wydarzenia ekonomia/biznes/finanse

Biznesowa randka w O4 Coworking

14.02.2020 | Olivia Business Centre

„Jeśli w pojedynkę idziemy szybciej, a we dwójkę dalej, to pomyśl co możemy zrobić po godzinnej sesji szybkich randek biznesowych”. O tym, jaka jest waga współdziałania i siła relacji mieli okazję przekonać się uczestnicy Speed Datingu Biznesowego organizowanego przez O4 Coworking.

- Spotkanie w tej formule jest okazją, by poznać partnerów biznesowych, kontrahentów, podwykonawców i potencjalnych współpracowników. To jednocześnie szansa na rozwiązanie problemów zasobowych przez skuteczny outsourcing dostępny w sąsiedztwiewyjaśnia pomysł Izabela Paluch Community Manager O4 Coworking.

W „randce” wzięło udział 26 uczestników pracujących w firmach, takich jak Agencja Rozwoju Pomorza, Camai, Cycloud, Develocraft, EF Education, Enter Room, Fellow Finance, FinestMedia, Fundacja Inspirujące Przykłady, Infoshare Academy, inRatio, Kancelaria Radcy Prawnego Dr Maciej Łaga, Kancelaria Radcy prawnego Małgorzata Suchecka, Loudabout Robert Borkowski, Nowodworski Estates, P-Beep, Periant, Predict X, Sayf, Sukcessorki, Thinking Zone, Winning moves i Yazgot.

- Speed Dating biznesowy stwarza możliwość zaprezentowania rozwiązań, które oferują uczestniczące w nim firmy, więc jestem pewna, że niebawem przekonamy się, jakie światowe projekty narodziły się po spotkaniu. Naszą misją jest, aby O4 Coworking był przestrzenią, która sprzyja działaniu. Systematycznie organizujemy wydarzenia mające na celu zapoznanie potencjalnych klientów i partnerów biznesowych.  Obserwując dynamikę rozwoju i umiejętnie wykorzystany potencjał mam pewność, że takie „randki” są skuteczne i oczekiwane przez uczestnikówdodaje Iza.

Kalendarium nadchodzących wydarzeń w O4 Coworking dostępne jest pod adresem https://o4.network/events-calendar/list/

Olivia Business Centre – największe centrum biznesowe w Polsce Północnej, zlokalizowane w samym sercu Trójmiasta stanowi szczególny adres dla ponad 500 topowych firm. Swoje siedziby mają tu m.in. Amazon, Arrow Electronics, Bayer, Energa, PwC, Ricoh, Sii, czy ThyssenKrupp.

Rozumiejąc, że o sukcesie przedsiębiorstwa decydują zróżnicowane czynniki, gwarantuje im – obok najwyższej jakości przestrzeni biurowych – dostęp do obecnych w centrum wyspecjalizowanych firm HR, IT, finansowych, świadczących usługi consultingowe, prawne czy marketingowe. Do dyspozycji najemców pozostają także m.in. centra konferencyjne, centrum medyczne z apteką, studio fitness CityFit, gimnazjum, przedszkole, żłobek, salon urody, notariusz czy punkt ładowania samochodów elektrycznych. Olivia aktywnie wspiera lokalną społeczność, realizuje też liczne projekty służące rozwojowi i integracji pracowników kompleksu. Regularnie odbywają się tu wydarzenia biznesowe, edukacyjne, kulturalne i sportowe.