wydarzenia ekonomia/biznes/finanse nauka/edukacja/szkolenia

MBA bez znaków zapytania. Dni otwarte w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej

09.09.2019 | Comunicativo PR

Szkoła Biznesu Politechniki Warszawskiej zaprasza na cykl dni otwartych, w trakcie których będzie można bliżej poznać pełną gamę programów edukacyjnych dla kadry zarządzającej i przedsiębiorców. Będzie to aż osiem spotkań z wykładowcami, gośćmi specjalnymi oraz absolwentami MBA. Pierwszy dzień otwarty odbędzie się już 10 września i poświęcony będzie Executive MBA Katalyst.

Formuła dni otwartych pozwala uzupełnić wiedzę na temat oferty edukacyjnej, poznać kadrę wykładowców, a nawet absolwentów, którzy, bogatsi o doświadczenie studiowania, mogą opowiedzieć zaletach zdobywania specjalistycznej wiedzy. W ten sposób informacje o możliwościach programów MBA przekazywane za pomocą stron internetowych oraz mediów społecznościowych, są wzbogacane np. o żywą rozmowę, kontakt z wykładowcami. Ważna jest także wymiana doświadczeń – np. z absolwentami oraz uzyskanie odpowiedzi na najbardziej nurtujące lub czasami proste pytania o zakres wiedzy, harmonogram zajęć i praktyk, wyjazdów zagranicznych, a nawet… miejsce parkingowe. Spotkanie z osobami tworzącymi szkołę ma wyjątkowy charakter i często towarzyszą mu goście, wykłady specjalne czy poczęstunek.

Szkoła Biznesu Politechniki Warszawskiej przygotowała cykl dni otwartych we wrześniu i październiku dla osób zainteresowanych programami MBA i studiami podyplomowymi - kadr zarządzających, przedsiębiorców oraz reprezentantów środowiska biznesowego, chcących poszerzyć kompetencje. Wstęp na wszystkie spotkania jest wolny.

Executive MBA Katalyst - najlepszy program MBA

W najbliższy wtorek - 10 września o godz. 18.00, osoby, które pojawią się w Szkole Biznesu na Dniu otwartym Executive MBA Katalyst będą mogły także uczestniczyć w wykładzie Jowity Michalskiej, założycielki i CEO Digital University, pt. "Longevity and Robots - How to survive digital revolution".

Tegoroczne studia Executive MBA Katalyst są poszerzone o nowy program poświęcony start-up’om: ich zakładaniem i zarządzaniem nimi. New Venture Project realizowany jest wspólnie z partnerem merytorycznym - MIT Enterprise Forum CEE, akceleratorem technologicznym afiliowanym z Massachusetts Institute of Technology, najlepszą na świecie uczelnią technologiczną.

Współpracą ze startupami zainteresowane są obecnie największe międzynarodowe korporacje, które zabiegają o pozyskanie najbardziej innowacyjnych technologii. Szkoła Biznesu PW jest jedyną uczelnią w Polsce, która - korzystając z ich doświadczeń sektora innowacji - sprofilowała swój program EMBA na potrzeby rozwijania u uczestników kompetencji w zakresie zakładania własnych biznesów, a także w obszarze przedsiębiorczości korporacyjnej.

Executive MBA Katalyst to najlepszy program MBA w opinii absolwentów (ranking Perspektywy 2018 r.). Prestiżowe studia (akredytacja EPAS) prowadzone w języku angielskim z udziałem międzynarodowej kadry wykładowców i praktyków biznesu. Program został uzupełniony o wiedzę związaną z zakładaniem i prowadzeniem startupów, której wysoką jakość gwarantuje partner merytoryczny - MIT Enterprise Forum CEE, afiliowany z Massachusetts Institute of Technology, najlepszą na świecie uczelnią technologiczną. Dla wyższej i średniej kadry menedżerskiej. Czas trwania: 2 lata (537 godzin + 150 godzin projektowych). Rekrutacja: do 7 października 2019 r. Dzień otwarty Executive MBA Katalyst w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej: 10 września (wtorek), godz. 18.00. Zapisy: http://bit.ly/EMBADzieńOtwarty

Zaproszenia na dni otwarte dotyczą także innych programów Szkoły:

