środowisko naturalne/ekologia ekonomia/biznes/finanse

Bank BNP Paribas posadzi tysiące drzew tlenowych za każdy nowy kredyt lub założone konto

10.10.2019 | Bank BNP Paribas

Bank BNP Paribas łączy promocję swoich produktów z kolejną akcją na rzecz klimatu. Bank stworzy Wielkie Ogrody Tlenowe, czyli plantacje drzew, które mają pomóc w walce z emisją dwutlenku węgla.

Obecnie Bank posiada w swojej ofercie kredyt gotówkowy - „Kredyt zielonych zmian”, który jest dostępny w kwocie od 1000 zł do 200 000 zł na okres od 6 do 120 miesięcy (od 85 miesięcy dla kwot powyżej 30 000 zł). W ramach „Kredytu zielonych zmian” dla okresu kredytowania powyżej 5 lat klient może także skorzystać z promocji „Dwa ostatnie lata bez odsetek”. Warunkiem obniżenia oprocentowania jest złożenie pełnego wniosku o kredyt do 09.01.2020 r., przystąpienie do promocji, zawarcie umowy kredytu gotówkowego „Kredyt zielonych zmian” na okres od 61 miesięcy, terminowa spłata kredytu zgodnie z harmonogramem oraz utrzymanie okresu kredytowania nie krótszego niż wskazany pierwotnie w umowie.

„Kredyt zielonych zmian” znalazł się na pierwszym miejscu rankingów portalu Money.pl (1. miejsce dla kredytu konsolidacyjnego w październiku 2019 r.) oraz Comperia.pl (1. miejsce w rankingu kredytów gotówkowych w kwocie 85 000 zł).

Wnioski o "Kredyt zielonych zmian" można składać do 9 stycznia 2020 r. Szczegółowe informacje o kredycie, w tym ubezpieczeniu, kanałach sprzedaży kredytu oraz regulamin promocji „Dwa ostatnie lata bez odsetek” dostępne są w oddziałach Banku oraz na stronie www.bnpparibas.pl.

Bank BNP Paribas uruchomił specjalną stronę internetową www.bankzielonychzmian.pl. Odwiedzający mogą znaleźć więcej informacji na temat tej inicjatywy, a także obliczyć swój ślad węglowy oraz znaleźć podpowiedzi, jak przez drobne działania i zmianę nawyków poprawić swoje oddziaływanie na środowisko.

10 października to Dzień Drzewa, który obchodzony jest od 1872 rok, kiedy Julius Sterling Morton, sekretarz rolnictwa Stanów Zjednoczonych, zaapelował do Amerykanów aby, kto może posadził drzewo. Od 1951 roku święto jest obchodzone we wszystkich krajach członkowskich ONZ. Poszczególne kraje obchodzą Dzień Drzewa w różnym terminie.

Izabela Tworzydło
Dyrektorka Dep. Komunikacji Korporacyjnej, Rzeczniczka prasowa, BNP Paribas Bank Polska

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl

izabela.tworzydlo@bnpparibas.pl