budownictwo/nieruchomości

Cushman & Wakefield ambasadorem jubileuszowej, X edycji konferencji Coworking Europe

08.11.2019 | Cushman & Wakefield

W dniach 13-15 listopada br., na Stadionie Narodowym w Warszawie odbędzie się największa w Europie konferencja poświęcona tematyce elastycznych powierzchni biurowych – Coworking Europe, organizowana przez SocialWorkplaces.com. Międzynarodowa firma doradcza Cushman & Wakefield została ambasadorem tego wydarzenia w Polsce.

Coworking Europe jest z pewnością największym w Europie wydarzeniem dotyczącym rozwoju coworkingu i jego wpływu na przedsiębiorczość, innowacje oraz – ogólnie – na przyszłość miejsca pracy. W tym roku w Warszawie odbędzie się jubileuszowa, X edycja tej 3-dniowej konferencji, która zgromadzi około 800 uczestników z Europy, Ameryki Północnej i Azji.

- W Polsce od kilku lat rośnie świadomość dotycząca coworkingu i jego roli w segmencie nowoczesnych powierzchni biurowych, dlatego bycie ambasadorem wydarzenia Coworking Europe to ogromny przywilej. Organizatorzy zdecydowali, że na jubileuszową X edycję konferencji wybrano Warszawę, co sprawia, że po raz pierwszy w historii będziemy mieli okazję gościć tak wielu ekspertów z segmentu elastycznych powierzchni biurowych z całej Europy. Podczas wydarzenia, oprócz prowadzonego przeze mnie panelu dyskusyjnego „How coworking increases real estate and property value?”, będzie można również spotkać się z przedstawicielami Cushman & Wakefield z Polski, Rosji, Węgier czy Rumunii i porozmawiać o perspektywach rozwoju sektora coworkingowego na ich rodzimych rynkach – powiedział Mikołaj Niemczycki, Associate, Coworking Clients Manager, Cushman & Wakefield.

Mikołaj Niemczycki będzie prowadził panel dyskusyjny zatytułowany „How coworking increases real estate and property value?”, w którym razem z kluczowymi przedstawicielami branży nieruchomości komercyjnych postara się odpowiedzieć na pytania dotyczące tego, czy i jaki wpływ ma coworking na wycenę budynku, jaka jest optymalna skala powierzchni dla operatora powierzchni elastycznych, czy budynek w całości obsługiwany przez operatora coworkingowego, jako jedynego najemcę, może być dobrym produktem inwestycyjnym i czy posiadanie w budynku powierzchni elastycznych pomaga w wynajmie tradycyjnych biur, czy stanowi konkurencję w walce o tego samego klienta?

Ponadto Mikołaj Niemczycki weźmie udział w panelu dyskusyjnym zatytułowanym „Coworking i Sprzedaż - Jakie procesy, strategie i narzędzia należy wdrożyć aby zwiększyć liczbę członków oraz poziom wynajęcia?”  i wraz z innymi ekspertami rynku postara się znaleźć odpowiedź na pytanie: Jakie są najlepsze kanały dotarcia do najemców oraz jakie są oczekiwania najemców w stosunku do powierzchni i operatorów coworkingowych?

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rzecz najemców i właścicieli nieruchomości komercyjnych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości, zatrudnia ok. 51 tysięcy pracowników w 400 biurach i 70 krajach na całym świecie. W 2018 roku jej przychody wyniosły 8,2 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji można uzyskać na stronie: www.cushmanwakefield.pl lub na Twitterze: @CushWakeCE

O Cushman & Wakefield