• MBA Digital Transformation - studia poświęcone transformacji cyfrowej i nowym technologiom, które pozwalają podnieść międzynarodową konkurencyjność firm. Czas trwania: 1 rok (426 godzin - 2 semestry). Rekrutacja: do 27 września 2019 r.
    MBA Digital Transformation Dzień otwarty: 12 września, czwartek, godz. 18:00. Zapisy: http://bit.ly/MBADzieńOtwarty12września
  • MBA Finance & Technology dla managerów z obszarów finansowych, którzy pragną rozszerzyć swoje kompetencje przywódcze i zdolności analityczne w oparciu o strategiczne zarządzanie finansami przedsiębiorstw. Czas trwania: 1 rok (426 godzin - 2 semestry). Rekrutacja: do 27 września 2019 r.
    MBA Finance & Technology Dzień otwarty: 12 września, czwartek, godz. 18:00. Zapisy: http://bit.ly/MBADzieńOtwarty12września
  • ACCA Postgraduate Studies in Accounting & Finance – studia podyplomowe, akredytowane przez prestiżową organizację Association of Chartered Certified Accountants, gwarantujące m.in. zaliczenie egzaminów F1-F4 oraz F5-F9 w standardzie ACCA. Dla specjalistów z zakresu finansów, rachunkowości oraz zarządzania. Czas trwania: 1 rok (268 godzin - 2 semestry). Rekrutacja: do 25 września 2019 r. ACCA Postgraduate Studies in Accounting & Finance Dzień otwarty: 17 września (wtorek), godz. 18:00. Zapisy: http://bit.ly/DzieńOtwarty17września
  • Studium Farmakoekonomiki – studia podyplomowe dla osób, które pragną zaktualizować swoją wiedzę i przygotować się do podniesienia konkurencyjności firmy na międzynarodowym rynku leków. Czas trwania: 128 godzin - 1 semestr. Rekrutacja: do 31 października 2019 r. Studium Farmakoekonomiki Dzień otwarty: 26 września (wtorek), godz. 18:00. Zapisy: http://bit.ly/ISMFDzieńOtwarty
  • Interdyscyplinarne Studia Menedżerów Farmacji – studia podyplomowe przeznaczone dla osób pracujących lub chcących pracować w przemyśle farmaceutycznym bądź medycznym. Czas trwania: 213 godzin - 2 semestry. Rekrutacja: do 30 września 2019 r. Interdyscyplinarne Studia Menedżerów Farmacji Dzień otwarty 26 września (wtorek), godz. 18:00. Zapisy: http://bit.ly/ISMFDzieńOtwarty

• Total Design Management - warsztatowy program zajęć współtworzony wraz z Instytutem Wzornictwa Przemysłowego. Dla osób rozumiejących miejsce wzornictwa i myślenia projektowego w strategii firmy i koordynujących proces rozwoju nowego produktu. Czas trwania: 180 godzin - 2 semestry. Rekrutacja: do 31 października 2019 r. Total Design Management Dzień otwarty: 2 października (środa), godz. 18:00. Zapisy: http://bit.ly/TDMDzieńOtwarty
  • Akademia Psychologii Przywództwa – autorski program Jacka Santorskiego, psychologa biznesu. To propozycja dla tych, którzy chcą wykonać na pracę nad sobą w roli liderki/lidera, budować osobisty autorytet, umacniać morale zespołu/załogi oraz zarządzać relacjami. Czas trwania: 166 godzin (7 sesji weekendowych). Rekrutacja: do 31 października 2019 r. Akademia Psychologii Przywództwa Dzień otwarty: 8 października, wtorek, godz. 18:00. Zapisy: http://bit.ly/APPDzienOtwarty

Na wszystkie dni otwarte wstęp jest wolny.

Spotkania odbywają się w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej, przy ul. Koszykowej 79.

O Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej

Szkoła Biznesu Politechniki Warszawskiej jest liderem edukacji menedżerskiej w Polsce z ponad 25-letnią tradycją współpracy z prestiżowymi uczelniami założycielskimi: HEC Paris, London Business School oraz Norwegian School of Economics. Misją Szkoły jest kształcenie odpowiedzialnych liderów biznesu. Szczególny akcent położony jest na zestaw praktycznych umiejętności, rozwój osobisty oraz zrozumienie i adaptację technologii przyszłości. Zespół wykładowców tworzą wybitni naukowcy
i praktycy. Wraz z prestiżowymi uczelniami założycielskimi: HEC Paris (HEC - 2. miejsce w rankingu Financial Times, Business School 2018), London Business School (1. miejsce w rankingu Financial Times, Business School 2018) oraz Norwegian School of Economics, kształci odpowiedzialnych liderów biznesu, skutecznie zarządzających firmami i zespołami. Szkoła zajmuje 1. miejsce w rankingu portalu Perspektywy w kat. "Najlepsze programy MBA 2018 w opinii absolwentów" oraz 1. miejsce w kat. "Najlepsze programy MBA 2017merytoryczne cechy programu".

Szkoła Biznesu Politechniki Warszawskiej oferuje programy: Executive MBA Katalyst, MBA WCM, MBA Digital Transformation, MBA Finance & Technology; pogramy podyplomowe: Akademia Psychologii Przywództwa (pod opieką Jacka Santorskiego), Total Design Management, Postgraduate Studies in Accounting & Finance, Studium Farmakoekonomiki, HTA, Marketingu i Prawa Farmaceutycznego, Badania Kliniczne i Rozwój Leku, Marketing i Sprzedaż Leków. Firmy mogą korzystać z programów zamkniętych, ukierunkowanych pod konkretne zagadnienia dotyczące organizacji. Szkoła Biznesu PW współpracowała w tym zakresie m.in. z: BRE Bank, GDDiKA, Fabryka Mebli Forte, Lafarge, Lyreco i PZU.

Szkoła Biznesu Politechniki Warszawskiej, ul. Koszykowa 79, 02-008 Warszawa, tel. 22 234 70 89, rekrutacja[at]biznes.edu.pl, www.biznes.edu.pl

O Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej