praca nauka/edukacja/szkolenia

ING partnerem Olimpiady Zwolnieni z Teorii

18.10.2019 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

ING Bank Śląski dołączył do grona partnerów pierwszej praktycznej Olimpiady Zwolnieni z Teorii, organizowanej przez Fundację Social Wolves. Uczniowie, uczestnicy olimpiady, w ramach  Wyzwania ING zrealizują  projekty społeczne, a zdobyte doświadczenie przełoży się na praktyczną wiedzę na temat współpracy, motywacji i zarządzania projektami.

Jednym z priorytetów ING Banku Śląskiego jest wspieranie proaktywnej postawy życiowej. Działania, które rozwijają tę umiejętność znalazły się zarówno w strategii biznesowej, jak i strategii zrównoważonego rozwoju. ING nazywa tę rozwijaną wśród pracowników i klientów kompetencję Genem Przedsiębiorczości. W jego skład wchodzą: dostrzeganie szans, odpowiedzialność, samorozwój, bycie perfekcjonistą (ale tylko w 80%) i pomaganie innym w osiąganiu sukcesów.

Unia Europejska zdefiniowała kluczowe kompetencje pracownika na rozwijającym się rynku pracy. Są to inicjatywa i przedsiębiorczość. Właśnie m.in. takie umiejętności pozwala zdobyć udział w Wyzwaniu ING.

- Bycie aktywnym, branie spraw we własne ręce i robienie tego co potrafi się najlepiej – to właśnie jest przedsiębiorczość. To również poszukiwanie możliwości i szans rozwoju w oparciu o własne zasoby i umiejętności. Zachęcamy uczniów by rozwijali się zdobywając kompetencje niezbędne na rynku pracy - powiedziała Joanna Erdman, wiceprezes Zarządu ING Banku Śląskiego. Podejmijcie z nami wyzwanie poszukiwania w społeczeństwie genu przedsiębiorczości - dodała Joanna Erdman.

Na znalezienie pomysłu i ich rejestrację uczestnicy olimpiady mają czas do 30 listopada br.

Jako partner, ING Bank Śląski oferuje uczestnikom:

• serię szkoleń online z ekspertami banku,
  • konsultacje projektu z mentorami ING,
  • jednodniowy warsztat w Katowicach, poprowadzony przez specjalistów banku,
  • zaświadczenie uczestnictwa w realizacji  Wyzwania ING.

W programie może wziąć udział każdy, kto chce realizować projekt w temacie przedsiębiorczości oraz chciałby zdobyć kompetencję współpracy w zespole. Jedyny warunek to ukończone 13 lat. Na zakończenie uczestnicy  zdobędą honorowane na całym świecie certyfikaty Project Management Institute.

Platforma edukacyjna Zwolnieni z Teorii powstała w 2013 roku, by dać każdemu młodemu człowiekowi możliwości darmowego nabywania kompetencji przyszłości, takich jak: współpraca, komunikacja czy przywództwo. Twórcą Zwolnionych z Teorii jest start-up społeczny Social Wolves.

Więcej informacji na temat Olimpiady, terminów programu i Wyzwania ING jest dostępnych jest tutaj.

Magdalena Ostrowska
Starszy Menedżer ds. Komunikacji, ING Bank Śląski S.A.

magdalena.ostrowska1@ing.pl

Magdalena Ostrowska
Starszy Menedżer ds. Komunikacji, ING Bank Śląski S.A.

magdalena.ostrowska1@ing.pl