sport energetyka

Energa Mecenasem Toruńskiego Sportu

23.10.2019 | Grupa ENERGA

Energa otrzymała zaszczytny tytuł Mecenasa Europejskiego Miasta Sportu Toruń 2019. W tegorocznej edycji sportowej nagrody, gdański koncern uhonorowany został za wieloletnie zaangażowanie we wsparcie klubu koszykówki kobiet - Energa Katarzynki Toruń, klubu tenisa stołowego – Energa Manekin Toruń oraz klubu hokeja na lodzie - KH Energa Toruń, których jest sponsorem tytularnym.

Dyrektor Biura Prasowego Grupy Energa, Energa SA

biuroprasowe@energa.pl

Zawsze aktualne wiadomości na temat Grupy  Energa znajdziecie na naszym Twitterze a także na naszym Facebooku

Grupa Energa jest jedną z czterech największych grup energetycznych w Polsce, z wiodącą pozycją na polskim rynku pod względem udziału energii elektrycznej pochodzącej ze źródeł odnawialnych w produkcji własnej. Podstawowa działalność Grupy obejmuje dystrybucję, wytwarzanie oraz obrót energią elektryczną. Dostarcza i sprzedaje prąd ponad 3 mln klientów, zarówno gospodarstwom domowym, jak i przedsiębiorcom.

Grupa Energa jest trzecim największym zintegrowanym operatorem systemu dystrybucyjnego (OSD) w Polsce pod względem wolumenu dostarczanej energii. Sieć dystrybucyjna składa się z linii energetycznych o łącznej długości 188 tys. km i obejmuje swoim zasięgiem obszar blisko 75 tys. km2, co stanowi ok. 24 proc. powierzchni kraju.

Dyrektor Biura Prasowego Grupy Energa, Energa SA

biuroprasowe@energa.pl