribas Instytucją Roku 2019

02.04.2020 | Bank BNP Paribas

Bank BNP Paribas został trzykrotnie uhonorowany tytułem „Instytucji Roku 2019”. Prestiżowe statuetki zostały przyznane Bankowi za „Najlepszą obsługę w placówce”, „Najlepszy zdalny proces otwarcia konta”, a także w kategorii „Najlepsza Społeczna Odpowiedzialność Biznesu”.

W tegorocznej edycji eksperci portalu MojeBankowanie.pl oceniali m.in. jakość obsługi w oddziałach banków. W ramach badania przeprowadzono blisko 600 audytów, podczas których weryfikowano produkty bankowe, z których najczęściej korzystają klienci. Były to: konto osobiste, kredyt gotówkowy, produkty depozytowe oraz karta kredytowa. Bank BNP Paribas otrzymał tytuł Instytucji Roku w kategorii „Najlepsza obsługa w placówce”.

Ponadto, Bank BNP Paribas otrzymał tytuł Instytucji Roku w kategorii „Najlepszy zdalny proces otwarcia konta”. W tej kategorii eksperci w każdym banku podjęli próbę otwarcia 10 kont bez wychodzenia z domu. Zbadano proces otwarcia konta przez kuriera, wideo oraz selfie. Szczególną uwagę zwrócono na wniosek, komunikację banku, sposób dostarczenia umowy, przekazane dokumenty, kartę płatniczą, aktywację konta oraz możliwości jego zamknięcia zdalnie.

Oprócz wyróżnień w sferze jakości usług finansowych, nagrodzone zostały także działania z zakresu społecznej odpowiedzialności banków. Kapituła przyznała BNP Paribas tytuł „Banku Odpowiedzialnego Społecznie”. Bank został nagrodzony za Program Bank Zielonych Zmian.

Konkurs „Instytucja Roku” jest prowadzony przez ekspertów portalu MojeBankowanie.pl. Celem inicjatywy jest poprawa poziomu jakości obsługi klientów firm z sektora finansowego oraz rozpowszechnianie najlepszych praktyk w tym zakresie.

Więcej informacji: www.instytucjaroku.pl

Izabela Tworzydło
Dyrektorka Dep. Komunikacji Korporacyjnej, Rzeczniczka prasowa, BNP Paribas Bank Polska

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl