media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Provident z nową, rodzinną reklamą „Pożyczki wynajmowanej”

20.02.2020 | Provident Polska SA

Provident Polska wraca z kolejną odsłoną kampanii w rytm przeboju „Mam plan” i promuje „Pożyczkę wynajmowaną”. Każde pożyczone 1000 zł kosztuje 50 zł miesięcznie.

Provident Polska startuje z nową kampanią „Pożyczki wynajmowanej”. W najnowszych spotach reklamowych przedstawiona jest kolejna historia o rodzinnych planach. Bohaterami jest młode małżeństwo, Monika i Bartek, którzy postanawiają zrobić niespodziankę swojemu synkowi Kajtkowi oraz ich psu Mańkowi. Przygotowują dla psiaka własne miejsce – domek pod schodami z wygodnym legowiskiem oraz zabawkami i przysmakami. Z prezentu równie mocno cieszy się Kajtek, który chętnie bawi się z Mańkiem w jego nowym kąciku.

- Po raz kolejny w naszej kreacji reklamowej zdecydowaliśmy się na opowiedzenie ciepłej, rodzinnej historii, pokazującej jak wiele radości może sprawić spełnianie marzeń najbliższych – mówi Anna Słomska, Kierownik ds. Komunikacji Marketingowej. – Najnowszy spot nawiązuje do wcześniejszych reklam zarówno klimatem, jak i wykorzystaniem piosenki „Mam plan”, która stała się jednym z naszych znaków rozpoznawczych. Tym razem rozśpiewaną reklamę będzie można usłyszeć także w radiu – dodaje Anna Słomska.

Oferta „Pożyczka wynajmowana”, promowana w najnowszym spocie Providenta, udzielana w kwotach od 500 do 4000 zł, obowiązuje już od lipca 2018 r.  i jest przeznaczona dla nowych klientów. W ramach oferty za każde pożyczone 1000 zł należy spłacić 50 zł miesięcznie. W przypadku pożyczki na 1000 zł, spłacanej w 5 ratach, całkowity koszt kredytu wynosi 250 zł, natomiast RRSO 79,58 proc.

Nowa odsłona kampanii wystartowała w głównych stacjach telewizyjnych, a także w radiu oraz online. Kreacją i przygotowaniem kampanii zajęła się agencja Isobar, należąca do grupy Dentsu Aegis Network Polska, a za media plany i zakup mediów odpowiada dom mediowy OMD.

***

Oferta produktowa „Pożyczka Wynajmowana” obowiązuje od 18.07.2018 r. i dotyczy pożyczki w opcji na Konto/ w Gotówce spłacanej w pięciu miesięcznych ratach o całkowitej kwocie pożyczki od 500 do 4000 zł, w której spłata pożyczonej kwoty następuje w ostatniej, piątej racie. Z oferty „Pożyczka Wynajmowana” mogą skorzystać wyłącznie nowi klienci. Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej konsumenta. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 79,58%; całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 1000 zł; całkowita kwota do zapłaty 1250 zł; oprocentowanie stałe 0%; całkowity koszt kredytu 250 zł (w tym: prowizja 210 zł; opłata przygotowawcza 40 zł; odsetki 0 zł); 5 miesięcznych rat: 4 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości 50 zł, ostatnia, 5. miesięczna rata w wysokości 1050 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 10.01.2020 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki Wynajmowanej.

Karolina Łuczak
Dyrektorka Biura Prasowego i Komunikacji Wewnętrznej, Rzeczniczka Prasowa, Provident Polska

karolina.luczak@provident.pl

tel: +48 668313014

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.

Provident Polska SA jest częścią grupy finansowej International Personal Finance (IPF) notowanej na Londyńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, a także – w ramach notowań równoległych – na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. IPF działa w 11 krajach na całym świecie i planuje rozwój na kolejnych rynkach. W Polsce Provident działa od 1997 roku i jest największą firmą na rynku pozabankowych pożyczek gotówkowych. Prezesem zarządu jest Agnieszka Kłos.

Provident Polska jest firmą multikanałową i multiproduktową - dociera do wszystkich grup klientów i oferuje szereg produktów: pożyczkę konsumencką, dostępną w wariantach online, z obsługą domową lub samodzielną spłatą, a także pożyczkę dla firm.

Jednym z filarów strategii biznesowej Providenta jest odpowiedzialne pożyczanie. W 2018 roku Provident zaprezentował trzeci raport społeczny, w którym podsumowane zostały działania firmy w latach 2016-2017. Provident jest jedyną firmą pożyczkową, która przygotowuje raport CSR. W latach 2015, 2016 i 2018 Provident otrzymał nagrodę Etyczna Firma przyznawaną przez dziennik „Puls Biznesu”. W 2015 roku, będąc jednym z największych reklamodawców sektora finansowego, Provident został sygnatariuszem Rady Reklamy. Firma sześciokrotnie została wyróżniona certyfikatem Top Employer (w latach 2013-2018).

karolina.luczak@provident.pl

tel: +48 668313014

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.