wydarzenia ekonomia/biznes/finanse nauka/edukacja/szkolenia

Światowy Tydzień Przedsiębiorczości na PG

13.11.2019 | Politechnika Gdańska

Wydział Zarządzania i Ekonomii PG, Biuro Karier PG, Agencja Rozwoju Pomorza S.A., Samorząd Studentów PG oraz wydawca karty Euro 26 zapraszają studentów i absolwentów Politechniki Gdańskiej do udziału wwydarzeniach, organizowanych w ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości, które odbędą się na uczelni w dniach 19–23 listopada. Światowy Tydzień Przedsiębiorczościto międzynarodowy projekt promujący świadomy rozwój, aktywną postawę wobec życia i podejmowanie biznesowych inicjatyw. W programie znalazły się m.in. ciekawe spotkania, prelekcje, panele dyskusyjne oraz warsztaty z pracownikami uczelni oraz przedstawicielami firm, urzędów i instytucji wspierających przedsiębiorców.

19 listopada

18.00–20.00, Wydział Zarządzania i Ekonomii, Aula 107

dr Ewa Hope, Spotkanie filmowe: „Odpowiedzialność w nieodpowiedzialnych  czasach”, tytuł filmu: „Good night and good luck”, reż. George Clooney

20 listopada

9.00–11.00Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 410

Jakub Golik, warsztat: „Game Theory” (w jęz. ang.)

9.45–15.00, Gmach Główny, sala 300 + hol

prelekcje Agencji Rozwoju Pomorza S.A., Zespołu Rzeczników Patentowych PG, Centrum Transferu Wiedzy i Technologii PG oraz prezentacje przedstawicieli urzędów i instytucji wspierających przedsiębiorców: Agencja Rozwoju Pomorza, Urząd Miasta Gdańska, Urząd Marszałkowski, ZUS, Pomorska Specjalna Strefa Ekonomiczna, Gdański Urząd Pracy, Wojewódzki Urząd Pracy, Pierwszy Urząd Skarbowy. Swoja ofertę zaprezentują również:  Centrum Transferu Wiedzy i Technologii PG, Samorząd Studentów PG oraz Biuro Karier PG.

11.15–12.00, Wydział Zarządzania i Ekonomii, Aula 107

dr Paweł Ziemiański, wykład: „O efektuacji, czyli skąd czerpać inspirację do działań przedsiębiorczych”

12.15–13.00, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 208

dr Michał Tomczak, warsztat „Przedsiębiorcze zespoły”

21 listopada

8.309.00, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 110-111

Agata Kukwa, Head of Communications, DAC SA, spotkanie: „Nic nie musisz – jak pracować i nie zwariować?”

9.00–10.00, Wydział Zarządzania i Ekonomii, Aula 107

ZUS, wykład: „Cała prawda o tym, co ZUS robi z naszymi pieniędzmi”

9.15–9.45, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 110-111

Małgorzata Zalewska, mentor, blogger, spotkanie: „Jakie umiejętności potrzebne są do szczęśliwego życia?”

10.00–10.30, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 110-111

Agnieszka Meller, Head of Startup&Investor, Infoshare, spotkanie „Startupy - dobra zabawa czy przyszłość przedsiębiorczości?"

10.15–11.00, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 410

dr Paweł Ziemiański, warsztat I: „O efektuacji, czyli skąd czerpać inspirację do działań przedsiębiorczych”

10.15–11.00, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 204

dr Michał Tomczak, warsztat II: „Przedsiębiorcze kompetencje”

10.45–11:15, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 110–111

Bartosz Sobolewski, CEO PIRXON, Head of Robotic Process Automation, spotkanie:„Będziemy zarządzać czy być zarządzanymi przez roboty?”

11.10–12.40, Wydział Zarządzania i Ekonomii, Aula 107

Bayer, wykład: „Innovation” (w jęz. ang.)

12.00–15.00, Bratniak, sala 402

panele dyskusyjne w ramach cyklu DBC - Development & Business Club

13.00–13.50, Wydział Zarządzania i Ekonomii, s. 110–111, Flex, warsztat: „Jak zarobić pierwszy milion”

18.00–21.00, AK PG Kwadratowa, „Business meeting” – spotkania twarzą w twarz z ludźmi sukcesu;

22.003.00, AK PG Kwadratowa, impreza „Business Party”.

22 listopada

9.00–16.00, budynek Bratniak, sala 402

warsztaty z autoprezentacji „Wystąpienia codzienne i niecodzienne” przygotowane i prowadzone przez Michała Mańkiewicza, absolwenta PG oraz Szkoły Trenerów Wszechnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego, wicemistrza Polski w Konkursie Mów Humorystycznych.

23 listopada

9.00–17.00, budynek Bratniak,  sala 402

Projekt Ekspert – warsztaty, podczas których studenci zdobędą wiedzę z zakresu zarządzania projektami. Projekt Ekspert to cykliczna inicjatywa EURO26 oraz PM Experts.

Więcej informacji można znaleźć [tutaj].

Politechnika Gdańska
Biuro Prasowe Politechniki Gdańskiej